Ahol a filmek jól érzik magukat

2:30

MOZI7 - 2015. augusztus 13.

2015. augusztus 14. - kettoharminc

Milyen az, amikor egy nagy címnek ígérkező alkotás már a magyarországi megjelenés előtt úgy befürdik, hogy kész katasztrófaként nyugtázza magában mindenki: ez bizony besült? Hát, mocskosul kellemetlen - A Fantasztikus Négyes alatt ismét leszakadt az első lépcsőfok - szerencsére azért van még itt pár másik cím is, Az ajándék kifejezetten jó kis meglepetés. Na, de nézzük a teljes listát!

1001 gramm / 1001 Gram


Bemutató: 2015. augusztus 13.
Korhatár: 12
Rendező: Bent Hamer
Forgatókönyv: Bent Hamer
Szereplők: Laurent Stocker, Hildegun Riise, Stein Winge, Ane Dahl Torp
Gyártás: német, norvég
Adatlap

Marie Párizsba érkezik, hogy részt vegyen egy konferencián, amely az egy kilós súlyról szól. A fiatal tudós rendkívül elkötelezett munkája iránt, ám roppant gyorsan rájön, hogy a munka nem minden - Franciaországban elég kicsi az esélye annak, hogy valaki ne essen szerelembe: Marie még több megoldásra váró kérdéssel találja szemben magát.

Lábjegyzet - nehéz meghatározni - konkrétan a kiló szeminárium, a súly és mérték, valamint az emberi élet összehozása nem kis feladat úgy, hogy az még érdekes is legyen. A "mennyit nyom az élet és a szerelem?" kérdéskörre vetíthető legjobban a film által diktált üzenet, ám egy új nézőpont nem jelent egyenesen rendkívüli filmélményt.

A csajom barátnője / A trois on y va


Bemutató: 2015. augusztus 13.
Korhatár: 16
Rendező: Jérome Bonnell
Forgatókönyv: Jérome Bonnell
Szereplők: Patrick d'Assumcao, Sophie Verbeeck, Félix Moati, Anais Demoustier
Gyártás: belga, francia
Adatlap

Charlotte barátja Micha, ám csalja őt - méghozzá régi barátnőjével, Mélodie-val. A férfi nem az a gyanakvó típus, de biztosra megy, ezért megcsalja Charlotte-ot - ugyanúgy Mélodie-val. A nő számára ez kész káosz, kénytelen magával hordozni a létező összes titkot, s ha ez nem lenne elég, még szerelmes is mindkettőjükbe.

Lábjegyzet - párszor láttuk már ezt a filmet, a persze más rendezésben és talán ettől eltérő gyártással, ám mégis a belga/francia báj átitatja, így még érdekes is lehet. A helyzet abszolút adja magát ahhoz, hogy kihozzák belőle a maximumot - meglátjuk mi lesz, a bemutató alapján egy korrekt filmről beszélhetünk, de azért a helyén kell kezelni.

A Fantasztikus Négyes / The Fantastic Four


Bemutató: 2015. augusztus 13.
Korhatár: 16
Rendező: Josh Trank
Forgatókönyv: Simon Kinberg, Jack Kirby, Josh Trank
Szereplők: Michael B. Jordan, Jamie Bell, Miles Teller, Kate Mara
Gyártás: amerikai
Adatlap

Négy űrhajós mindenre képes lenne, hogy az emberiséget előrébb lendítse - legyen az bármilyen lépés, ők megtennék, hiszen fiatalok, elszántak. Az űrben balesetet szenvednek és sugárzás éri őket - nem várt hatást kiváltva belőlük, különleges képességekre tesznek szert. Az egyik láthatatlanná tud válni, a másik uralni tudja a tüzet, a harmadik emberfeletti erővel bír, míg a negyediket nem korlátozza teste, bármeddig képes nyújtani végtagjait. Nem esnek kétségbe, elhatározzák, hogy új képességeiket kihasználva újabb kalandokba vetik magukat.

Lábjegyzet - hát emberek, ez óriási bukta. A rendező a vetítések után Twitteren üzenget, hogy ez nem is az ő filmje, aztán meghátrál. A végeredmény egy ötlettelen, bugyuta és minden eredetiséget mellőző film lett, olyan mint egy hosszúra nyúlt bemutató, minden kritikai oldalon megbukni látszik, a pénzét talán soha nem hossza vissza. Kell ennél több?

Az ajándék / The Gift


Bemutató: 2015. augusztus 13.
Korhatár: 16
Rendező: Joel Edgerton
Forgatókönyv: Joel Edgerton
Szereplők: Jason Bateman, Joel Edgerton, Rebecca Hall, Allison Tolman
Gyártás: amerikai
Adatlap

Simon és Robyn friss házasok, most költöztek be új házukba. Azután találkoznak a férfi régi osztálytársával, akit az iskolában mindenki Gordonak csúfolt. Gordo már megbékélt, legalábbis úgy tűnik, rengeteg ajándékot hoz Simonékhoz, ám egyre furcsábban kezd el viselkedni. Simon és Gordo nem voltak soha barátok, valami különleges szál fűzi őket össze, egy borzasztó titok, amelyről Robyn nem tud semmit, ezért nyomozni kezd. Mindkét férfiról olyan dolgok derülnek ki, amire legrosszabb rémálmaiban sem gondolt volna.

Lábjegyzet - Joel Edgerton két rövidfilm után megrendezte az első nagyjátékfilmjét. Kellemes meglepetés, korrekt thriller, jól irányított szereplők - s bár klisék tömkelegével találkozhatunk, mégis jó szórakozást nyújt a műfaj szerelmeseinek.

Barbie, a rocksztár hercegnő / Barbie in Rock'n Royals


Bemutató: 2015. augusztus 13.
Korhatár: 6
Rendező: Karen J. Lloyd
Forgatókönyv: Marsha Griffin
Gyártás: amerikai
Adatlap

Barbie egy modern hercegnőt alakít, aki véletlenül helyet cserél a rocksztárral, Erikával. Courtney hercegnő a poptáborba, Erika pedig Hercegnő táborba kerül - kész katasztrófa! Miközben a táborok igyekeznek helyrehozni a kavarodást, szereplőink megpróbálnak alkalmazkodni az új helyzetekhez - új barátok, lehetőségek tárulnak fel előttük.

Lábjegyzet - nem igazán tudok mit mondani, már az Agymanók előtti előzetes is sokkolt. Aki szeretné, nézze meg. Ennyi, bocsánat.

A bejegyzés trackback címe:

https://kettoharminc.blog.hu/api/trackback/id/tr217705336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása