Ahol a filmek jól érzik magukat

2:30

MOZI7 - 2015. október 1.

2015. október 01. - kettoharminc

A Marsi című könyv elérte a vásznakat, Matt Damon főszereplésével egy olyan sci-fi kerül mozikba, ami méltán válhat sokak kedvencévé. Akik szeretik a kalandokat, mindenképpen nézzék meg - szórakoztató és végre nem fél újat húzni. További két filmünk is lesz még, máris megnézhetitek a választékot.

45 év / 45 Years


Bemutató: 2015. október 1.
Korhatár: 12
Rendező: Andrew Haigh
Forgatókönyv: David Constantine, Andrew Haigh
Szereplők: Charlotte Rampling, Tom Courtenay, Dolly Wells, Geraldine James
Gyártás: angol
Adatlap

Kate és Geoff már a 45-ik házassági évfordulójukat ünnepli, egy hét maradt hátra a nagy időpontig. Minden jól halad, készülődnek - nagy lesz az ünnep. De egy váratlan levél mindent felborít: Geoff kap egy levelet, amiben azt írják, megtalálták egykori szerelmének holttestét egy gleccserbe fagyva. Az ünnepség és az előkészületek ezek után már nem tartogatnak felhőtlen pillanatokat.

Lábjegyzet - a 45 év érdekes témát boncolgat, jó táptalaj egy korrektül elmesélhető történethez. Egy kényelmes élethelyzetet felborít a múlt, az addig lappangó érzelmek pedig most nyernek csak igazán teret - még akár jó is lehet.

Hercegnők éjszakája / A Royal Night Out


Bemutató: 2015. október 1.
Korhatár: 12
Rendező: Julian Jarrold
Forgatókönyv: Trevor De Silva, Kevin Hood
Szereplők: Sarah Gadon, Emily Watson, Rupert Everett, Jack Reynor
Gyártás: angol
Adatlap

Európában véget ért a háború - emberek ezrei ünnepeltek az utcán. A brit trónörökös, az akkor 19 éves Erzsébet és húga, a 14 éves Margit kikönyörögte, hogy elvegyülhessen a tömegben, hogy táncolhassanak egyet a sokaság közepette. A valóságban már éjfélre otthon voltak, de a Hercegnők éjszakája továbbgondolta a történetet, s meghosszabbította a két fiatal lány kimenőjét.

Lábjegyzet - részbe igaz történet, a többi pedig pusztán fikció - az viszont biztos, hogy nagyon jó színésznők vezetnek minket a londoni éjszakán át, a bemutató abszolút kellemes meglepetés, miért is ne lehetne jó maga a film is. A korszak kedvelői mindenképpen nézzék meg!

Mentőexpedíció / The Martian


Bemutató: 2015. október 1.
Korhatár: 12
Rendező: Ridley Scott
Forgatókönyv: Andy Weir, Drew Goddard
Szereplők: Matt Damon, Jessica Chastain, Kristen Wiig, Jeff Daniels
Gyártás: amerikai
Adatlap

A Marson óriási homokvihar készül. A NASA egy csapatot küldött, hogy megvizsgálják a Mars felszínét, de biztonsági okokból azonnal el kell hagyniuk a bolygót: halott társukat már nincs is idejük és esélyük megkeresni. Mark Watney azonban nem halt meg, csak meghibásodott rádiójának adóvevője - így ő a Marson ragadt. A többiek azt hiszik, hogy meghalt - de őt nem olyan fából faragták. A mérnök-botanikus elkezdi felfedezni új helyét, ugyanis nagyon úgy tűnik, hogy az elkövetkező jó pár hónapot itt fogja tölteni - a remény mélyen azért benne él, hogy megtalálják őt, s egy napon haza is mehet akár. De addig ki kell húznia valahogy...

Lábjegyzet - a könyvet imádtam! A Marsi magyar filmcímét inkább nem részletezném, botrányosra sikeredett, de nincs mit tenni - ettől függetlenül Ridley Scott úgy látszik nagyon odatette, a Mentőexpedíció ugyanis világszerte nagy sikernek örvend az első kritikák alapján. Kár lenne kihagyni, ugyanis ez tényleg nem az a tipikus űrben játszódó sci-fi, amire elsőre gondolnál. Ez sokkal több annál.

A bejegyzés trackback címe:

https://kettoharminc.blog.hu/api/trackback/id/tr97872740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása