Ahol a filmek jól érzik magukat

2:30

MOZI7 - 2016. április 21.

2016. április 24. - kettoharminc

Laza hét, bár a filmek számának tekintetében még akár egy-egy jó választás be is huppanhat erre az időszakra. A legnagyobb cím mindenképpen A dzsungel könyve, viszont ezen kívül még hat másik film sorakozik fel, hogy megküzdjön a nézők kegyeiért. Nézzük is a heti választékot!

A dzsungel könyve | The Jungle Book


Bemutató: 2016. április 21.
Korhatár: 6
Rendező: Jon Favreau
Forgatókönyv: Justin Marks
Gyártás: amerikai

Maugli, akit a farkasok neveltek fel, majd a dzsungel írott és íratlan szabályai formáltak, kénytelen szembenézni a kegyetlen és félelmetes Sir Kánnal. A tigris ellenségként tekint az emberre, hiszen korábban súlyos sebeket ejtettek rajta mások - így szerinte a fiúnak is mennie kell. Ezért Maugli, valamint hűséges társai és nevelői, lásd Balu és Bagira kísérik útján, de azért egy pillanatig sem szabad arra gondolni, hogy a sok-sok új dolog mellett esetleg ne találkoznának valami veszélyessel...

Lábjegyzet - kellemes meglepetés, szórakoztató, picit nyomasztó, ám gyerkőcöknek is erősen ajánlott. Az állatok pedig már-már úgy néznek ki, mintha tényleg valódiak lennének: cgi erődemonstráció!

A törzs | The Tribe


Bemutató: 2016. április 21.
Korhatár: 18
Rendező: Miroslav Slaboshpitsky
Forgatókönyv: Miroslav Slaboshpitsky
Szereplők: Grigoriy Fesenko, Yana Novikova, Rosa Babiy, Alexander Dsiadevich
Gyártás: ukrán

Szergej új diákként érkezik meg egy ukrán bentlakásos iskolába. A fiúnak nem kell sok, belekeveredik egy bűnszövetkezetbe, amely az iskola falain belül működik. A hierarchia részévé válik, ami egészen addig flottul is megy, amíg bele nem szeret Annába, ezzel pedig megszegi a "törzs" szabályait.

Lábjegyzet - csak jelnyelven beszélnek a filmben, így nincs szükség konkrét értelmezésre, pusztán elegendő az átérzés is. Brutális világú film, amely egy elsőfilmes rendezőtől mondhatni nem puhatolózó indítás.

A Vadász és a Jégkirálynő | The Huntsman Winter's War


Bemutató: 2016. április 21.
Korhatár: 12
Rendező: Cedric Nicolas-Troyan
Forgatókönyv: Craig Mazin, Evan Spiliotopoulos
Szereplők: Chris Hemsworth, Jessica Chastain, Emily Blunt, Charlize Theron
Gyártás: amerikai

Hófehér végzett a gonosz Ravenna királynővel, ám előtte Ravenna szótlanul végignézte, ahogyan húga elhagyta a birodalmat. Freya képes jéggé változtatni ellenségeit, az utóbbi éveket pedig egy palotában töltötte, ahol sereget képzett ki magának. Amikor Freya megtudja, hogy nővére meghalt, elhozná tőle a varázstükröt, amit használhatnának. Az viszont kiderül, hogy Ravenna visszahozható a halálból, és ha ez sikerül, akkor a vidéknek szembe kell néznie a leggonoszabb sereggel...

Lábjegyzet - aki szerette az első részt, az bizonyára nem fogja kihagyni ezt a felvonást sem. Mindenki más pedig döntsön szíve szerint, a kellemes színészi gárda itt nem feltétlenül van egyenes arányosságban a forgatókönyvvel és a rendezés minőségével.

Beépített tudat | Criminal


Bemutató: 2016. április 21.
Korhatár: 16
Rendező: Ariel Vromen
Forgatókönyv: Douglas Cook, David Weisberg
Szereplők: Kevin Costner, Ryan Reynolds, Gary Oldman, Gal Gadot
Gyártás: angol, amerikai

A CIA egyik legjobb ügynöke olyan információk birtokába jut, amivel képes lenne megelőzni egy nukleáris háborút - ám elkapják. Amikor rátalálnak a többiek, már csak egy lehetőségük van: társuk tudatát át kell ültetniük valaki más fejébe, hogy megszerezzék a fontos információkat. Akinek a fejébe ültethető a tudat, aki tudna segíteni, az pedig nem más, mint egy bűnöző...

Lábjegyzet - baromi jó színészek, de ezt a sztorit annyiszor láttuk már, annyi kiadásban, hogy az értéke ezzel jelentősen csökken. Ettől függetlenül úgy is megvizsgálható ez az egész mozi, hogy itt csak annyiról van szó, ez bizony egy baromi nagy biztonsági játék, semmi több.

Én és Kaminski | Ich und Kaminski


Bemutató: 2016. április 21.
Korhatár: 12
Rendező: Wolfgang Becker
Forgatókönyv: Wolfgang Becker
Szereplők: Daniel Brühl, Jesper Christensen, Amira Casar, Geraldine Chaplin
Gyártás: belga, német

A fiatal műkritikus, Sebastian Zöllner az idős és vak festőről, Manuel Kaminskiról ír életrajzi regényt. Az egykor ünnepelt szerző ma már visszavonultan él az Alpokban, mindeközben Zöllner azon reménykedik, hogy az idős úr hamarosan meghal, így jó pénzen adhatná el regényét. Ráveszi Kaminskit, hogy keressék meg régi szerelmét, így beutazzák egész Európát - Zöllner végig faggatja életéről, kényesebb és kellemesebb témákról, ám rá kell döbbennie, hogy a külső mögött egy kőkemény Kaminski lapul.

Lábjegyzet - Daniel Brühl játékát mindig is szerettük, most sem lesz ez másképpen - ebben a játékfilmben a jó és kevésbé jó kerül szembe egymással, hogy az életutak és személyiségek egymásnak feszülhessenek.

Madárkák | Sparrows


Bemutató: 2016. április 21.
Korhatár: 16
Rendező: Rúnar Rúnarsson
Forgatókönyv: Rúnar Rúnarsson
Szereplők: Atli Oskar Fjalarsson, Rade Serbedzija, Ingvar Eggert Sigurdsson, Pálmi Gestsson
Gyártás: dán, izlandi, horvát

Ari élete egyik napról a másikra megváltozik. A 16 éves fiúval édesanyja közli, hogy apjához kell költöznie, egy nagyon messzi halászfaluba - az sem mellékes, hogy édesapját már évek óta nem látta. Szembesülnie kell apja alkoholproblémáival, valamint azzal is, mennyire megváltoztak gyerekkori barátai. Nincs mese, ki kell állnia magáért, ha nem szeretne beleszürkülni helyzetébe...

Lábjegyzet - erős és jó filmdráma, amiből nem hiányzik a realista megközelítés, ahogyan az érzelmek szinte tökéletes bemutatása sem.

Rómeó és Júlia | Romeo and Juliet


Bemutató: 2016. április 21.
Korhatár: 12
Rendező: Franco Zefirelli
Forgatókönyv: Franco Busati, Maestro D'Amico, Franco Zefirelli
Szereplők: Olivia Hussey, Laonard Whiting, Michael York, John McEnery
Gyártás: angol, olasz

Franco Zefirelli feldolgozásában ismerkedhetünk meg (újra) a tragikus sorsú szerelmesekkel, Rómeóval és Júliával.

Lábjegyzet - egyenesen 1968-ból, mondhatni klasszikusként száguld a hazai mozikba.

A bejegyzés trackback címe:

https://kettoharminc.blog.hu/api/trackback/id/tr268658524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása