Ahol a filmek jól érzik magukat

2:30

MOZI7 - 2016. március 10.

2016. március 10. - kettoharminc

Bőség és öröm - ez a két szó jellemzi leginkább az aktuális mozihetünket, ugyanis visszatér a vászonra a valaha készült egyik legnagyobb klasszikus, A Keresztapa. És bár e cím után teljesen mindegy mit is írnék ki, azért még lesz egy aktuális Beavatott rész is, valamint több dráma áll sorban a nézők kegyeiért. Nézzük részletesebben!

400 nap | 400 Days


Bemutató: 2016. március 10.
Korhatár: 16
Rendező: Matt Osterman
Forgatókönyv: Matt Osterman
Főszereplők: Mark Steger, Dominic Bogart, Grant Bowler, Frank Ashmore
Gyártás: amerikai
Adatlap

Négy asztronauta szimulációban vesz részt - 400 napig kell egy földalatti bázison lenniük, hogy ezzel leteszteljék, hogyan bírná ki az ember pszichéje egy távoli bolygón. Ahogy telik az idő, úgy bukkannak egyre érdekesebb dolgokra - tényleg a föld alatt vannak? Biztos, hogy csak egy szimulációról van szó?

Lábjegyzet - Az ötlet jó, viszont a kivitelezés a gyenge színészi teljesítményeknek hála ködbe vész. Plusz még egy elég erős közepes sem nagyon adható a filmnek, ettől függetlenül, ha ez bárkit is vigasztal, vannak jó pillanatai.

A Beavatott-sorozat: A hűséges | The Divergent Series: Allegiant


Bemutató: 2016. március 10.
Korhatár: 16
Rendező: Robert Schwentke
Forgatókönyv: Adam Cooper, Bill Collage, Stephen Chbosky
Főszereplők: Shailene Woodley, Theo James, Zoe Kravitz, Miles Teller
Gyártás: amerikai
Adatlap

Tris és Négyes megszöknek Chicagóból, hogy megnézzék, milyen világ veszi körül őket. Ledöbbennek, amikor megtapasztalják, egy teljesen más világ, új, hihetetlenül fejlett technológiával rendelkező idegen újdonság áll előttük. Könyörtelen harc veszi kezdetét, ami az egész emberiségre hatással lesz - a párosnak rá kell jönnie, hogy kikben bízhatnak, hogy aztán szembeszálljanak azokkal, akik több mint 200 éven át tartották fogva Chicago városának lakóit...

Lábjegyzet - Mi már elengedtük ezt a sorozatot - de attól függetlenül megnézzük majd egyszer. Kiszámítható, hosszú pórázon tartott részek, ami az első résztől kezdődően minden más szeretne lenni, csak nem önmaga.

A Keresztapa | The Godfather


Bemutató: 2016. március 10.
Korhatár: 16
Rendező: Francis Ford Coppola
Forgatókönyv: Francis Ford Coppola
Főszereplők: Marlon Brando, Al Pacino, Robert Duvall, James Caan
Gyártás: amerikai
Adatlap

A családfő van a középpontban. A New York-i olasz közösség hozzá tartozó része felett totális hatalommal bír, viszont több másik családdal kell megosztania a hatalmas területet. A Don minden esetben megkérdőjelezhetetlen hűséget igényel - az összetartás, a szokások, érdekek erejét bemutató filmben, korhű hangulatban lehetünk szemtanúi a Corleone család hétköznapjainak, valamint ügyintézési mechanizmusainak. A rivális Tattaglia család átlépi azt a bizonyos határt, onnantól kezdve pedig borul minden...

Lábjegyzet - A valaha elkészített legjobb gengszterfilm, korszakalkotó és rettenetesen pontos hangulata van. Imádjuk, mindenki más is így tesz, így megint megnézzük - most moziban.

Amnesia | Amnesia


Bemutató: 2016. március 10.
Korhatár: 12
Rendező: Barbet Schroeder
Forgatókönyv: Emilie Bickerton, Peter F. Steinbach, Susan Hoffman, Barbet Schroeder
Főszereplők: Max Riemelt, Marthe Keller, Bruno Ganz, Corinna Kirchoff
Gyártás: francia, svájci
Adatlap

Jo 25 éves, zeneszerző és Ibizán él. Berlinből költözött el a kilencvenes években, hogy részese lehessen az elektronikus zenei forradalomnak, méghozzá a leghíresebb bárban, az Amnesiában. Martha már nagyon régóta él a tengerparton, ám egy nap bekopog hozzá Jo - jó barátok lesznek, majd egyre több titokra derül fény...

Lábjegyzet - Nem láttuk a filmet, de annyira nem is ránt be. Ha bármivel megtehetné, az bizony a hangulata, de egyelőre úgy gondoljuk, hogy az Amnesia nem túl vonzó.

Csokoládé | Chocolat


Bemutató: 2016. március 10.
Korhatár: 12
Rendező: Roschdy Zem
Forgatókönyv: Cyril Gely
Főszereplők: Omar Sy, James Thiérrée, Noémie Lvovsky, Frédéric Pierrot
Gyártás: francia
Adatlap

A XIX.-XX. század fordulóján járunk, Franciaországban. A cirkusz aranykorában, ahol a kubai Rafael Padilla volt volt az első színes bőrű aki színpadra lépett, méghozzá Csokoládé művésznéven. A csúcsra törtek barátjával Footit-vel, a vándorcirkuszosok legnagyobb kiválóságai közé kerülhettek. A hirtelen jött nagy hírnév azonban megmérgezte barátságukat, Csokoládé pedig önálló karrierre vágyott...

Lábjegyzet - Omar Sy a legtöbb esetben jól választ szerepet, itt sincs ez másképpen. Nagyon kellemes dráma, egy olyan korszakból, amely felnyitja az ember szemét, hiszen nem minden nap köszön vissza a filmvásznon.

Egy őrült pillanat | Un moment d'egarement


Bemutató: 2016. március 10.
Korhatár: 16
Rendező: Jean Francois Richet
Forgatókönyv: Lisa Azuelos, Claude Berri, Jean Francois Richet
Főszereplők: Vincent Cassel, Francois Cluzet, Alice Isaaz, Lola Le Lann
Gyártás: francia
Adatlap

Laurent és Antoine középkorú férfiak, tinédzser lányaikkal indulnak nyaralni. A fiatalok természetesen a bennük buzgó tűzzel dobják be magukat az új kalandokba, de azért a papákat sem kell félteni - Antoine lánya kikezd Laurent-tel, a vakáció picit kisiklik. A férfi nem is tudja, hogy mitévő legyen - leplezze a kapcsolatot, vagy próbálja elkerülni a lány közeledését?

Lábjegyzet - Ez bizony egy ízig-vérig francia dráma, ami kellemesen ötvözi a romantikát a humorral - és kapunk hozzá egy mindig jó Vincent Casselt.

Farkas Totem | Wolf Totem


Bemutató: 2016. március 10.
Korhatár: 12
Rendező: Jean-Jacques Annaud
Forgatókönyv: Jean-Jacques Annaud
Főszereplők: Shaofeng Feng, Shawn Dou, Ankhnyam Ragchaa, Baoyingexige
Gyártás: kínai, francia
Adatlap

1967-ben egy faital pekingi egyetemistát Belső-Mongóliába küldenek, hogy tanítsa a nomád pásztorokat. Az új környezetben azonban neki kell többet tanulnia, hiszen alkalmazkodnia kell az új otthonához. A szabadság, felelősség, közösség új értelmet nyer, és még a természet erejével is meg kell küzdenie...

Lábjegyzet - A kalandos dokumentumfilmek kedvelőinek jó választás lehet.

Támadás a Fehér Ház ellen 2. - London ostroma | London Has Fallen


Bemutató: 2016. március 10.
Korhatár: 16
Rendező: Babak Najafi
Forgatókönyv: Katrin Benedikt, Christian Gudegast, Creighton Rothenberger
Főszereplők: Gerard Butler, Aaron Eckhart, Morgan Freeman, Jackie Earle Haley
Gyártás: amerikai, angol
Adatlap

A brit miniszterelnök rejtélyes körülmények között meghal, temetése pedig kötelező minden vezető számára. Ami a világ legjobban őrzött eseményének számítana, abból könnyen lehet egy támadás helyszíne is - a brit főváros összes nevezetességével egyetemben egy csoport szeretné otthagyni a névjegyét Londonban. Három ember viszont képes őket megállítani...

Lábjegyzet - Az első rész után most Londonban akcióznak a legények, és erre a folytatásra is igaz lehet az, hogy semmi másban nem kell változtatnia, csak még több akció kell és kész. Megnézzük.

A bejegyzés trackback címe:

https://kettoharminc.blog.hu/api/trackback/id/tr528459838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása