Ahol a filmek jól érzik magukat

2:30

MOZI7 - 2015. augusztus 20.

2015. augusztus 20. - kettoharminc

Négy film a hosszú hétvégére - Jesse Eisenberg alvó ügynököt játszik, a BeSZERverzve magyar címe ellenére megér egy misét, Guy Ritchie új filmet készített, amivel bebizonyíthatja, hogy van élet a Blöff után is, az Irány a bárka! a kicsiknek kedves, míg a Sinister 2 - Az átkozott ház a frászt próbálja ránk hozni. Nézzük picit részletesebben!

Az U.N.C.L.E. embere / The Man from U.N.C.L.E.


Bemutató: 2015. augusztus 20.
Korhatár: 12
Rendező: Guy Ritchie
Forgatókönyv: Guy Ritchie
Szereplők: Henry Cavill, Armie Hammer, Hugh Grant, Elizabeth Debicki
Gyártás: amerikai
Adatlap

Az U.N.C.L.E. egy titkos szervezet, ahol tökéletesen tudják, hogy a hidegháború pusztán elterelés volt. Ha kell, akkor szívesen együttműködnek az orosz kémekkel is, így Napoleon Solo, a cég legjobb embere is kénytelen orosz társat maga mellett tudni - Ilja Kurjakint. Mindketten tudják, hogy az igazi ellenséget máshol kell keresni. Egy, az egész Földet behálózó szervezet próbálja leigázni a világot, igyekeznek a nukleáris technológiát terjeszteni, hogy kirobbanthassák a III. világháborút. A furcsa párosnak egyetlen kiindulási pontja van: egy német tudós eltűnt lánya - az ő segítségével kell megkezdeniük az ügy felgöngyölítését.

Lábjegyzet - Guy Ritchie filmjeiről nehéz rosszat mondani, de az utóbbi időben sajnos jót is. A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső, valamint a Blöff után picit megrekedt, s bár volt két korrekt próbálkozása a Sherlock sorozattal, ismét olyan érzése van az embernek, mintha a nulláról indulna. Az U.N.C.L.E. embere hangulatos, stílusos bemutatóval érkezik, a szereplőgárda korrekt, a rendező pedig reméljük jó lábbal kelt fel - akkor minden adott lesz egy közepesnél jobb, szórakoztató filmhez.

BeSZERvezve / American Ultra


Bemutató: 2015. augusztus 20.
Korhatár: 16
Rendező: Nima Nourizadeh
Forgatókönyv: Max Landis
Szereplők: Kristen Stewart, Jesse Eisenberg, Walton Goggins, Topher Grace
Gyártás: amerikai
Adatlap

Mike egyszerű kisvárosi arc, aki beszívva éli meg az ébren töltött pillanatainak nagy részét. Amikor éppen pénztárban dolgozik, akkor azért koncentrálni próbál, de amikor mást kell csinálnia, legszívesebben képregényt rajzolgat, egy szuperhős majomról. A pánikrohamai sem könnyítik meg életét, de igyekszik leküzdeni azt, hogy elvihesse egyszer végre barátnőjét valahová - Phoebe és Mike élete egy nap gyökeresen megváltozik, hiszen kiderül: a fiú egy képzett ügynök, bár eddig ő sem tudott erről. Mike egy veszélyes akció közepében találja magát, múltja előkerül, így a túléléshez minden erejére szüksége lesz - na meg egy kis fűre is biztosan.

Lábjegyzet - rögtön lemezre - ez volt az első gondolatom, bár van benne kraft, sajnos nem lesz ütős darab ez a Jesse Eisenberg móka. Kevés olyan dolog van benne, amely képes a puszta érdeklődésünkön túl, valami maradandót is hagyni, de az tény - megosztja majd a népet. Ha kijön majd adathordozón, ott biztosan erőteljes lesz, de meglátjuk...én bízom benne.

Irány a bárka! / Ooops! Noah is Gone...


Bemutató: 2015. augusztus 20.
Korhatár: 6
Rendező: Sean McCormack, Toby Genkel
Forgatókönyv: Richie Conroy, Toby Genkel, Mark Hodkinson, Marthein Thorisson
Gyártás: belga, ír, luxemburgi, német
Adatlap

A világvége közeleg, már szinte itt van a sarkunkban. Jön az árvíz, így az állatok Noé bárkáján húzzák meg magukat. Dave és fia, Fancsi nem kapnak meghívást a hajóra - egy elég jól megtervezett csel után mégis sikerül feljutniuk, ám Fancsi lemarad a többiektől. A kaland pedig csak ekkor kezdődik el igazán...

Lábjegyzet - lehet, hogy jó lesz, bár a karakterek rajzolata nem túl bizalomgerjesztő. Persze nem is én vagyok a célcsoport, de egy animációs mesének talán az egész családot is szórakoztatóként kell, hogy megtalálja, bár már néha annak is lehet örülni, hogy a gyerkőc vidám.

Sinister 2 - Az átkozott ház /


Bemutató: 2015. augusztus 20.
Korhatár: 16
Rendező: Ciaran Foy
Forgatókönyv: Scott Derrickson, C. Robert Cargill
Szereplők: Shannyn Sossamon, Tate Ellington, James Ransone, Laila Haley
Gyártás: amerikai
Adatlap

Courtney és fiai beköltöznek egy magányosan álló, vidéki házba. Végre itt önmaga lehet, szabad - élvezheti az életet. A háznak különleges hangulata van, de arra senki sem gondolt volna, hogy egy démon miatt. Az egyik fia megtalál egy filmtekercses dobozt, megnézi azok tartalmát és borzalmas dolgokat lát. Ezzel együtt felébreszti az alvó gonoszt...

Lábjegyzet - egyre több horrort kapunk a mozikba, ami elég jó, ugyanis szomorkásan áll a műfaj megítélése. Van esély, így meg pláne, hogy egyre több filmet láthatunk - kérdés az, hogy milyen minőségűeket. A Sinister 2 - Az átkozott ház tartalmaz mindent, ami egy horrorhoz kell. Na, de egy jó horrorhoz...az már más kérdés.

A bejegyzés trackback címe:

https://kettoharminc.blog.hu/api/trackback/id/tr767720518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása