Ahol a filmek jól érzik magukat

2:30

MOZI7 - 2015. október 22.

2015. október 22. - kettoharminc

Nyolc film, jó kis válogatás - ha túltettük magunkat az új Star Wars bemutatón, valamint sikeresen találkoztunk Marty McFly barátunkkal, akkor már mehetünk is egy jó kis mozizásra - lesz miből válogatni, szóval nincs kifogás. Sőt! Olyan címek is megbújnak itt, amikről nem is gondolnátok mennyire jók. Nézzük csak!

Aferim! - Aferim!


Bemutató: 2015. október 22.
Korhatár: 16
Rendező: Radu Jude
Forgatókönyv: Radu Jude, Florin Lazarescu
Főszereplők: Teodor Corban, Cuzin Toma, Mihai Comanoui, Alexandru Dabija
Gyártás: román
Adatlap

1835-ben járunk, a Havasföld pusztasága addig tart, amíg a szem ellát. Két lovast lehet észlelni, a távolból közelednek felénk - Contandin, a rendőr és fia. Egy helyi nemes bérelte fel őket, hogy megtalálják a "rabszolga cigányt", akit elszökése óta már egy ideje keresnek. Nem is ok nélkül, ugyanis kiderült, hogy viszonyt folytatott a nemes feleségével - ha elkapják, cudar sorsa jut. Míg keresik, addig sem egyszerű a történet, és nem is szólom el magam, ha azt mondom: meg is találják. A kalandok ezután is folytatódnak, ugyanis a hitelesen ábrázolt balkáni, fekete-fehér westernben bármi megtörténhet - és nem azért, mert annyira kicsapongó volt a rendező, hanem azért, mert mindaz, amit a vásznon látunk, az 99%, hogy megtörténhetett, vagy meg is történt.

Lábjegyzet - a filmet láttuk a CineFesten, kattints ide, hogy elolvasd a beszámolónkat.

A meglepetés - De Suprise


Bemutató: 2015. október 22.
Korhatár: 16
Rendező: Mike van Diem
Forgatókönyv: Karen van Holst Pellekaan, Mike van Diem
Főszereplők: Jeroen van Konigsbrugge, Jan Decleir, Georgina Verbaan, Henry Goodman
Gyártás: belga, holland, ír, német
Adatlap

Jacobnak rengeteg pénze van, milliárdos, de unja az életét. Legszívesebben végezne magával - de ez nem annyira egyszerű dolog. Felbérel egy profi céget, akik elteszik láb alól, de nem mondják meg, hogy mikor - egy biztos, hamarosan. Jacob közben megismerkedik Anne-val, aki miatt meghátrálna a céggel kötött szerződésből, de sajnos nem teheti...

Lábjegyzet - érdekes történet. A bemutató egyszerű, de kellemes, jó filmélmény lehet, szóval hajrá!

Az ételművész - Burnt


Bemutató: 2015. október 22.
Korhatár: 16
Rendező: John Wells
Forgatókönyv: Steven Knight, Michael Kalesniko
Főszereplők: Bradley Cooper, Alicia Vikander, Uma Thurman, Lily James
Gyártás: amerikai
Adatlap

Adam James nagyszerű séf, mindene megvolt, de nem érte be ennyivel. Két Michelin-csillag mellett a szakmai elismertség magaslataiban érezhette magát, dacára minden rossz szokásának és viselkedésének. Mindig csak az foglalkoztatta, hogy kimagasló szinten készítse el ételeit, fontos volt számára, hogy új ízkombinációkat kreáljon. Mégis kicsúszott lába alól a talaj, ilyenkor pedig két dolgot tehet az ember: vagy feladja és vége, vagy pedig kettőzött erővel megpróbálja a lehetetlent. Szeretné megnyitni saját éttermét, megszerezné a harmadik Michelin-csillagot - jól kell viselkednie, szóval a feladat adott.

Lábjegyzet - Bradley Cooper jó színész, mi sem bizonyítja ezt jobban annál, hogy sikerült kibújni a szépfiús szerepeiből, sorozatban kapja az Oscar-jelöléseket. Nos, itt lehet a következő, ehhez azonban a kritikusok és a nézők szívét is el kell nyernie. Egy viszont biztos: nem egy tipikus főzős filmecske.

Az utolsó boszorkányvadász - The Last Witch Hunter


Bemutató: 2015. október 22.
Korhatár: 16
Rendező: Breck Eisner
Forgatókönyv: Cory Goodman, Melisa Wallack
Főszereplők: Vin Diesel, Rose Leslie, Elijah Wood, Michael Caine
Gyártás: amerikai
Adatlap

Az emberek és a boszorkányok között már évszázadok óta dúl a háború - az emberek szerint a fekete halált a boszorkányok akarták rászabadítani a világra. A boszorkányvadászok hősiesen harcoltak a gonoszok ellen, közülük is egy, Kaulder volt a legerősebb - sikerült megölnie a boszorkák királynőjét. Azonban a halála előtti pillanatban még megátkozta Kauldert, méghozzá úgy, hogy örök életet adott neki, ezzel elszakítva tőle feleségét és leányát. Mára nem maradt társa, ő az utolsó boszorkányvadász - ám most egy pappal és egy másik boszorkányvadásszal fontos feladatuk lesz - meg kell állítaniuk Belialt, aki fel akarja támasztani a gonoszok királynőjét...

Lábjegyzet - hogy őszinték legyünk, ez a film is aprócska bukás lesz. Vin Diesel nem tud elvinni a hátán egymaga egy filmet, pláne úgy, hogy a rendező és a stáb folyamatosan azt hangoztatja, hogy mennyire eredeti a történet, amit kreáltak. Nos, ezen miután elgondolkoztunk, levonjuk a következtetéseket és meglátjuk mi lesz - lemezen biztosan megnézzük.

Kókusz Kokó, a kis sárkány


Bemutató: 2015. október 22.
Korhatár: 6
Rendező: Hubert Weiland, Nina Wels
Forgatókönyv: Gabriele Walther, Mark Slater
Gyártás: német
Adatlap

Kókusz mostanában nagy izgalmakkal teli falu: a közösség kincsét valaki csúnyán ellopta. Kókusz Kokó felkerekedik, hogy megtalálja az ellopott kincset, ezzel is szeretné bizonyítani rátermettségét családjának, barátainak.

Lábjegyzet - Kókusz Kokó valószínűleg nem lesz a gyermekek kedvence, de minden tanmese fontos lehet - talán pont ezt lesz az, amire évek múlva is örömmel emlékeznek vissza a gyerkőcök. Bár - erre nagyon kicsi az esély.

Pán - Pan


Bemutató: 2015. október 22.
Korhatár: 12
Rendező: Joe Wright
Forgatókönyv: J. M. Barrie
Főszereplők: Hugh Jackman, Levi Miller, Amanda Seyfried, Rooney Mara
Gyártás: amerikai
Adatlap

Az eredeti történetet talán mindenki ismeri, ám létezik egy-két olyan megközelítés, ami egészen más megvilágításba helyezheti Sohaország történetét. Egy árva fiú megszökik az otthonból, majd úr barátokra lel - még nem tudja, hogy akit most talált maga mellé, az később rettegett kalóz lesz, s nem utolsó sorban az ő legnagyobb ellenfele. Eredetileg volt egy közös ellenségük: Feketeszakáll. Sok-sok kalandon mennek keresztül, sok vidámsággal és szomorúsággal karöltve, de a fiatal srác csak lassan ébred rá arra, hogy az ő története nem is olyan egyszerű: egyszer hőssé kell majd válnia...

Lábjegyzet - már tudjuk, hogy a pénztáraknál megbukott, a kritikák is elég csúnyácskák, szóval a lendület nagyon rövid ideig tartott. Vártuk, az első bemutatók tetszettek, de ha jó filmet szeretnénk látni Sohaországról, akkor 1991-ig kell visszamennünk az időben.

Sicario - A bérgyilkos - Sicario


Bemutató: 2015. október 22.
Korhatár: 16
Rendező: Denis Villeneuve
Forgatókönyv: Taylor Sheridan
Főszereplők: Emily Blunt, Benicio Del Toro, Josh Brolin, Jon Bernthal
Gyártás: amerikai
Adatlap

Kate Macer és csapata falakba temetett hullákra lel Diaz családi házában. Az FBI különleges csoportja nem is tudja mivel néz szembe - Kate-t felkérik, hogy vegyen részt a Diaz klán és vezetője feltérképezésében, cél, hogy elfogják a véreskezű és kegyetlen drogbárót. A klán a Sonora kartell tagja, drogcsempészet, emberrablás és kivégzések írhatók a számlájukra - a bűnözés minden területén jelen vannak a közép-amerikai régióban. A mexikói banda terjeszkedését egyre nehezebb megfékezni, több ügynök is sárossá vált az idők során. Ciudad Juarez felé egy szigorúan titkos csapat indul, köztük a bérgyilkos Alejandro, valamint Matt Graver különleges ügynök: a csapatlan egyetlen női tagja pedig Kate. Hamarosan olyan véres háborúban találják magukat, amilyenben még soha nem volt részük, az ellenfél nem tisztel senkit és semmit. Tiszta eszközökkel úgy tűnik, lehetetlen igazságot tenni.

Lábjegyzet - Villeneuve filmjeit szeretjük, számunkra a Fogságban volt a legjobb, szóval már a neve is garancia a fantasztikus tempóra. Talán az év thrillere is lehet - minden esély megvan rá.

Veszettek


Bemutató: 2015. október 22.
Korhatár: 16
Rendező: Goda Krisztina
Forgatókönyv: Divinyi Réka
Főszereplők: Fenyő Iván, Györgyi Anna, ifj. Vidnyánszky Attila, Klem Viktor
Gyártás: magyar
Adatlap

Egy határozott vezető hívására csatlakozik a rendvédelmi szervezetekhez két anyagilag nehéz helyzetben lévő fiatalember. Városuk már egyre kevésbé élhető, elsokasodott a bűnözés. Azonban szembesülniük kell azzal, hogy milyen nehéz néha eldönteni, ki a bűnöző, és ki az áldozat.

Lábjegyzet - reméljük a színészvezetés már rendben megy, egyébként eléggé aktuális problémákat feszegető műről van itt szó. Újabb magyar alkotás, reméljük, hogy célba érhet.

A bejegyzés trackback címe:

https://kettoharminc.blog.hu/api/trackback/id/tr468012847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása