Ahol a filmek jól érzik magukat

2:30

MOZI7 - 2015. szeptember 10.

2015. szeptember 10. - kettoharminc

Ez már ősz a javából - ennek megfelelően kapunk egy magyar thrillert, alkalmazkodva az évszakhoz, amiről már meg is van a véleményünk, természetesen nem tartjuk vissza, hamarosan olvashatjátok a beszámolót. Három másik film próbál még becsalogatni a mozikba, talán lesz olyan, amire elégedetten váltotok jegyet - reméljük a legjobbakat, nézzük a felhozatalt!

A (sz)ex az oka mindennek / Sleeping with Other People


Bemutató: 2015. szeptember 10.
Korhatár: 16
Rendező: Leslye Headland
Forgatókönyv: Leslye Headland
Szereplők: Jason Sudeikis, Alison Brie, Natasha Lyonne, Amanda Peet
Gyártás: amerikai
Adatlap

Lainey és Jake 12 évvel ezelőtt veszítette el szüzességét - egy egyéjszakás kalandnak köszönhetően. Ezt követően útjaik szétváltak, mindenki építgette a saját kis életét. Évekkel és jó pár kapcsolattal később újra találkoznak, majd rádöbbennek, hogy mennyire meghatározó volt számukra az a bizonyos este - Jake minden nővel összefekszik, Lainey pedig mindig a rossz pasikat fogja ki. Próbálják megállítani a lehetetlent - nem szabad, hogy egymásba habarodjanak, pedig ez lenne a megoldás minden problémájukra. Talán előbb rendet kell tenniük a saját portájukon...

Lábjegyzet - Alison Brie ragyogó színésznő, Jason Sudeikis pedig korrekt komikus, de azért nem dobjuk el az agyunkat a bemutató láttán. Egy viszont biztos - erre a hétre is jutott egy olyan film, amihez nem kell megmozgatni az agytekervényeinket, és még talán magunkat is megtaláljuk egy-két jelenetben.

Dübörög a szív / Ricki and the Flash


Bemutató: 2015. szeptember 10.
Korhatár: 12
Rendező: Jonathan Demme
Forgatókönyv: Diablo Cody
Szereplők: Meryl Streep, Sebastian Stan, Mamie Gummer, Kevin Kline
Gyártás: amerikai
Adatlap

Az örök rocksztárra is hat az idő, nem lehet mindenki örökké fiatal. Ricki fölött is eljárt már az idő, a körülötte megtapasztalt rajongás is egyre halványabban pislákol. Talán kijelenthetjük, hogy egyetlen rajongója maradt - annak a helynek a csaposa, ahol állandóan fellép. Jó pár évvel ezelőtt hagyta hátra családját, hogy saját életének kovácsolója legyen - ám egy váratlan családi probléma miatt mozdulnia kell. A lánya válik, elhagyták, így haza kell mennie - egy anyának a gyermekei mellett a helye. De most először fogja megtapasztalni, hogy milyen érzés szülőnek lenni...

Lábjegyzet - Meryl Streep abban a filmben is jó, ami pokolian rossz. Ez így van, bármit is teszünk. Nos, a Dübörög a szív első hallásra biztosan nem, talán másodikra sem rántja be az embert, de aki a méltán neves színésznő rajongója, kedvelője, az semmiképpen ne szalassza el ezt a filmet sem.

Szégyentelenek / The Smell of Us


Bemutató: 2015. szeptember 10.
Korhatár: 18
Rendező: Larry Clark
Forgatókönyv: Larry Clark
Szereplők: Lukas Ionesco, Diane Rouxel, Théo Cholbi, Ryan Ben Raiche
Gyártás: francia
Adatlap

Egy párizsi fiatalokból álló gördeszkás banda áll a film középpontjában, akik kétes ügyleteken keresztül szereznek maguknak pénzt. Egy olyan szubkultúrába nyerhetünk betekintést, ami sokak számára ismeretlen lehet.

Lábjegyzet - A bemutató és a film megtekintése szigorúan 18 éven felülieknek ajánlott. Aki tudja, hogy mi az a Ken Park, azt tudja nagyjából, hogy mire számíthat.

Víkend


Bemutató: 2015. szeptember 10.
Korhatár: 16
Rendező: Mátyássy Áron
Forgatókönyv: Mátyássy Áron, Gál Péter, Tóth Csaba
Szereplők: Gryllus Dorka, Árpa Attila, Lengyel Tamás, Simon Kornél
Gyártás: magyar
Adatlap

Három jómódú ember Erdélybe indul, hogy vadászattal töltsék el a hétvégét. Egy kis hegyi faluban száll meg István, a milliomos építési vállalkozó, Márta, az ügyvédje, valamint Márta férje, László - mindhárman könnyed, pihentető kikapcsolódásra vágynak és számítanak. Valamilyen balesetnek köszönhetően meghal egy falubéli férfi, a nyugalom pedig rögtön elillan - szépen lassan kiderül, hogy a három vendégnek megvan a maga kis terve: a titkaik vezérlik őket, múltjaik váratlan eseményeket kovácsolnak. A végére mindenki csak saját magára számíthat...

Lábjegyzet - a Filmalap támogatásával megkapjuk a titokzatos, ám végre hatásosnak tűnő magyar thrillerünket. Voltak már régebben jó címek, ettől kicsit féltünk, de végül...na, nemsokára kiderül. Egy biztos, az előzetes nem túl veretes, a film plakátja pedig egy-egy gyengébb, dvd-re szánt Nicolas Cage film poszterével vetekszik.

A bejegyzés trackback címe:

https://kettoharminc.blog.hu/api/trackback/id/tr127775006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása