Ahol a filmek jól érzik magukat

2:30

MOZI7 - 2015. október 8.

2015. október 09. - kettoharminc

Egyre húzósabb hetek következnek, ezen a héten már négy, de nem kis címek érkeznek meg hozzánk, felvezetve a következő napok, hónapok roppant erős termését. A következő héten már 8 (!) új film közül válogathatunk majd, de ne szaladjunk ennyire előre. Nézzük, hogy mit kínálnak most a mozik!

Hotel Transylvania 2. - Ahol még mindig szörnyen jó / Hotel Transylvania 2


Bemutató: 2015. október 8.
Korhatár: 6
Rendező: Genndy Tartakovsky
Forgatókönyv: Robert Smigel, Adam Sandler
Gyártás: amerikai
Adatlap

Drakulát már ismerjük - nem pusztán az ijesztgetés nagymestere, de a szállodaigazgatáshoz is rendkívül ért. Legfontosabb számára mégis kislánya, akit az előző részből már megismerhettünk. Drakula egy régi kastélyban szállodát üzemeltet, ahová szeretettel várja a megfáradt, számunkra is elég jól ismert szellemlényeket és egyéb kreatúrákat. Drakula tehát aggódó apa, szállodaigazgató, de most egy újabb szerepben kell helytállnia: bizony már nagypapa, és az sem enyhít a dolgok állásán, hogy a kicsik félig emberek, félig vámpírok.

Lábjegyzet - szerettük az első részt, idősebbek és fiatalabbak ugyanúgy élvezhetik, nagyon jól eltalált karakterek vannak benne. Már nagyon régen értesültünk arról a hírről, hogy jön a folytatás - de ettől is félünk kicsit. Reméljük, hogy a szereplők vannak olyan erősek, ahogy a forgatókönyv is, hogy újra, legalább olyan jót szórakozzunk Drakuláék kalandjain.

Kötéltánc / The Walk


Bemutató: 2015. október 8.
Korhatár: 12
Rendező: Robert Zemeckis
Forgatókönyv: Christopher Browne, Robert Zemeckis
Főszereplők: Joseph Gordon-Levitt, Sir Ben Kingsley, Charlotte Le Bon, Ben Schwartz
Gyártás: amerikai
Adatlap

Philip Petit aztán tényleg nem fél semmitől - az artista-kötéltáncos egy fogorvosi váróban döbben rá arra, hogy mi is legyen a következő kalandja. Amint meglátta egy újság címlapján a New York-i ikertornyokat, tudta, hogy át akar majd közöttük menni: végigsétál a két torony között kifeszített kötélen. Alaposan fel kell készülnie, az eddigi akciói közül egyik sem volt ennyire veszélyes - járt már a Notre Dame két tornyai között, majd Sydneyben, de most úgy érzi, eljött az idő. Bizonyítani akar magának, elérkezett a legveszélyesebb és egyben legcsodálatosabb alkalom is az életébe. Igen, igaz történet.

Lábjegyzet - Robert Zemeckis rendezőt azt hiszem nem kell bemutatni, de ha mégis, akkor csak találomra 5 címet sorolnék fel tőle: Vissza a jövőbe trilógia (ez már három), Forrest Gump, Számkivetett. Meggyőztelek? Tudom, hogy igen, ezt a filmet is látni kell, lehetőleg minél nagyobb vásznon. IMAX 3D-ben a legerősebb, de mivel csak egy ilyen van az országban, amondó vagyok, hogy most vállald be a 3D-t, persze, ha nem vagy tériszonyos.

Legenda / Legend


Bemutató: 2015. október 8.
Korhatár: 16
Rendező: Brian Helgeland
Forgatókönyv: Brian Helgeland
Főszereplők: Tom Hardy, Emily Browning, Christopher Eccleston, Paul Anderson
Gyártás: angol
Adatlap

Ron és Reggie Kray ikrek, elválaszthatatlanok egymástól. Reggie sármos és népszerű, az East-End királya - éjszakánként hírességekkel, gengszterekkel múlatja az időt, és párhuzamosan vigyáznia kell Ronra, aki kiszámíthatatlan és erőszakos. Hűségesen óvja fivérét a bajtól, mindig ott van, ha segítségre szorulna. Sikerül elintéznie, hogy kiengedjék az elmegyógyintézetből testvérét, így már erejük egyesülhet: senki és semmi nem állhat az útjukba, hogy bekebelezzék a londoni alvilágot.

Lábjegyzet - Tom Hardy dupláz, két szerepben tűnik fel egyszerre. Aki szereti Londont ebben az időszakban, annak is kellemes választás lehet, egyébként pedig egy korrekt kis életrajzi, krimi, thriller.

Victoria / Victoria


Bemutató: 2015. október 8.
Korhatár: 16
Rendező: Sebastian Schipper
Forgatókönyv: Sebastian Schipper, Olivia Neergaard-Holm, Eike Frederik Schulz
Főszereplők: Laia Costa, Frederick Lau, Franz Logowski, Burak Yigit
Gyártás: német
Adatlap

Victoria Berlinben dolgozik. A spanyol lány egy techno klubban múlatja az időt, majd hozzácsapódik egy fiatal férfiakból álló társasághoz, belevágnak az éjszakába. Az eleinte ártalmatlan kaland végül bankrablásba torkollik.

Lábjegyzet - A történet így elolvasva, ha nem is tűnik érdekesnek, mindjárt elmondom, hogy miért kihagyhatatlan ez a film. Egyetlen vágás sincs benne - nem, rejtve sincs, szóval amit az első pillanattól látunk az utolsóig, ott végig forgott a kamera, lekövetve azt a játékidőt, amíg tart maga a film is. Egyetlen jelenet, csak ezért nézd meg? Dehogy, még jó is, elhiheted, láttuk a CineFesten. És hamarosan írunk is róla.

A bejegyzés trackback címe:

https://kettoharminc.blog.hu/api/trackback/id/tr117952114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása