Ahol a filmek jól érzik magukat

2:30

MOZI7 - 2015. december 17-18.

2015. december 16. - kettoharminc

Elérkezett az a hét, amikor még olyanok is elmennek moziba, akik évek óta nem voltak - itt az új Star Wars, már hónapok óta a csapból is ez folyik, jönnek az újabbnál újabb tv-spotok, trailerek, még a legutolsó kenőmájast is Az ébredő erővel adják el. Rendhagyó módon, 18-án éjféltől lesznek a vetítések, így a hagyományos csütörtöki reggeltől tartó mozihetes vetítések csak a többi filmre vonatkoznak - nézzük meg, hogy az év(tized?) legjobban várt filmje mellett miket nézhetünk meg a mozikban.

A művészet templomai - Firenze és az Uffizi képtár - The temples of the arts: Firenze Uffizi


Bemutató: 2015. december 17.
Korhatár: 12
Rendező: Luca Viotto
Forgatókönyv: Laura Allievi
Főszereplők: Simon Merrels
Gyártás: olasz
Adatlap

A Vatikáni múzeum 3D alkotóinak legújabb dokumentumfilmjében elutazhatunk a sokoldalú Firenzébe, ahol megismerhetjük a város műremekeit: Michelangelo, Raffaello, Leonardo, Botticelli és még sok más kiválóság alkotásait vehetjük szemügyre. A film középpontjában az Uffizi képtár áll.

Lábjegyzet - rendkívül látványos és fontos ismeretterjesztő film, amely betekintést enged meghatározó történelmi és művészeti jelentőségű alkotások életébe, így különösen jó választás lehet a műkincsek kedvelőinek.

A Star Warstól Schindler listájáig - John Williams filmzenei gálakoncertje - John Williams Celebration


Bemutató: 2015. december 17.
Korhatár: korhatár nélkül megtekinthető
Rendező: Michael Beyer
Főszereplők: John Williams, Itzhak Perlman, Gustavo Dudamel
Gyártás: amerikai
Adatlap

5 Oscar-díj, 49 Oscar-jelölése: John Williams született zseni, nevéhez megannyi film zenéje fűződik. A Los Angelesi Filharmonikusok Gustavo Dudamel vezetésével köszöntötték a mestert, amelyet most a vetítés által mi is átélhetünk.

Lábjegyzet - alapozásnak tökéletes - John Williams zenei repertoárját azt hiszem nem kell senkinek bemutatni: ebben a koncertfilmben a legjobb dallamok csendülnek fel, a zene és a filmek szerelmeseinek kötelező!

Cowboyok - Les cowboys


Bemutató: 2015. december 17.
Korhatár: 12
Rendező: Thomas Bidegain
Forgatókönyv: Noé Debré
Főszereplők: Francios Damiens, Finnegan Oldfield, Antonia Campbell-Hughes, Ellora Torchia
Gyártás: francia
Adatlap

Alain egy francia közösség meghatározó szereplője, egyik este tizenhat éves lányával táncol, felesége és fia pedig figyelik őket. Ez az utolsó alkalom, hogy együtt van a család - a lány eltűnik, Alain pedig a keresésére indul. Kontinenseken átívelő útján fia lesz az egyetlen társa: Lyontól egészen Pakisztánig vezet az útjuk...

Lábjegyzet - a Cowboyok leírása és bemutatója alapján akár még jó is lehetne, de nem sikerül kihoznia a maximumot a sztoriból - bár az országokon átívelő cselekmények jól ábrázoltak, a végeredmény gyengébb a vártnál.

Csajkovszkij: A diótörő a Royal Opera House-ból


Bemutató: 2015. december 17.
Korhatár: korhatár nélkül megtekinthető
Rendező: Peter Wright
Főszereplők: Francesca Hayward, Lauren Cuthbertson, Darcey Bussell
Gyártás: angol
Adatlap

Csajkovszkij zenéjének minden árnyalatának és az ivanovi koreográfia felhasználásával elénk tárul például a Cukrozott Szilva Tündér és a Lovag produkciója. Az E.T.A. Hoffmann művet szabadon feldolgozó és felhasználó angol színházi felvétel az Urániában kerül vetítésre.

Lábjegyzet - angol színházi felvétel. Ha szereted moziban megnézni a különböző klasszikusok feldolgozásaid, akkor ott a helyed.

Ég és jég között - La glace et le ciel


Bemutató: 2015. december 17.
Korhatár: 6
Rendező: Luc Jacquet
Forgatókönyv: Luc Jacquet
Főszereplők: Claude Lorius, Jacques-Yves Cousteau
Gyártás: francia
Adatlap

Luc Jacquet dokumentumfilmje a globális felmelegedésről szól - a történet főszereplője Claude Lorius, aki egész életét a sarkkutatásnak és a globális felmelegedésnek szentelte. 1984-ben egy kutatócsoport tagjaként mintát vett az első jégkorszak jegéből. Több mint 20 expedícióban vett részt, a legnagyobb szaktekintély az Ég és jég között című filmben pedig megosztja tapasztalatait és aggodalmait világunk állapotával és jövőjével kapcsolatban.

Lábjegyzet - ismét egy dokumentumfilm, a globális felmelegedésről, a sarki jégsapkákról, a lehető leghitelesebb forrásból: kötelező.

Hajnali láz


Bemutató: 2015. december 17.
Korhatár: 12
Rendező: Gárdos Péter
Forgatókönyv: Gárdos Péter
Főszereplők: Piti Emőke, Schruff Milán, Anna Azcárate, Scherer Péter
Gyártás: magyar, izraeli, svéd
Adatlap

Miklós 25 éves, 117 lánynak ír levelet, hogy megtalálja az igazit. A 19 éves Lilivel fél éven keresztül leveleznek, amikor végre személyesen is találkoznak. A két fiatal fülig szerelmes lesz, úgy érzik, hogy semmi sem állhat az útjukba, de nem várt esemény árnyékolja be az életüket: kiderül, hogy Miklós tüdőbeteg, csak néhány hónapja van hátra.

Lábjegyzet - jó színészek, érdekes sztori - kapunk egy újabb magyar filmet, mostanában szép számmal érkeznek hozzánk. De mi még mindig az eredeti történeteket szeretjük igazán.

Száva - A szív harcosa - Savva. Heart of the Warrior


Bemutató: 2015. december 17.
Korhatár: 6
Rendező: Maksim Fadeev
Forgatókönyv: Maksim Fadeev, Aleksandr Chistyakov, Gregory Poirier
Gyártás: orosz
Adatlap

Száva 10 éves fiúcska, édesanyjával él. Egy nap hiénák támadják meg lakhelyüket, de a fiúnak sikerül elmenekülnie a vadonba. Találkozik Hómanccsal, az utolsó farkassal, aki képes lehet megmenteni faluját a gonosztevőktől - ám az állatokat átokkal sújtották, amit csak egy lovag tud megtörni...

Lábjegyzet - a bemutató alapján mi sem vagyunk elragadtatva, az IMDb pontszám sem túl békés (4.6), szóval ez egy érdekes választás volt. Bár ez még mindig nem egy Cirmos karácsony.

December 18-tól

Star Wars: Az ébredő erő - Star Wars: Episode VII - The Force Awakens


Bemutató: 2015. december 17.
Korhatár: 12
Rendező: J.J. Abrams
Forgatókönyv: J.J. Abrams
Főszereplők: Daisy Ridley, John Boyega, Harrison Ford, Mark Hamill
Gyártás: amerikai
Adatlap

30 évvel az utolsó film után járunk - a messzi-messzi galaxisban már más idők járnak. Három új karakterre összpontosít a film, akik természetesen a jó öreg barátinkkal együtt indulnak harcba az igazukért. Sok mindent nem tudunk a sztoriról, elkerülünk mindent, amit csak lehet, nemsokára minden kiderül!

Lábjegyzet - azt hiszem ide nem kell írnunk semmit. Ezt vártuk a legjobban egész éven - reméljük, hogy a modern trilógia után méltó útra tér a klasszikusok által kitaposott medernek megfelelően az SW-széria.

A bejegyzés trackback címe:

https://kettoharminc.blog.hu/api/trackback/id/tr688177988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása