Ahol a filmek jól érzik magukat

2:30

MOZI7 - 2015. október 15.

2015. október 15. - kettoharminc

Mivel több mozi is kellemes árakon biztosít most lehetőséget a közönség számára, így most igazán érdemes bevállalni 1-2 filmet is akár. Lesz miből válogatni, nézzük csak, hogy mit kapunk így október közepére!

Bíborhegy - Crimson Peak


Bemutató: 2015. október 15.
Korhatár: 18
Rendező: Guillermo Del Toro
Forgatókönyv: Guillermo Del Toro, Matthew Robbins
Főszereplők: Charlie Hunnam, Jessica Chastain, Tom Hiddleston, Mia Wasikowska
Gyártás: amerikai
Adatlap

Edith egy fiatal írónő, akinek elcsavarja a fejét egy tehetős úr. A családi tragédia után hányódik a gyermekkori barátja és a rejtélyes, ám dúsgazdag csábítása között. A múltja kísérti, szellemei nem hagyják nyugodni - amikor pedig elköltözik a férfihoz, egy hatalmas családi birtokra, rá kell jönnie, hogy nem minden az, aminek látszik - a hely tele van titkokkal.

Lábjegyzet - Guillermo Del Toro szinte festőként használja a vásznat, így tesz most is. Némi sci-fi kitérő után visszatért gyökereihez, reméljük, hogy sikerül kihoznia a maximumot ebből a témából. Egy biztos: gyönyörű lesz, zseniális zenékkel, jó színészekkel. Talán kezdésnek ennyi elég is, nézzétek meg mindenképpen.

Fák jú Tanár úr 2. - Fack ju Göhte 2


Bemutató: 2015. október 15.
Korhatár: 16
Rendező: Bora Dagtekin
Forgatókönyv: Bora Dagtekin
Főszereplők: Elyas M'Barek, Karoline Herfurth, Katja Riemann, Jella Haase
Gyártás: német
Adatlap

Az első rész után Zeki a suli sztárja lett. Új munkájának kezdetekor hatalmas lelkesedéssel csinál mindent, ám kezd egyre inkább elege lenni az irritáló gyerekekből, a papírmunkából és a korai kelésekből. Az igazgatónő pedig pont most nyújtott be egy pályázatot, hogy feldobja egy kicsit a Goethe megkopott hírnevét. Zeki vezetésével az első részben is megismert társaság hozza a tőlük elvárhatót, első külföldi útjukon bámulatos inkompetenciájukról tesznek bizonyságot. 

Lábjegyzet - Sajnos nem láttuk az első részt, így nem igazán tudjuk mit is várhatunk a másodiktól, de külföldi kritikák azt mondják, hogy korrekt kis folytatást kaptunk. Aki látta az elsőt, nézze meg ezt is - baj nem lehet.

Fúsi - Fúsi


Bemutató: 2015. október 15.
Korhatár: 16
Rendező: Dagur Kári
Forgatókönyv: Dagur Kári
Főszereplők: Gunnar Jönsson, Ilmur Kristjánsdóttir, Sigurjón Kjartansson, Margrét Helga Jóhansdottir
Gyártás: izlandi
Adatlap

Fúsi 43 éves, még mindig az édesanyjával él. Túlsúlyos, magányos férfi, akit még piszkálnak is a munkahelyén, csomagkezelőként a helyi reptéren. Esténként azzal tölti az idejét, hogy kemény metal zenéket kér a helyi kívánságműsorban, valamint miniatűr figurákkal játszik. Fúsi élete azonban megváltozik, amikor édesanyja udvarlója beíratja őt egy tánctanfolyamra. Megismerkedik a különc Sjöfnnel, Fúsinak pedig nem sok kell, hogy belehabarodjon a fiatal nőbe. Végül még talán az is kiderül, hogy Sjöfn legalább annyira sebzett, mint Fúsi...

Lábjegyzet - a Fúsi érdekes. Mi nagyon szeretjük az ilyen filmeket, az emberi lélek és élet apró pillanatai megelevenednek előttünk. Most így, Izlandról. Egy próbát mindenképpen megér.

Mélyütés - Southpaw


Bemutató: 2015. október 15.
Korhatár: 16
Rendező: Antoine Fuqua
Forgatókönyv: Kurt Sutter, Richard Wenk
Főszereplők: Jake Gyllenhaal, Rachel McAdams, Forest Whitaker, Oona Laurence
Gyártás: amerikai
Adatlap

Billy Hope karrierje legszebb hónapjait éli. Sikeres bokszoló, de megtöri életét egy váratlan tragédia: felesége elvesztése után még lányát is elveszi tőle a gyámügy. Súlyos pillanatokat él át, egyik napról a másikra felborul az élete - ahhoz, hogy újra talpra álljon, Tick Williams edzőhöz fordul, ismét ringbe akar szállni, hogy erősebb legyen, mint valaha volt. 

Lábjegyzet - Jake Gyllenhaal nagyon jó színész, nem is olyan sokkal az Everest után ismét láthatjuk őt a moziban. Mi már láttuk a CineFest zárófilmjeként, korrekt kis alkotás - nemsokára jön is a beszámoló.

Szent Borbála - Santa Barbara


Bemutató: 2015. október 15.
Korhatár: 12
Rendező: Carmine Elia
Forgatókönyv: Maura Nuccetelli
Főszereplők: Vanessa Hessler, Sergio Albelli, Ivan Alovisio, Massimo Bonetti
Gyártás: olasz
Adatlap

Szent Borbála egy vagyonos kereskedő lányaként látta meg a napvilágot. Édesapja gondoskodott róla, édesanyját fiatalon elveszítette. Szép volt, nagyon okos, édesapja tanította, nagyon féltette az egyre jobban terjedő kereszténységtől. Ám hiába volt minden féltés, Borbála megtért és megkeresztelkedett - majd a keresztény kultúra egyik segítő szentje lett.

Lábjegyzet - mindig öröm egy 2012-es tévéfilmet a moziban látni. Egyébként, ha már tényleg érdekel, akkor érdemes beszerezni dvd-n.

Vissza a jövőbe - Back to the Future


Bemutató: 2015. október 15.
Korhatár: 12
Rendező: Robert Zemeckis
Forgatókönyv: Robert Zemeckis, Bob Gale
Főszereplők: Michael J. Fox, Christopher Lloyd, Lea Thompson, Thomas F. Wilson
Gyártás: amerikai
Adatlap

Marty McFly tipikus tinédzsernek tűnik, ám közelről sem az - van egy barátja, Doki, aki megépített egy időgépet. Valóban, furán hangozhat, de így történt - Dokit váratlan támadás éri, Marty pedig ezzel a találmánnyal tud egérutat nyerni. Arra viszont nem számított, hogy 1955-be repül vissza, egész oda, amikor még a szülei is maximum az iskolapadban szorgoskodtak. A baj nem kicsi, majdani anyja ügyet sem vet az egyébkénti édesapjára - és ez beláthatatlan következményeket idézhet elő a jövőben. Ha életben akar maradni, el kell érnie, hogy szülei egymásba szeressenek, ehhez pedig Biffet kell eltávolítani az útból.

Lábjegyzet - mit is mondhatnánk? Öröm, hogy nagy klasszikusokat hoznak vissza mozikba, kár lenne kihagyni ezt a fantasztikus filmet. Nem hiába van ott a legtöbb toplistán, ha pedig nem jött be Zemeckis mostani filmje, a Kötéltánc, ebben tuti nem fogsz csalódni. 

A bejegyzés trackback címe:

https://kettoharminc.blog.hu/api/trackback/id/tr397971527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása