Ahol a filmek jól érzik magukat

2:30

MOZI7 - 2015. november 12.

2015. november 14. - kettoharminc

Brad és Angelina újra egy filmben, Johnny Depp talán kimászhat a saját maga által vájt gödörből, Amerika-kapitány saját filmjében főszerepel, szóval lesz itt kérem szépen minden. Nézzük csak szépen, sorban!

A keresés - The Search


Bemutató: 2015. november 12.
Korhatár: 16
Rendező: Michel Hazanavicius
Forgatókönyv: Michel Hazanavicius
Főszereplők: Bérénice Bejo, Annette Bening, Zukhra Duishvili, Maxim Yemelyanov
Gyártás: francia
Adatlap

Csecsenföldön egy kisfiú testvérével marad, miután szüleivel végeznek az ellenséges katonák. Mivel nem tudja, hogy mit tegyen a csecsemővel, egy közeli háznál hagyja, ő pedig csatlakozik a menekültek közé. Az Európai Unió delegáltja, Carole meglátja a kisfiút, majd elszállásolja saját lakásában. A történtekről nem beszél a fiúcska, de ha lassan is, de kezd bízni az emberekben - noha a katonáktól még mindig retteg. Közben a halottnak hitt idősebb leánytestvér elindul a fiatal fiú megkeresésére, hogy egyesítse a családot.

Lábjegyzet - megrázó, emberi, nagyon őszinte film. A keresés Arany Pálma jelölést zsebelt be, de A némafilmes Oscar-díjas rendezője ettől függetlenül nagyon odatette - kérdés, hogy mennyire sikerült tisztán ábrázolni az eseményeket.

A szerelem útján - Before We Go


Bemutató: 2015. november 12.
Korhatár: 12
Rendező: Chris Evans
Forgatókönyv: Chris Shafer, Ronald Bass, Paul Vicknair
Főszereplők: Chris Evans, Alice Eve, Scott Evans, Emma Fitzpatrick
Gyártás: amerikai
Adatlap

Brooke éppen Boston felé venné az irányt, ám lekési az utolsó vonatot is. Innentől kezdve már nyilvánvaló, hogy az éjszakát New Yorkban kell eltöltenie - társasága is akad, méghozzá Nick személyében, akkor csatlakozik hozzá. Felajánlja a lánynak, hogy segít neki hazajutni. Ahogy közeledik a hajnal és az első vonat indulási ideje, a két idegen egyre jobban megismeri egymást, lassacskán pedig ráébrednek, hogy nem lenne jó, ha ez az éjszaka valaha is véget érne.

Lábjegyzet - tipikus romantikus, vígjátékos, drámás film Chris Evans rendezésében - de szerencsére a jobbak közül való, szóval hajrá!

A tengernél - By the Sea


Bemutató: 2015. november 12.
Korhatár: 16
Rendező: Angelina Jolie
Forgatókönyv: Angelina Jolie
Főszereplők: Angelina Jolie, Brad Pitt, Sarah Naudi, Mélanie Laurent
Gyártás: angol
Adatlap

A 70-es évek Franciaországában járunk, Roland, az amerikai író, és felesége, Vanessa, egy csendes kis tengerparti üdülőben szeretnének egy kis időt eltölteni. A jelek szerint házasságuk válságban van, az üdülő többi látogatójával megismerkednek, míg végül úgy érzik, hogy szembe kell nézniük minden problémájukkal, megoldást kell találniuk a kialakult helyzetre.

Lábjegyzet - Angelina Jolie új rendezését erős közepesre ítélte a szakma, de mi azért örülünk neki, hogy Brad és ő egy filmben játszanak. Angelina még keresi rendezői önmagát, reméljük hamarosan sikerül is megtalálnia.

Eisenstein Mexikóban - Eisenstein in Guanajuato


Bemutató: 2015. november 12.
Korhatár: 18
Rendező: Peter Greenaway
Forgatókönyv: Peter Greenaway
Főszereplők: Elmer Bäck, Luis Alberti, Maya Zapata, Lisa Owen
Gyártás: holland, finn, belga, francia, mexikói
Adatlap

Eisenstein nagy orosz filmrendező, Amerikában nem találta meg a számításait, ezért Mexikóba utazott - az amerikaiak nem fogadták el konzervatív személyiségét, művészetét pedig annyira sem. Mexikóban azonban megismerkedik a szerelem és a halál istenével, ahol egy érzéki utazásban lesz része.

Lábjegyzet - az Eisenstein-történet első hallása tuti nem fog meg. Másodszorra sem. De, ha megnézed a bemutató, láthatod, hogy ez nem az a tipikus vígjáték, amire számítottál. Gondold át, majd nézd meg - megéri.

Fekete mise - Black Mass


Bemutató: 2015. november 12.
Korhatár: 16
Rendező: Scott Cooper
Forgatókönyv: Scott Cooper
Főszereplők: Johnny Depp, Benedict Cumberbatch, Joel Edgerton, Dakota Johnson
Gyártás: amerikai
Adatlap

John és James együtt nőttek fel dél-boston utcáin, barátok voltak. Húsz évig azután nem találkoztak, majd a 70-es években újra összehozza őket a sorsa - akkorra John a FBI magas rangú tisztje, James pedig az ír maffia főnöke lesz. Azonban a barátság sosem szakadhat meg: amikor kiderül, hogy James bandáját ki akarják szorítani a területükről, John szivárogtat a legnagyobb ellenségeknek - kölcsönös megegyezés alapján. Semmi sem úgy alakul, ahogy eltervezték, rengeteg gyilkosság és bűntett torlódik fel - James pedig felkerül a FBI top 10 bűnöző listájára...

Lábjegyzet - Johnny Depp minden szerepével a saját megítélését javíthatja fel, a Fekete mise végre a jobb szerepei közül való. Mint film, ez sem lesz 7-8 pont környékénél több, sőt, inkább 7, de mi már ezt is nagy haladásnak könyveljük el.

Legújabb testamentum - Le tout nouveau testament


Bemutató: 2015. november 12.
Korhatár: 12
Rendező: Jaco van Dormael
Forgatókönyv: Jaco van Dormael
Főszereplők: Pili Groyne, Benoit Poelvoorde, Catherine Deneuve, Francois Damiens
Gyártás: belga, francia, luxemburgi
Adatlap

Isten Brüsszleben él lányával és feleségével. Kispolgári életmódot folytat, Isten pedig azzal üti el az idejét, hogy bosszúságot okoz az embereknek - ugye, mindig a vajas felével esik lefelé a kenyér. Na, ez sem véletlen. A fia már egyszer fellázadt ellene, de az Újszövetség nem oldott meg sok mindent. Most a lányán a sor, hogy új alapokra helyezze az emberiség jövőjét...

Lábjegyzet - a Legújabb testamentum egy korrekt vígjátékba oltott társadalmi korrajz, szerencsére ahogy a többi film, úgy ez sem lóg ki a sorból ezen a héten.

A bejegyzés trackback címe:

https://kettoharminc.blog.hu/api/trackback/id/tr78077660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása