Ahol a filmek jól érzik magukat

2:30

MOZI7 - 2016. február 18.

2016. február 19. - kettoharminc

Hat új film, köztük a Spotlight, ami abszolút esélyese az Oscar-szobrocskának. Persze vannak kihívói, de a téma annyira erős, hogy nem lepődnék meg, ha odaítélnék a legrangosabb elismerést. További öt film lesz még a héten, nagy a szórás - viszont örömre ismét van ok, a tévében nagy sikert aratott Félvilág a mozikba is bekukkant, remélhetőleg viszonylagosan nagy sikerekkel. Nézzük a heti néznivalót!

A művészet templomai - Milánói Scala, a csodák palotája | Teatro alla Scala


Bemutató: 2016. február 18.
Korhatár: 6
Rendező: Luca Lucini
Forgatókönyv: Luca Lucini
Gyártás: olasz
Adatlap

A művészóriások, épületek, kulturális örökségek legújabb ismeretterjesztő filmjében a közel 240 éves operaház titkai és érdekességei tárulnak elénk. A Scala történetének mélyreható bemutatása szakemberek, rajongók, művészek által - művészlelkeknek, érdeklődőknek.

Lábjegyzet - szeretem az ilyen típusú dokumentumfilmeket, ugyanis a világ olyan egységeit hozzánk el, amelyeket nem biztos, hogy valaha is látni fogunk. Aki vásznon szeretné látni a Scala érdekességeit, annak jó választás lehet.

Barátság extrák nélkül | Una donna per amica


Bemutató: 2016. február 18.
Korhatár: 16
Rendező: Giovanni Veronesi
Forgatókönyv: Ugo Chiti, Giovanni Veronesi
Főszereplők: Laetitia Casta, Fabio De Luigi, Geppi Cucciari, Adriano Giannini
Gyártás: olasz
Adatlap

Francesco és Claudia jó barátok - a férfi kissé szerencsétlen, de jó ügyvéd, a nő pedig szabad, állatorvos. Nincs közöttük igazán semmi sem, de amikor Claudia életében megjelenik Giovanni, akkor Francesco átértékeli az eddigieket és ráébred, több volt ez, mint puszta barátság...

Lábjegyzet - egy olasz vígjáték, 88 perc szórakozás. Noha nem a legjobb fajtából, szóval csak óvatosan!

Félvilág


Bemutató: 2016. február 18.
Korhatár: 16
Rendező: Szász Attila
Forgatókönyv: Köbli Norbert
Főszereplők: Kovács Patrícia, Gryllus Dorka, Döbrösi Laura, Kulka János
Gyártás: magyar
Adatlap

Mágnás Elzát ki ölhette meg? És miért tette? Budapestet egészen az I. világháború elejéig ez a kérdés tartotta lázban, majd jóval később is az egész magyar közvéleményt. A Félvilág Mágnás Elza utolsó napjait mutatja be, ezzel is felgörgetve a titkokat és rejtelmeket, amelyek az ügy mögött húzódtak meg - egy komorna, egy cselédlány, szenvedélyes viszonyok, férfiak: a végkifejletig hosszú az út...

Lábjegyzet - remek magyar film, amelyet mindenkinek érdemes megnézni - szerintem hazánk egyik legjobb forgatókönyvírója dolgozott a Félvilág mögött, a színészek zseniálisak, szóval tényleg menjetek el, és erősítsétek a hazai filmgyártás minőségi szekciójának támogatását. Ha pedig már láttad a tévében, akkor te is tudod miről beszélek.

Férfiak és csirkék | Mand & hons


Bemutató: 2016. február 18.
Korhatár: 16
Rendező: Anders Thomas Jensen
Forgatókönyv: Anders Thomas Jensen
Főszereplők: David Dencik, Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, Soren Malling
Gyártás: dán, német
Adatlap

Gabriel és Elias testvérek, de annyira különböznek, hogy ezt senki nem mondaná el róluk. Gabriel professzor, Eliast pedig csak a közhelyek és a nők foglalkoztatják - Gabriel kap egy telefont, amelyben elmondják, édesapjuk elhunyt. Ekkor következik a fordulat, kiderül, hogy a valódi, biológiai apjuk nem is ez az ember volt, ő most is egy szigeten él, boldogan. A testvérek felkerekednek, hogy megismerjék a valódi apjukat, a helyszínen pedig megannyi titokra fény derül, olyanokra is, amelyeket előtte talán csak a mesékben olvashattak...

Lábjegyzet - egy bajszos Mads Mikkelsen? Egyébként ez egy fekete komédia, szóval ennek tudatában érdemes belevágni, viszont abszolút megéri.

Hókirálynő 2. | The Snow Queen 2 - The Snow King


Bemutató: 2016. február 18.
Korhatár: 6
Rendező: Aleksey Tsitsilin
Forgatókönyv: Roman Nepomnyashchiy, Vladimir Nikolaev, Aleksey Zamyslov
Gyártás: orosz
Adatlap

Egy nap a trollok királya kihirdeti, hogy férjet keres unokahúgának, a kiválasztott pedig a fele királyságot is viszi. Orm, a troll kap az alkalmon, jelentkezik a próbára, de az utolsó pillanatban megijed a feladattól. Azt lódítja, hogy korábban egyedül győzte le a Hókirálynőt - hazugságával események láncolatát indítja el...

Lábjegyzet - ha jól emlékszem, az előző rész is ment nálunk, szóval az első rész kedvelői most folytathatják a megkezdett történetet,

Spotlight - Egy nyomozás részletei | Spotlight


Bemutató: 2016. február 18.
Korhatár: 16
Rendező: Tom McCarthy
Forgatókönyv: Tom McCarthy, Josh Singer
Főszereplők: Rachel McAdams, Liev Schrieber, Mark Ruffalo, Michael Keaton
Gyártás: amerikai
Adatlap

Igaz történet alapján - egy bostoni újság oknyomozó munkatársainak legintenzívebb és legerősebb cikksorozatának elkészítését követhetjük végig. A Boston Globe új főszerkesztőt kap, aki arra utasítja a többieket, hogy nézzenek utána egy esetnek: a helyi pappal szemben gyermekmolesztálás a vád. A kis csapat az eddig eltitkolt szálakat, történeteket igyekszik követni és felderíteni, hogy a végére járjanak egy szörnyű eseménysorozatnak.

Lábjegyzet - szerintem kötelező film. Zseniálisan mutatja be egy súlyos téma felderítését, egy szerkesztőségi nyomozás egységeit - remek színészekkel. A valós eseményeket feldolgozó thrillerek szerelmeseinek leginkább, de mindenki másnak is jó választás.

A bejegyzés trackback címe:

https://kettoharminc.blog.hu/api/trackback/id/tr98403940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása