Ahol a filmek jól érzik magukat

2:30

MOZI7 - 2015. szeptember 17.

2015. szeptember 18. - kettoharminc

Bár javában zajlik a 12. Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál, azért országszerte is látható megannyi megtekintésre érdemes alkotás. Erre a hétre négy új filmet kapunk, egész korrekt a felhozatal. Nézzük csak!

Abszurd alak / Irrational Man


Bemutató: 2015. szeptember 17.
Korhatár: 16
Rendező: Woody Allen
Forgatókönyv: Woody Allen
Szereplők: Emma Stone, Joaquin Phoenix, Parker Posey, Ben Rosenfield
Gyártás: amerikai
Adatlap

Abe nem látja értelmét az életnek - a filozófia professzor besokallt. Semmiben nem talál már örömet, de megpróbálja máshol: egy kisvárosi főiskolára megy tanítani, ahol két hölgynek is beindítja a szívét, de ez sem segít rajta. Rita magányos, boldogtalan professzornő pedig reméli, hogy Abe és közte lehet valami, tekintettel arra, hogy mindkettőjük élete eléggé kilátástalan. Rita úgy érzi, megtalálta azt a férfit, akivel elszökhet Európába, hogy új életet kezdjen - de közben Jill, Abe egyik tanítványa is képbe kerül, legjobb barátok lesznek, egyre közelebb lesznek egymáshoz. Egy véletlen esemény azonban teljesen megváltoztatja Abe életét - kifülel valamit, amitől addigi élete nagy fordulatot vesz: váratlan döntései azonban sok mindenkit magukkal ragadnak.

Lábjegyzet - nem ez lesz Woody Allen legjobb filmje, talán az első ötbe sem kerül be, de mégis jó nézni, amikor alkot. A főszereplők jók, a környezet ismét pompás lesz, Woody rajongók előnyben.


Az Útvesztő: Tűzpróba / Maze Runner: The Scorch Trials


Bemutató: 2015. szeptember 17.
Korhatár: 16
Rendező: Wes Ball
Forgatókönyv: James Dashner
Szereplők: Dylan O'Brien, Kaya Scodelario, Nathalie Emmanuel, Thomas Brodie-Sangster
Gyártás: amerikai
Adatlap

Az Útvesztő egy évvel ezelőtt nagy sikert aratott a nézők körében, egy évre rá pedig itt is a folytatás. Az Útvesztő csak a kezdet volt - Thomas és társai hiába várták, hogy kikerüljenek a pokolból, újra régi életük várja őket. A falak másik oldalán sem rózsás a helyzet, félig emberi lények vadásznak, a világ lepusztult és a rend is felbomlott. A csapat menekül, a Veszett üldözi őket - rájönnek, hogy ez is csak egy csapda, így folytatják útjukat a perzseltföld felé.

Lábjegyzet - az első rész kedvező fogadtatása és a könyv történetmenete miatt is várható volt, hogy jön a következő. Ismét behozza azt, amit kell, biztonsági játékot játszik, bár mer újat is nyújtani. Jó kis mozi lesz ez is, na.


Csendes szív / Stille hjerte


Bemutató: 2015. szeptember 17.
Korhatár: 16
Rendező: Bille August
Forgatókönyv: Christian Torpe
Szereplők: Ghita Norby, Morten Grunwald, Paprika Steen, Danica Curcic
Gyártás: dán
Adatlap

Ha egy család mindhárom generációja összegyűlik egy hétvégére, akkor ott biztosan fény derül pár, addig rejtegetett dologra. Előtörnek a régi sérelmek, nézeteltérések. A súlyosan beteg édesanya kívánságát egyre nehezebben tűrik a többiek - szeretné, ha meghalna, mielőtt elhatalmasodik rajta a betegség.

Lábjegyzet - erős dráma, ami a generációs különbségeket jól felvázolja, nem is lehet jobb helyszínt és lehetőséget találni erre, mint egy közös hétvégét a családdal. Jó lesz, a kritikák is kellemesek.


Everest / Everest


Bemutató: 2015. szeptember 17.
Korhatár: 12
Rendező: Baltasar Kormákur
Forgatókönyv: William Nicholson, Simon Beaufoy, Lem Dobbs
Szereplők: Jake Gyllenhaal, Josh Brolin, Keira Knightley, Robin Wright
Gyártás: amerikai, angol
Adatlap

1996-os megtörtént események alapján. A filmet a világ egyik legmagasabb csúcsának meghódítására tett kísérlet során bekövetkezett események ihlették. Az Everest meghódításáért két különböző expedíció indult, de nem mindenki élte túl a kalandot. Az eddig tapasztalt legerősebb hóviharban találják magukat a kalandorok, amikor bekövetkezik a baj - a természet mindig erősebb, mint az ember, sokszor csak a szerencsén múlnak a dolgok.

Lábjegyzet - már a hazai forgalmazása előtt is elég nagy sikert aratott Kormákur új filmje, ami kellő izgalmakba csomagolja a megtörtént események alapján elkészített történetet. Olyan sztárok szerepelnek a filmben, akik nem elégednek meg azzal, hogy két forgatási szünetben a lakókocsiban kell ücsörögniüik - erősen ajánlott, kalandfilmek kedvelői előnyben!

A bejegyzés trackback címe:

https://kettoharminc.blog.hu/api/trackback/id/tr517797712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása