Ahol a filmek jól érzik magukat

2:30

MOZI7 - 2015. július 30.

2015. július 30. - kettoharminc

Négy film, négy lehetőség számunkra, hogy új élményeket szerezzünk erre a hétre - Russel Crowe rendezése kellemes meglepetés, Münó a gyermekeket célozza meg, majd meglátjuk milyen sikerrel, John Green újabb könyve is vászonra kerül, valamint Adam Sandler is itt lesz. De jó nekünk.

Akihez beszél a föld / The Water Diviner


Bemutató: 2015. július 30.
Korhatár: 16
Rendező: Russel Crowe
Forgatókönyv: Andrew Knight
Szereplők: Russel Croew, Jai Courtney, Isabel Lucas, Cem Yilmaz
Gyártás: amerikai, ausztrál, török
Adatlap

Connor arról értesül, hogy mindhárom fia odaveszett az Antant elterelő hadműveletei során. 1915-ben a kivezényelt ausztrálok és új-zélandiak nem bírták a nagyhatalom szorongatását, lemorzsolódtak. Connor elindul Ausztráliából, hogy megkeresse fiait Törökországban.

Lábjegyzet - Russel Crowe rendezése üde, ám a két síkon játszódó történet picit megbillen - a két szál közül csak az egyik nagyon erős, talán elég lehet ez is. Hangulatát tekintve elég ahhoz, hogy kellemes filmélményt jelentsen azoknak, akik megtekintik - nem zsákbamacska.

Münó, a holdbéli manó / Mune, le gardien de la lune

Bemutató: 2015. július 30.
Korhatár: 12
Rendező: Alexandre Heboyan, Benoit Philippon
Forgatókönyv: Jerome Fansten, Benoit Philippon
Szereplők: Münó (Baráth István), Szolár (Szabó Győző), Tündi (Csifó Dorina), Nekrossz (Faragó András)
Gyártás: francia
Adatlap

Ebben a világban a nappalokat és éjszakákat őrzők vigyázzák. Gondoskodnak arról, hogy minden a helyén legyen - nappal legyen világos, éjjel pedig sötét. Elérkezett az új választás, a régi őrzőket újakra cserélik - ilyenkor mindenki összejön, hogy személyesen láthassák, kik lesznek az új felvigyázók. A Napot Szolár kapja, ez senkit nem lep meg, hiszen személyisége pontosan összepasszol az általa ezentúl elvégzendő feladattal, ám óriási lesz a meglepődés, amikor a Hold őrzését Münóra, a kétbalkezes manóra bízzák. Még ő maga sem érti, hogy miért választották, később be is következik a baj - Münő elveszíti a Holdat. Nekrossz, a korábbi Nap-őrző pedig kap az alkalmon, s elragadja a Napot is. Münó és barátai pedig felkerekednek, hogy a végére járjanak a dolgoknak...

Lábjegyzet - az előzetest már az Agymanók előtt is láttuk, akkor nem gondoltam azt, hogy könnyedén megközelítheti a gyermeki szíveket. Most is ezt tartom, nem éppen könnyű darab, de talán sikerül lehántani valamilyen fontos üzenet-darabkát a fiataloknak, még ebből a meséből is.

Papírvárosok / Paper Towns

Bemutató: 2015. július 30.
Korhatár: 12
Rendező: Jake Schreier
Forgatókönyv: Scott Neustadter, Michael H. Weber
Szereplők: Nat Wolff, Cara Delevinge, Halston Sage, Cara Bouno
Gyártás: amerikai
Adatlap

Hányszor hallottunk már arról - s talán át is éltük -, hogy egy srác szerelmes a környékükön lakó lányba. Quentin is hasonló cipőben jár, természetesnek veszi, hogy a lány rá sem hederít. Egy nap azonban eléggé meglepődik, ugyanis Margo bemászik az ablakán - méghozzá egy nindzsa felszerelésben. Ők ketten el is indulnak az éjszakában, hogy bosszút álljanak mindenkin, aki csak keresztbe tett nekik, vagy másnak - útjukon falakra festett "M"-betűkkel találkoznak. A gimis srác életének legnagyobb kalandja kezdőik ezen az éjszakán - a hirtelen fellépő Margo megismerése, majd később megmentése lesz a cél...

Lábjegyzet - a bemutató bájos, a sztori is elég korrekt, John Green írásai mindig megtalálják a célközönséget. Noha nem lesz ebből akkor siker, mint a Csillagainkban a hiba, de ez érthető. Ennek ellenére erősen ajánlott.


Pixel / Pixels

Bemutató: 2015. július 30.
Korhatár: 12
Rendező: Chris Colombus
Forgatókönyv: Timothy Dowling, Tim Herlihy, Patrick Jean, Adam Sandler
Szereplők: Adam Sandler, Kevin James, Peter Dinklage, Michelle Monaghan
Gyártás: amerikai
Adatlap

A videojátékok nem tűnnek csak úgy el az emberek életéből - bár arra sem gondolnánk, hogy saját valójukban térnek vissza. PacMan, Tetris, és társaik fellázadnak az emberiség ellen, ugyanis félreértik az idegen civilizációk a Földünk által küldött üzeneteket. Az egyre modernebb játékokkal tarkított jelenben szerencsére még vannak bátor jelentkezők, akik úgy ismerik a karaktereket, mint a saját tenyerüket - ezért ők szállnak harcba a harcias videojátékok ellen.

Lábjegyzet - az ötlet nagyon jó. Adam Sandler már kevésbé. Az előzetes vetítéseken már tapasztalható volt, hogy nem okozott túlzott örömöt a megtekintők számára, a jelenlegi pontszámok is ezt jelzik vissza nekünk. A közönségét biztosan megtalálja, de kérdés, hogy miért kell rendszert csinálni abból, ha valami egyszer-egyszer nem jól sikerül.

A bejegyzés trackback címe:

https://kettoharminc.blog.hu/api/trackback/id/tr227664762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása