Ahol a filmek jól érzik magukat

2:30

MOZI7 - 2015. október 29.

2015. október 29. - kettoharminc

Ezen a héten sajnos kevesebb jó film lesz, mint amit eddig megszokhattunk - fogalmazhatónk úgy is akár, hogy szerencsére található itt egy, maximum két olyan film, amivel kihúzható ez a hét is. Lesz ám magyar filmünk, drámánk, és még Jack Black is beugrik egy kis ijesztgetésre.

Az utaskísérő - Senkit nem hagy kielégítetlenül! - Larry Gaye: Renegade Male Flight Attendant


Bemutató: 2015. október 29.
Korhatár: 16
Rendező: Sam Friedlander
Forgatókönyv: Mike Sikowitz
Főszereplők: Mark Feuerstein, Rebecca Romijn, Patrick Warburton, Jayma Mays
Gyártás: amerikai
Adatlap

Larry a legnagyobb ász a szakmájában, imádja a lányokat is, talán még jóképűnek is mondható. Esze mondjuk nincs. Az utasok mindig elégedettek, utaskísérőként mindent megtesz azért, hogy mindenki kellemes élményekkel legyen gazdagabb, számára nincs lehetetlen helyzet. Pilóta szeretett volna lenni, ez nem sikerült neki, talán még a mai napig is ezen bánkódik. A cég bevezetné a robot-utaskísérőket, Larry pedig most bizonyíthatja rátermettségét, hogy igenis szükség van hús-vér emberekre odafent.

Lábjegyzet - hát ez valami káprázatos. Nem is érdemes szót fecsérelni rá, menjünk tovább.

Dheepan - Egy menekült története - Dheepan


Bemutató: 2015. október 29.
Korhatár: 16
Rendező: Jacques Audiard
Forgatókönyv: Jacques Audiard, Thomas Bidegain, Noé Debré
Főszereplők: Jesuthasan Antonythasan, Kalieaswari Srinivasan, Claudine Vinasithamby, Mark Zinga
Gyártás: francia
Adatlap

Dheepan menekülni kényszerül hazájából. A Sri Lanka-i férfi Franciaországban próbál szerencsét, ám olyan környékre keveredik, ahol ismét a túlélésért kell harcolnia. Egy lakótelepen lesz gondnok, új családjával és a többi menekülttel pedig elég lassan formálódik a kapcsolata. Az élet viszont nem ilyen egyszerű, Dheepan újra bajba kerül, de szerencsére úrrá tud lenni az adott helyzeten

Lábjegyzet - a film a Cannes-i filmfesztiválon Arany Pálmát nyert, ám nagyon sokan úgy vélik, hogy egyáltalán nem érdemelte meg, sőt - a film abszolút hiteltelen. Mostanában ez elég erős és kényes téma, így akit érdekel egy bizonyos megközelítésben, válassza nyugodtan, de mi szóltunk - ki fog borítani. Nem biztos, hogy azzal, hogy annyira jó...

Drifter


Bemutató: 2015. október 29.
Korhatár: 16
Rendező: Hörcher Gábor
Forgatókönyv: Hörcher Gábor
Főszereplők: Steinbach Richárd, Rajki Rozália, Steinbach Zoltán, Orsós Manó József
Gyártás: magyar, német
Adatlap

Ricsi otthagyja az iskolát, mert ő szeretne valaki lenni. Vagány, de valahogy soha nem jön össze neki. Hétköznapjai rázósan telnek, a hajnalig tartó bulik, veszekedések és a rendőrökkel való balhézás váltogatja egymást, pedig még csak 17 éves. Ricsi fejébe veszi, hogy összerakja a család lelakott BMW-jét, hogy elindulhasson a vidék híres versenyén. Mindent megtesz, de ugye ehhez pénz is kell, ami megint csak bajt hoz maga után...

Lábjegyzet - közel öt éven át készült el a féldokumentumfilm, valós szereplőkkel és 200 órányi nyersanyagból hozták össze. A közönség szerette, a kritikusok is, mi pedig büszkék lehetünk rá, hiszen magyar az anyag.

Hókirálynő - Snezhnaya koroleva


Bemutató: 2015. október 29.
Korhatár: 12
Rendező: Vladlen Barbe, Maksim Sveshnikov
Forgatókönyv: Vladlen Barbe, Maksim Sveshnikov
Gyártás: orosz
Adatlap

Gerda és Kai egy távoli királyságban élnek. Édesapjuk, Vegard különleges tükröket készített, amelyek megmutatják, hogy mit rejt az ember lelke. Ám a rettenetes Hókirálynő nem nézte ezt jó szemmel, a világot örökké tartó téllel sújtotta. Egy nap Vegard és felesége eltűnt, a Hókirálynő ragadta el őket, majd jéggé változtatta Gerda és Kai szüleit. Kait is elragadja a sarki szél, ám Gerda nem enged: olyan erős a kapocs a két lány között, hogy bármi is kerüljön az útjukba, egymásra akarnak újra találni és meg akarják oldani a körülöttük kialakult helyzetet.

Lábjegyzet - az orosz mese 2012-es. Örülünk, hogy most hozzánk is eljutott, bár némi fenntartásaink azért vannak. A gyerkőcöknek tuti jó lesz, azt hiszem itt most ez a lényeg.

Libabőr - Goosebumps


Bemutató: 2015. október 29.
Korhatár: 12
Rendező: Rob Letterman
Forgatókönyv: Darren Lemke
Főszereplők: Jack Black, Dylan Minnette, Odeya Rush, Ryan Lee
Gyártás: amerikai
Adatlap

Az soha nem jó, ha a szomszédodban egy horrorban utazó író lakik. Zach és édesanyja új helyre költöznek, persze pont R. L. Stine mellé. Zach össze is barátkozik a férfi lányával, majd segítségével beszökik a dolgozószobába. Korábban nem is sejtették volna, hogy milyen módszerekkel dolgozik az író: könyvei valóságosak, a lapok közé zárja képzelt szörnyeit és szellemeit. A srác véletlenül szabadon ereszti a bezárt szörnyűségeket  - a gyerekeknek és az írónak össze kell fogniuk, ha megálljt szeretnének parancsolni az eleresztett csúfságoknak.

Lábjegyzet - kalandfilm, mókás és Jack Black. Persze ez nem garancia a brutális szórakozásra, de nem is olyan rossz - egy megnézést mindenképpen megér.

LogIn


Bemutató: 2015. október 29.
Korhatár: 16
Rendező: Barnóczky Ákos
Forgatókönyv: Barnóczky Ákos
Főszereplők: Árpa Attila, Gáspár Kata, Pál András, Parti Nóra
Gyártás: magyar
Adatlap

Férje halála után Janka bejelentkezik a férfi által használt randiportálra, ahol egymásra találnak Tamással - neki sem könnyű az élete, ugyanis lánya öngyilkos lett. A két amatőr elhatározza, hogy megtalálja és kikészíti a szeretteiket kicsináló két profit. Az események végén viszont már senki nem tudja, hogy melyik oldalon is áll...

Lábjegyzet - huhh. Hát közönségsiker biztosan nem lesz.

Macbeth - Macbeth


Bemutató: 2015. október 29.
Korhatár: 16
Rendező: Justin Kurzel
Forgatókönyv: Jacob Koskoff, Michael Lesslie, Todd Louiso
Főszereplők: Michael Fassbender, Marion Cotillard, Jack Reynor, David Thewlis
Gyártás: angol, amerikai, francia
Adatlap

Shakespeare egyik legkegyetlenebb, legerőszakosabb és legsötétebb drámája a XI.századi Skóciában játszódik. Macbeth jóslatot kap, hogy ő lehet később Skócia uralkodója. Eleinte nem hisz ebben, ám később Duncan király előlépteti hősiességéért, ő pedig ráérez a hatalom ízére. Macbeth gondolataira erőteljesen hat Lady Macbeth, az ő unszolására végül megöli a királyt - ő kerül a trónra. A véres tett továbbiakat von maga után, Macbeth és felesége pedig egyre mélyebbre kerül a hatalomért vívott harcban.

Lábjegyzet - a hét legjobb filmje, ez nem kérdés. Michael Fassbender főszereplésével egy Shakespeare dráma mindig jó, most is az, szóval vállaljátok be bátran.

A bejegyzés trackback címe:

https://kettoharminc.blog.hu/api/trackback/id/tr148031880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása