Ahol a filmek jól érzik magukat

2:30

MOZI7 - 2015. december 24.

2015. december 25. - kettoharminc

Az ünnepekre kapunk és kaptunk pár olyan filmet, amelyekből azért szerencsére ki lehet halászni egy-két jobb címet. Nem is kell talán sokat gondolkozni ezen, hiszen itt van a remekül sikerült Ifjúság, amelyről nemsokára szállítjuk is a beszámolót, de a gyerkőcöknek - ha kipihenték a Star Wars hajrázást - is itt van a legújabb Snoopy animációs film. Hat új film, ha kedvetek támadna moziba menni ezen a héten, akkor azért lesz miből választani.

A Három Tenor karácsonyi koncert. Bécs 1999 - The Three tenors Christmas in Wienna 1999


Bemutató: 2015. december 24.
Korhatár: korhatár nélkül megtekinthető
Rendező: David Mallet
Főszereplők: Plácido Domingo, José Carreras, Luciano Pavarotti
Gyártás: olasz, osztrák
Adatlap

Budapesten, a Művész moziban látható ez az 1999-es, digitálisan felújított koncertfilm, amely eredetijét anno a bécsi Konzerthausban adta elő a három tenor. 21 hagyományos és klasszikus karácsonyi énekkel köszöntötték az ünnepet, amelyeket a Bécsi Szimfonikus Zenekar és a Gyermekkórus kísért. 

Lábjegyzet - a művészet minden pénzt megér, erre tényleg megéri időt szánni. Talán voltak olyan szerencsések is, akik élőben láthatták a három rendkívüli előadót, ám ha nem, nem kell szomorúnak lenni - a Művész most elhozza nekünk pár nap erejéig ezt a remek koncertet, ezzel is erősítve bennünk az ünnepi hangulatot.

Elmentek otthonról - Babysitting 2 / All Gone South


Bemutató: 2015. december 24.
Korhatár: 12
Rendező: Nicolas Benamou, Philippe Lacheau
Forgatókönyv: Julien Arruti, Nicolas Benamou, Philippe Lacheau, Pierre Lacheau
Főszereplők: Philippe Lacheau, Alice David, Vincent Desagnat, Tarek Boudali
Gyártás: francia
Adatlap

Sonia és Franck meghívja barátait Brazíliába, Sonia édesapjának luxusszállodájába. Ha már minden körülmény adott, Franck úgy tervezi, hogy megkéri Sonia kezét - ám ehhez édesapja beleegyezésére is szüksége lesz. A barátaik azonban jelentősen megnehezítik a helyzetet, a békés üdülőövezetet megérkezésük után rögtön egy soha nem látott partihangulat rázza fel: ha ez sem lenne elég, a csapat férfi tagjai kirándulást terveznek az esőerdő mélyére, és még a nagyit is viszik magukkal...

Lábjegyzet - nem vagyunk abban biztosak, hogy sokat fogunk nevetni ezen a francia komédián. A főszereplők ügyetlenek, de céltudatosak, a környezet gyönyörű, de vélhetően kihasználatlan, a jól megszokott poénok pedig most más csomagolásban kerülnek elénk.

Ifjúság - Youth


Bemutató: 2015. december 24.
Korhatár: 12
Rendező: Paolo Sorrentino
Forgatókönyv: Paolo Sorrentino
Főszereplők: Michael Caine, Harvey Keitel, Paul Dano, Rachel Weisz
Gyártás: angol, francia, olasz, svájci
Adatlap

Az Alpokban található egy remek luxusszálloda, ott pihen meg a már nyugdíjba vonult világhírű karmester és zenész, Fred, valamint legjobb barátja, a filmrendező Mick. Fred kíváncsisággal figyeli a hotel többi lakójának életét, lánya problémáit, valamint a fiatal írók munkamenetét, hozzáállását, akik Mick forgatókönyvén és filmjén dolgoznak. Saját zenei karrierjét úgy érzi, végleg befejezte, ám a legmagasabb körökből szeretnék, ha még adna egyetlen koncertet - a királyi család szeretné, ha fellépne II. Erzsébet előtt, a visszautasítást pedig nem tűrik igazán...

Lábjegyzet - Sorrentino mindig megragadja a lelkünket, ez most sem történt másképpen. Mivel erről írunk, így nem szeretnénk többet mondani annál, hogy megéri megnézni ezt a filmjét is, hiszen az Ifjúság remek képekkel, dialógusokkal és, ami a legfontosabb: lélekkel rendelkező mozifilm lett. 

Marguerite - A tökéletlen hang - Marguerite


Bemutató: 2015. december 24.
Korhatár: 12
Rendező: Xavier Giannoli
Forgatókönyv: Marcia Romano, Xavier Giannoli
Főszereplők: Catherine Frot, André Marcon, Michel Fau, Christa Theret
Gyártás: belga, cseh, francia
Adatlap

Marguerite egy tehetős nő, aki egész életét egyetlen dolognak szentelte - a zenének. Úgy érzi, ha nem ezzel foglalkozna, akkor megölné az unalom, magatehetetlen lenne. Szenvedélye az éneklés, rengeteg alkalommal tart barátainak koncertet, és ezt a többiek mindig várják - no, nem a koncertet, hanem annak a végét. Marguerite rettenetesen énekel, de nem szeretnék ezt elmondani neki, hiszen annyira szereti, amit csinál - ezzel nem is lenne gond, egészen addig, amíg Marguerite fejébe nem veszi, hogy a hangját meg szeretné osztani az egész világgal...

Lábjegyzet - a Marguerite a beteljesedés drámája, némi humorral megspékelve, francia hangulattal átitatva. Jó film, a bemutató alapján nem lehet ok panaszra, a műfaj szerelmeseinek jó választás lehet.  

Snoopy és Charlie Brown - A Peanuts film - Peanuts


Bemutató: 2015. december 24.
Korhatár: 6
Rendező: Steve Martino
Forgatókönyv: Bryan Schulz, Craig Schulz, Cornelius Uliano
Gyártás: amerikai
Adatlap

Charlie Brown óriási dologra készül: meg akarja szólítani az új lányt, aki most érkezett az iskolájukba. Próbálkozását természetesen óriási kalandok kísérik, osztálybulik, táncverseny, egy titokzatosan sikerült dolgozat, és még sorolhatnánk. Charlie kutyája, Snoopy sem tétlenkedik, Charlie kísérete légi csatába keveredik a Vörös Báróval...

Lábjegyzet - a gyerekeknek is kedveznek ezen a héten, szerencsére nem egy tucatfilmmel van dolgunk - a Snoopy film mindig jó szórakozást nyújt, ez a rész pedig becsempészi a karácsonyi hangulatot a nézője szívébe, avagy megerősíti azt. Ha van gyerkőc, vagy Snoopy rajongó vagy, ott a helyed! 

Tangerine - Tangerine


Bemutató: 2015. december 24.
Korhatár: 18
Rendező: Sean Baker
Forgatókönyv: Sean Baker, Chris Bergoch
Főszereplők: Kitana Kiki Rodriguez, Mya Taylor, James Ransone, Karren Karagulian
Gyártás: amerikai
Adatlap

Éppen a karácsonyra készülődik mindenki, amikor is Sin-Dee kiszabadul a 28 napos elzárása után. Újra beszáll a játékba, ismét a placc koronázatlan királya lehet. Barátnője szívesen látja újra, Alexandra és ő pedig útra kelnek - a végére kell, hogy járjanak egy pletykának: úgy tűnik, hogy míg Sin-Dee a hűvösben csücsült, barátja megcsalta őt. Tele van váratlan fordulatokkal, egy nagy rohanás az egész - ki kell deríteniük mindent, hogy tiszta vizet önthessenek a pohárba.

Lábjegyzet - a filmet az idei CineFesten megtekintettük, meg is írtuk a beszámolónkat róla. Ide kattintva érhetitek el!

A bejegyzés trackback címe:

https://kettoharminc.blog.hu/api/trackback/id/tr848196794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása