Ahol a filmek jól érzik magukat

2:30

MOZI7 - 2015. november 19.

2015. november 23. - kettoharminc

Russel Crowe újra közöttünk, ahogy Blinky Bill is, a poszátától elbúcsúzunk, de ha ez a három film még nem elég a hétre, akkor szerencsére nincs baj, további három másik alkotás közül válogathatunk. Vegyük is sorra a mostani kínálatot!

Az Éhezők viadala - A kiválasztott (befejező rész) - The Hunger Games: Mockingjay (Part 2)


Bemutató: 2015. november 19.
Korhatár: 16
Rendező: Francis Lawrence
Forgatókönyv: Danny Strong
Főszereplők: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson
Gyártás: amerikai
Adatlap

Katniss már nem egyszerűen a jövőért, hanem a túlélésért harcol. Elérkezett a vég, pontot kell tenni a dolgok végére - Katniss végső elszámolásra készül Snow elnökkel, miközben Panem világát háború sorvasztja. A 13-as körzet legjobbjaival és persze barátaival kész feláldozni mindent, csak azért, hogy Panem ártatlan népe felszabaduljon. Merényletet terveznek Snow elnök ellen, aki viszont fejébe vette, hogy minden eszközzel fellép a lány ellen, hogy elpusztíthassa őt.

Lábjegyzet - véget ér egy újabb fejezet. Minden színész idősebb lett, a világ pedig gazdagabb egy korrekt young-adult adaptációval. Látványos, izgalmas és tényleg katartikus befejező rész - de nem elég erős és az utolsó pár perc pedig jól elrontja az összképet. Na puff.

Apák és lányaik - Fathers and Daughters


Bemutató: 2015. november 19.
Korhatár: 16
Rendező: Gabriele Muccino
Forgatókönyv: Brad Desch
Főszereplők: Russell Crowe, Aaron Paul, Amanda Seyfried, Ryan Eggold
Gyártás: amerikai, olasz
Adatlap

Egy New York-i apa és leánya közötti szeretetről szól jelenlegi filmünk - a film viszont két idősíkban játszódik. Az elsőben az 1980-as évek Amerikájában járunk, ahol Jake Davis, a mentális problémákkal küzdő regényíró özvegyként neveli ötéves lányát, míg a másodikban már a felnőtt, 30 éves, Manhattanban élő lány szemszögéből láthatjuk a történteket. A jelenben Katie mindennapjaiba tekinthetünk be, mindazon érzésekbe, amiket már gyermekkora óta cipel.

Lábjegyzet - kellemes élményt nyújtó film, Russell főszereplésében pedig nincs semmi kivetnivaló. Hölgyeknek kötelező, elhihetitek, tetszeni fog!

Blinky Bill - A film - Blinky Bill the Movie


Bemutató: 2015. november 19.
Korhatár: 6
Rendező: Alex Weight, Deane Taylor, Alexs Stadermann
Gyártás: ausztrál
Adatlap

Blinky Bill a legmerészebb koala az egész környéken. Nagy álma az, hogy kövesse édesapja példáját, ugyanis ő is szeretné bejárni az egész vadon különleges világát. Blinky az egyetlen, aki úgy hiszi, megtalálhatja az elveszett Bill papát, aki a a Fehér Sárkányok tengerét kutatva veszett el a Sivatagban. Blinky egy nap váratlanul egy rejtélyes jelre bukkan és elindul felkeresni Bill papát...

Lábjegyzet - vannak homályos emlékeim arról, hogyan is nézett ki Blinky Bill - na, nem így. Viszont ettől még lehet szórakoztató, Ausztrália világa pedig még mesében is ígéretes és szép.

Szcientológia, avagy a hit börtöne - Going Clear: Scientology and the Prison of Belief


Bemutató: 2015. november 19.
Korhatár: 16
Rendező: Alex Gibney
Forgatókönyv: Alex Gibney
Főszereplők: Lawrence Wright, Paul Haggis, Jason Beghe, Mike Rinder
Gyártás: amerikai
Adatlap

Lawrence Wright könyve alapján készült dokumentumfilmben megismerkedhetünk az egyház mindennapi életébe, nyolc kilépett tag pedig ehhez asszisztál. A szekta külső szemmel láthatatlan működését vizsgálják meg, a vallomásokból pedig kiderül, hogy mennyire manipulatív világot épített maga köré a Szcientológia Egyháza.

Lábjegyzet - Alex Gibney Oscar-díjas rendező alkotása nagyon fontos dokumentumfilm, a hatvan éve alapított Szcientológia Egyházról szól, mindenre rákérdez és igyekszik mindenre válaszolni is. Kötelező darab, nagyon érdekes.

Tökmag és Gázolja - Vakáció négy keréken - Microbe et Gasoil


Bemutató: 2015. november 19.
Korhatár: 12
Rendező: Michel Gondry
Forgatókönyv: Michel Gondry
Főszereplők: Ange Dargent, Théophile Baquet, Diane Besnier, Audrey Tautou
Gyártás: francia
Adatlap

Théo és Daniel nagyon nehezen találják meg a közös hangot osztálytársaikkal. A nyár eddig sem volt valami izgalmas, most is úgy tűnik, hogy ez változatlan marad. Théo és Daniel azonban egymásra találnak, majd minden megváltozik: eltervezik, hogy beutazzák Franciaországot, egy guruló házzal.

Lábjegyzet - fiatalság, bolondság. A francia vígjáték igazi feelgood darab, bár ezzel a címmel nagyon kevesen fognak beülni rá.

Új esély - New Chance


Bemutató: 2015. november 19.
Korhatár: 12
Rendező: Tibor Czeily
Főszereplők: Waleska Latorre, Mesterházy Gyula, Peter Linka
Gyártás: magyar
Adatlap

Mark élete tökéletesnek tűnik, remek állása, háza és gyönyörű felesége van. Egy nap viszont főnöke közli vele, hogy a cég csődben van, így meg kell válnia tőle. Munka nélkül marad és egy pillanat alatt minden megváltozik. Nem tudja fizetni számláit, kapcsolatai megromlanak, elveszíti tulajdonát - így muszáj mindent megtennie, hogy kilépjen ebből a gödörből. Saját erőből kell talpra állnia, így Istent választja segítőül

Lábjegyzet - hitről, reményről és bátorságról szól - viszont ezt nem így, nem most, és nem ilyen minőségben kellett volna elkészíteni.

A bejegyzés trackback címe:

https://kettoharminc.blog.hu/api/trackback/id/tr308103272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása