Ahol a filmek jól érzik magukat

2:30

MOZI7 - 2015. augusztus 27.

2015. augusztus 27. - kettoharminc

Új hét, új filmek - öt friss és ropogós alkotás érkezett a hazai mozikba. Dráma, akció, vígjáték - mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet. Az picit már érezhető, hogy búcsúzunk a nyártól, de azért még két nyári, jó hangulatú vígjáték integet nekünk, s hogy biztosan ne engedjük el az utolsó mozihetet jó szívvel, kaptunk egy botrányos 47-es ügynököt is. Egye fene, nézzük meg részletesebben, s aztán meglátjuk!

Akváriumban élve / Life in a Fishbowl


Bemutató: 2015. augusztus 27.
Korhatár: 16
Rendező: Baldvin Zophoníasson
Forgatókönyv: Baldvin Zophoníasson, Birgir Örn Steinarsson
Szereplők: Hera Hilmarsdóttir, Thor Kristjansson, Sveinn Ólafur Gunnarsson, Laufey Elíasdóttír
Gyártás: izlandi
Adatlap

Három ember életéről szól az Akváriumban élve - egy hosszú éjszakán életük egymásba ér. Egy édesanya kénytelen olyan foglalkozást választani magának, amely rabul ejti lelkét, de így tudja csak eltartani lányát. Egy idősebb férfi múltját feledve próbál menekülni, s megoldást talál az italban - majd hajléktalanná válik. Egy üzletember pedig morális válságba kerül, hiszen felbukkan a csalás lehetősége. El kell számolniuk múltjukkal, a jelenben pedig megoldást kell találniuk, hogy újra tükörbe tudjanak nézni...

Lábjegyzet - aki szereti az európai filmeket, az ebben sem fog csalódni, az izlandi rendezésű Akváriumban élve ismét az erősebb drámák közül való. A múlt, jelen, s legfőképpen előbbi kettőből adódóan a jövő kérdése lebeg egyszerre három karakter felett, akik valamilyen módon kapcsolatban vannak egymással - nem túl eredeti, de annál életszagúbb.

Az Eichmann show / The Eichmann Show


Bemutató: 2015. augusztus 27.
Korhatár: 12
Rendező: Paul Andrew Williams
Forgatókönyv: Simon Block
Szereplők: Vaidotas Martinaitis, Martin Freeman, Rebecca Front, Anthony LaPaglia
Gyártás: angol
Adatlap

Adolf Eichmannt 1961-ben elfogják, majd bíróság elé állítják. A náci párt korábbi tagja rengeteg zsidó meggyilkolásáért felelős - a tárgyalásáról pedig szeretne filmet készíteni az amerikai tévés producer, Milton Fruhtman. Tervéhez csatlakozik a mellőzött Leo Hurwitz is, s bár halálos fenyegetéseket kapnak, nekilátnak a munkának. Az Eichmann per sugárzása majd' 40 országban került sugárzásra, minden idők egyik legnagyobb televíziós élő közvetítése volt. A film Adol Eichmann szerepét mutatja be a holokauszt kitervelésében, s megvalósításában.

Lábjegyzet - jó szereposztás, fontos kérdéskör, érdekes tévés megnyilatkozások, húzások, megoldások. Az Eichmann show nehéz kérdést tárgyal, de azt jól teszi. A témában érdeklődőket megnyerheti magának, de a puszta filmkedvelők sem fognak csalódni, ha megnézik.

Hitman: A 47-es ügynök / Hitman: Agent 47


Bemutató: 2015. augusztus 27.
Korhatár: 16
Rendező: Aleksander Bach
Forgatókönyv: Michael Finch, Kyle Ward, Skip Woods
Szereplők: Rupert Friend, Zachary Quinto, Hannah Ware, Emilio Rivera
Gyártás: amerikai
Adatlap

A 47-es ügynök kiléte óriási kérdés. Nem tudni ki látta, hogy hívják, merre tart - aki felismerte, az pedig már feltehetőleg nem élte túl. Gyors, kegyetlen, embertelen - csupán jól végzi a munkáját, hiszen bérgyilkos. Halálos pontossággal gyilkol, de ez nem is véletlen, hiszen laboratóriumban fejlesztették ki, s tették tökéletessé - most pedig összehozza a sors egy legendás gyilkossal, akit John Smith-nek hívnak. Mindketten egy bajba került nőn próbálnak segíteni, az így kialakuló háromszög pedig rengeteg új kérdést vet fel...

Lábjegyzet - húha - emlékeztek még az előző Hitman filmre, Timothy Olyphant főszereplésével? Már az sem volt százas, de ez a változat talán übereli is - negatív irányban. A bemutató mosolyt csal az ember arcára, grammra kiszámolva minden, jellegtelen karakterek. Eltűnik majd szépen ez is a mélyben, a közepes értékelésével együtt - ha kap olyat.

Kész katasztrófa / Trainwreck


Bemutató: 2015. augusztus 27.
Korhatár: 16
Rendező: Judd Apatow
Forgatókönyv: Amy Schumer
Szereplők: Amy Schumer, Bill Hader, Colin Quinn, John Cena
Gyártás: amerikai
Adatlap

Amy modern nő - úgy él, ahogy szeretne, egyedül, senki nem határozza meg a hétköznapjait. Minden nap más pasival jön össze, senki nem vonja felelősségre, bármit megtehet, ami még neki is belefér. A munkájának köszönhetően megismeri Aaront, akivel már más a helyzet - nem tudja hová tenni ezt az új dolgot...

Lábjegyzet - Apatow vígjátékai mérlegen készülnek, bennük van minden, mindig eltalálja az egyensúlyt. Na jó, majdnem mindig. A stand-up királynő, Amy Schumer jó döntés volt, pláne annak fényében, hogy a forgatókönyvet is ő írta, így a főszerep eljátszása már csak hab a tortán. Mókás kis vígjáték, őszinte, de marad az "apatow-i" magasságokban: erős közepes, amely húz a jó felé, bár manapság egy vígjáték esetében már ennek is nagyon örülünk. Jó szórakozást hozzá!

Vakáció / Vacation


Bemutató: 2015. augusztus 27.
Korhatár: 16
Rendező: Jonathan M. Goldstein, John Francis Daley
Forgatókönyv: Jonathan M. Goldstein, John Francis Daley
Szereplők: Ed Helms, Christina Applegate, Beverly D'Angelo, Leslie Mann
Gyártás: amerikai
Adatlap

Ha már tényleg nincs menekvés az unalom elől, ha egy picit bedőlt a családi életed, akkor azt bizony fel kell dobni valamivel: mondjuk egy utazással. Rusty úgy érzi, hogy a família boldogsága a tét, ezért kezébe veszi az irányítást (amit egyébként nem szokott) - bejelenti, hogy autóval mennek vakációzni, s titkon reméli, hogy ez összerázza a családot. Elképesztő kalandokon mennek keresztül, talán még felsorolni is sokáig tartana: számukra minden veszélyt jelent, s azt hiszem, ezzel jól körbe is írtam a helyzetüket. Fura idegenek, még furább ismerősök...tipikus mindent bele vígjáték!

Lábjegyzet - a Vakáció így nyár végére pont betalál, eléggé hasonlít szellemiségében a Családi üzelmekre, amit nagyon szeretett a magyar néző, meg úgy egyébként mindenki az egész világon. A bemutató roppant szellemes, múltra tekintő kikacsintása is értékelhető a kicsit idősebb nézők, vagy régebbi filmeket is kedvelők számára - szóval ez is jó választás lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://kettoharminc.blog.hu/api/trackback/id/tr797737530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása