Ahol a filmek jól érzik magukat

2:30

MOZI7 - 2015. augusztus 6.

2015. augusztus 06. - kettoharminc

Itt a nyár utolsó hónapja - a kezdés nem is rossz, rögtön kapunk négy új filmet. Egyértelmű, hogy Tom Cruise újabb akciója a favorit, a Mission: Impossible ötödik felvonása ismét megmutatta, hogy igenis szükség van a szériára, mi is csak elismerően tudunk bólogatni. További három film lesz még látható, nézzük, hogy miből válogathatunk!

Csodapirula / Medicien


Bemutató: 2015. augusztus 6.
Korhatár: 16
Rendező: Colin Nutley
Forgatókönyv: Daniel Réhn, Edward af Sillén
Szereplők: Helena Bergström, Peter Eggers, Ida Engvoll, Katarina Ewerlöf
Gyártás: svéd
Adatlap

Johanna egy női magazinnál dolgozik, egyedül neveli gyermekét, nem túlzottan határozott - 45 éves. Nehéz helyzetek sora tárul elé napról napra, legyen szó otthonról, vagy a munkahelyéről. Egy nap olyat ígér, amit nehezen tud csak betartani - a gyermekeinek azt mondja, hogy elmennek külföldre nyaralni. Hogy finanszírozni tudja, gyógyszerkísérletben vesz részt, tesztalanyként pedig elég jól kereshet. Ám az orvosságnak van néhány mellékhatása...

Lábjegyzet - mit is mondhatnék - ezzel nem igazán lehet moziba csalogatni az embereket. Az üzenete egyelőre még homályos, a bemutató pedig egyáltalán nem keltette fel az érdeklődésemet, de gondolom ezzel nem vagyok teljesen egyedül.

Divat a szerelem / Chic!


Bemutató: 2015. augusztus 6.
Korhatár: 12
Rendező: Jerome Cornuau
Forgatókönyv: Jerome Cornuau
Szereplők: Marina Hands, Fanny Ardant, Eric Elmosnino, Laurent Stocker
Gyártás: francia
Adatlap

Alicia egyedül marad, miután párja úgy dönt - mindenkinek jobb, ha útjaik elválnak. Alicia híres divattervező, az eset után pedig úgy dönt, hogy nem fejezi be aktuális kollekcióját - de Helené, az asszisztens gyorsan lép, hiszen ki kell találnia valamit, amivel újra felrázhatja a csalódott lányt. Ekkor kerül képbe a kertész, akiben Alicia új motivációra lel...

Lábjegyzet - fura, mert a bemutató nem túl izgalmas, de mégis van benne valami. A film további három országban már bemutatásra került, minket ért a megtiszteltetés, hogy negyedikként részesei lehetünk ennek a csodának.

Mission: Impossible - Titkos nemzet / Mission: Impossible - Rogue Nation


Bemutató: 2015. augusztus 6.
Korhatár: 16
Rendező: Christopher McQuarrie
Forgatókönyv: Drew Pearce, Bruce Geller
Szereplők: Tom Cruise, Jeremy Renner, Simon Pegg, Rebecca Ferguson
Gyártás: amerikai
Adatlap

Hunt magára maradt ügynökként, csapatával nagy ellenféllel kerül szembe: az Impossible Mission Force feloszlott, de problémák attól még vannak - Hunt és csapata nehéz helyzetben kerül szembe a Szindikátussal. A csoport célja, hogy uralomra törjön, s átrendezze a világot a sorozatos terrortámadásaikkal. Ethan összegyűjti csapatát, melléjük szegődik a brit ügynök, Isla is - aki talán tagja ennek a titkos alakulatnak is. A vég közeleg - elérkezett a legnehezebb, talán meg sem oldható feladat...

Lábjegyzet - Tom Cruise talán már eltűnt volna a süllyesztőben, de valahogy mindig odaér, ahova kell. Most a Mission: Impossible van soron, itt is bizonyíthat és bizonyított is - tökös akció, bár tele klisékkel, de mégis érezni a tipikus MI-hatást, amely 1996 óta kisebb-nagyobb kihagyásokkal, de szerencsére visszatér. Moziba be!

Phoenix bár / Phoenix


Bemutató: 2015. augusztus 6.
Korhatár: 16
Rendező: Christian Petzold
Forgatókönyv: Christian Petzold, Harun Parocki, Hubert Monteilhet
Szereplők: Nina Hoss, Ronald Zehrfeld, Nina Kunzendorf, Michael Maertens
Gyártás: német
Adatlap

Nelly nehéz szeletet szelt az életből - nemrég érkezett haza a koncentrációs táborból. Arclövést kapott, műtétek sorai után, ha nehezen is, de helyrerakták az arcát, ám korábbi vonásai megszűntek létezni. A háború Berlint sem kímélte, így útnak indul felkeresni férjét - megtalálja őt, de nem fedi fel igazi valóját.

Lábjegyzet - nehéz témájú film, ám a romantikus mivolta picit enyhít a súlyán - kérdés, hogy az arányok mennyire engedik, hogy a dráma kellően kibontakozzon. A bemutató alapján jó filmmel van dolgunk, Nina Hoss neve pedig garancia lehet a jó vonalvezetésre.

A bejegyzés trackback címe:

https://kettoharminc.blog.hu/api/trackback/id/tr377686606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása