Ahol a filmek jól érzik magukat

2:30

MOZI7 - 2015. szeptember 3.

2015. szeptember 03. - kettoharminc

Elkezdődött az iskola, érezhetően itt van az ősz, ám a mozik nem pihennek. Oké, ez senkinek nem nyújt vigaszt, pláne akkor, ha nem túl veretes a felhozatal - most pedig részben sajnos erről van szó. Semmi baj, valahol el kell kezdeni az év harmadik harmadát, jönnek majd fantasztikus filmek, s egyre közelebb van a 12. Cinefest Nemzetközi Filmfesztivál is. Addig is nézzük, hogy mivel várnak minket mától a mozik.

Boldogság bármi áron / Cake


Bemutató: 2015. szeptember 3.
Korhatár: 16
Rendező: Daniel Branz
Forgatókönyv: Patrick Tobin
Szereplők: Jennifer Aniston, Anna Kendrick, Britt Robertson, Misty Upham
Gyártás: amerikai
Adatlap

Claire minden mozzanata fájdalmakkal teli. Testét hegek borítják, mozgása darabos, bizonytalan. Érzelmileg sincs a topon, nem is tudja elrejteni a belőle áradó boldogtalanságot. Mindenkit eltaszít maga mellől, szemeivel szikrákat szór, barátai, családja már nincsenek mellette, sőt: a támogatócsoportból is kirakták már. A házvezetőnője, Silviana az egyetlen, aki még ott van számára - bár ő sem tudja igazán tolerálni főnöke kitöréseit, életvitelét. Claire egyik társa, Nina, akit a csoportból ismert meg, öngyilkosságot követ el, ez pedig megmozgat a nőben valamit - lassan beleéli magát Nina életébe, megváltást keresve.

Lábjegyzet - tavalyi film, bár akkor még csak a fesztiválokat járt meg. Egy Golden Globe jelölést is begyűjtött, Jennifer Aniston színészi teljesítménye ugyan díjat nem kapott, de ez már mindenképpen elismerés. Talán ezzel a drámával is sikerül megmutatnia, hogy több ő annál, mint amennyire beskatulyázták - nem is ok nélkül. Hogy jó film-e? Hát, erős közepes, de aki kedveli a színésznőt, annak erősen ajánlott.

Miénk a világ / We Are Your Friends


Bemutató: 2015. szeptember 3.
Korhatár: 18
Rendező: Max Joseph
Forgatókönyv: Max Joseph
Szereplők: Zac Efron, Wes Bentley, Emily Ratajkowski, Johnny Weston
Gyártás: amerikai
Adatlap

A DJ-k világa sem egyszerű, bár kívülről annak tűnik. Amire szükség van, az egy laptop, talán némi tehetség sem árt, saját stílus. Legutóbbi talán a legfontosabb, ha szeretnél valaki lenni, és ezt nagyon jól tudja Cole is. Jövőképében nincs egyetem, ösztöndíj, nem szeretné ennyire lekötni magát - csak a mának élne, és játszana a minél nagyobb tömegek előtt. Álmodozni mer, ám még mindig nem lépett ki a kisebb házibulik világából, ahol haverjaival dobják fel a hangulatot. Egy biztos: középszerű nem akar lenni.

Lábjegyzet - Zac Efron élete sem egyszerű, ő aztán tényleg nehezen tudja elkápráztatni a filmkedvelőket - persze a külső adott, a tehetség még mindig várat magára - vagy talán csak a jó szerepválasztás kellene. A Miénk a világ abszolút az ő filmje, a hátán viszi, azonban nincs benne annyi lehetőség, mint amennyit elvárna az ember. Egy film arról, hogy a szerencse és az álmok, valamint a tettek hogyan alakítják az ember sorsát. Hm-hm.

Suite Francaise / Suite Francaise


Bemutató: 2015. szeptember 3.
Korhatár: 12
Rendező: Saul Dibb
Forgatókönyv: Saul Dibb
Szereplők: Michelle Williams, Kristin Scott Thomas, Margot Robbie, Eric Godon
Gyártás: angol, belga, francia, kanadai
Adatlap

A második világháború idején német katonák állomásoztak Franciaországban, rengeteg ember hagyta ott Párizst. Többek inkább maradtak, nem akarták feladni addigi életüket, mindazt hátrahagyni, amit felépítettek - egy kis vidéki településen is így tesznek, ott el is szállásolják a német tiszteket. Itt találkozik a férjéről híreket váró Lucile, aki anyósával él együtt, a német tiszttel, Brunoval. Vonzódni kezdenek egymáshoz, de mindketten tudják, hogy ebben a korban, időszakban ez minden, csak nem megengedett.

Lábjegyzet - háborús dráma, romantika, ellentétes oldalak, szerelem. A bemutató érdekes, de sokszor láttuk már ezt a filmet, ha értitek mire gondolok. Michelle Williams picit idegen ebben a környezetben, új nézőpontot biztosan nem közvetít, de mégis magával ragad a hangulata. Vegyes érzelmek a bemutató megnézése után, szóval meg kell nézni, hogy biztosak legyünk érzéseinkben.

Tízezer km / 10.000 Km


Bemutató: 2015. szeptember 3.
Korhatár: 16
Rendező: Carlos Marques-Marcet
Forgatókönyv: Carlos Marques-Marcet, Natalia Tena, David Verdaguer
Szereplők: Natalia Tena, David Verdaguer
Gyártás: spanyol
Adatlap

Alexandra és Sergio eldöntik, hogy gyermeket vállalnak, ám a férfi állása miatt ezt egy ideig sztornózzák. Számukra csak a számítógép és a szerelem marad, egy év és nagy távolság választja el őket egymástól.

Lábjegyzet - manapság a távolság áthidalható, itt a számítógép, meg úgy egyébként már bármi, szóval tarthatjuk szeretteinkkel a kapcsolatot. Viszont a fizikai való távol marad, amely egy idő után eléggé hiányozni tud - ebben a filmben sincs másképpen, fontos dolgokról beszél, spanyolos stílusban - érdekes mozi.

Transporter: A szállító - Örökség / The Transporter Refueled


Bemutató: 2015. szeptember 3.
Korhatár: 16
Rendező: Camille Delamarre
Forgatókönyv: Luc Besson, Bill Collage, Adam Cooper
Szereplők: Ed Skrein, Loan Chabanol, Lenn Kudrjawizki, Tatiana Pajkovic
Gyártás: francia, kínai
Adatlap

Frank Martin rendkívül ügyes, mondhatni a legjobb szállító. A tét sosem alacsony, a géppark komolyabb, ám három dolog sosem változik: a megbízást teljesíteni kell, nincsenek nevek és ne nézd meg mit szállítasz. Frankot felbérli Anna és három társa, de hamar rá kell jönnie a férfinek, hogy piszkosul átverték. Kegyetlen orosz kereskedőkkel kell leszámolnia, megzsarolják - Frank bosszút akar állni, így a szabályok megszegése máris érthető, semmi sem akadályozhatja meg.

Lábjegyzet - ha Szállító, akkor Jason Statham. Ennyi. Menjünk tovább, nagyon gyenge film.

Vakrandi / Un peu, beaucoup, aveuglément


Bemutató: 2015. szeptember 3.
Korhatár: 12
Rendező: Clovis Cornillac
Forgatókönyv: Lilou Fogli, Clovis Cornillac, Tristan Schulmann
Szereplők: Mélanie Bernier, Clovis Cornillac, Lilou Fogli, Philippe Duquesne
Gyártás: francia
Adatlap

Machin nem igazán kedveli az embereket, hallgatag, imádja a csendet - játéktervező. Machine kiváló zongoraművész, aki most költözött be új lakásába, kemény kell készülnie elkövetkező zenei versenyére. Nagy áttörést hozhat karrierjében, ám nem megy minden egyszerűen - két főhősünket egy fal választja el egymástól. A dolgok akkor változnak meg igazán, amikor az együttélés mellett döntenek - pedig nem is látják egymást.

Lábjegyzet - francia hangulat, vígjáték, mi kell még? Jó kis alapsztori, a bemutató is korrekt, életet lehel a megfáradt, korai őszbe.

A bejegyzés trackback címe:

https://kettoharminc.blog.hu/api/trackback/id/tr657757940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása