Ahol a filmek jól érzik magukat

2:30

MOZI7 - 2015. december 3.

2015. december 07. - kettoharminc

Közelegnek az ünnepek, némi lelki ráhangolódás már korábban is megtapasztalható volt a mozik felőle, most picit ráerősítenek: cicák, ijesztő lények, animációs mókázás és még jó pár film érkezett ezen a héten hozzánk, szerencsére van miből válogatni.

Cirmos karácsony - Santa Claws


Bemutató: 2015. december 3.
Korhatár: korhatár nélkül megtekinthető
Rendező: Glenn Miller
Forgatókönyv: Anna Rasmussen
Főszereplők: Ezra James Colbert, Nicola Lambo, John P. Fowler, Jordan Bielsky
Gyártás: amerikai
Adatlap

A Télapó nem kivételez, igyekszik mindenkinél körültekintően, a lehető legnagyobb odaadással eljárni, ám neki is van egy jelentős problémája: allergiás a macskaszőrre. Amikor a Télapó megérkezik az aktuális, ajándékozásra váró házhoz, a cicák akaratukon kívül megbetegítik a szakállas jótevőt, így rájuk marad a nemes feladat: ki kell szállítaniuk minden ajándékot, még az éjszaka során.

Lábjegyzet - ha ettől azt gondolták, hogy több kedve lesz az embernek az ünnepekhez, akkor porszem lehet a gépezetben. Ez a film 2014 óta része a filmtörténelemnek, jelenleg 3.2 ponton áll, de ha úgy nézzük, még így is előkelőbb, mint a Kis Vuk. Bemutató után minden kérdésetekre választ kaptok.

Dínó tesó - The Good Dinosaur


Bemutató: 2015. december 3.
Korhatár: 6
Rendező: Peter Sohn
Forgatókönyv: Meg LeFauve
Gyártás: amerikai
Adatlap

Mi történt volna, ha millió évekkel ezelőtt az a bizonyos meteor elkerüli a Földet és életben marad minden dinoszaurusz? A Dínó tesóban választ kapunk erre a kérdésre, ugyanis a dínók még mindig a Földön éldegélnek, ahogy Arlo is, az apatoszaurusz. Egy nap megváltozik minden - szert tesz egy emberi barátra. Miközben együtt vándorolnak az idegen és zord vidékeken, Arlo szembe kell, hogy nézzen félelmeivel - az utazás során ráébred, hogy mire is képes valójában.

Lábjegyzet - a Pixar legújabb animációs meséjének nem volt egyszerű dolga, a folyamat közben lecserélték a komplett szinkroncsapatot, a bemutatót tologatták, majd végül megérkezett: egy közepes, de azért nagyszerűen animált világú mese, amire nem fogunk sokáig emlékezni, viszont a megnézését így is lehet bátran ajánlani.

Krampusz - Krampus


Bemutató: 2015. december 3.
Korhatár: 16
Rendező: Michael Dougherty
Forgatókönyv: Todd Casey, Michael Dougherty
Főszereplők: Emjay Anthony, Allison Tolman, Toni Collette, David Koechner
Gyártás: amerikai
Adatlap

Karácsonykor, meg úgy egyébként sem jó, ha a család tagjai egymásnak esnek - Max ezért kiábrándul az ünnepekből és az emberekből, arra viszont nem gondolt, hogy az ünnep elutasítása lappangó erőket szabadít fel. Magára haragította a Krampuszt, aki ősi erővel rendelkezik, és megbünteti a hitetlen embereket. Elszabadulnak az indulatok, önálló életre kelnek a karácsonyi lelkek, ostrom alá véve a családi otthont.

Lábjegyzet - nem arcunkba tolt cgi-ömlengés, retro érzés, mosolyra álló szájak - a Krampusz jókor és kellő lendülettel érkezett meg hozzánk, aminek mi is és reméljük, hogy ti is örültök.

Ragyogó nekropolisz - Rak ti Khon Kaen


Bemutató: 2015. december 3.
Korhatár: 16
Rendező: Apichatpong Weerasethakul
Forgatókönyv: Diego Garcia
Főszereplők: Jenjira Pongpas, Banlop Lomnoi, Jarinpattra Ruengram, Petcharat Chaiburi
Gyártás: angol, francia, német, amerikai, dél-koreai
Adatlap

Egy katona nem tud felébredni álmából - rejtélyes körülmények között éli így életét, de szerencsére van, aki gondoskodjon róla: egy magányos, középkorú asszony felügyelete alatt áll. Az asszonynak különös látomásai támadnak: szerelemről, hercegnőkről, fantomokról.

Lábjegyzet - ez a thai dráma nem egyszerű és nagyszerű darab, viszont tele van odaadással. Ennek megfelelően a bő két órájában azért vannak hullámvölgyek is, de összességében korrekt.

Szemekbe zárt titkok - Secret in Their Eyes


Bemutató: 2015. december 3.
Korhatár: 16
Rendező: Billy Ray
Forgatókönyv: Billy Ray, Eduardo Sacheri
Főszereplők: Nicole Kidman, Julia Roberts, Dean Norris, Chiwetel Ejiofor
Gyártás: amerikai
Adatlap

Az FBI egyik egységében szörnyű tragédia történik - az egyik gyilkossághoz kirendelt csapat vizsgálata során kiderül, hogy az áldozat a csapat egyik tagjának lánya. A gyilkosság mély nyomokat hagy az érintettekben, azonban 13 évvel a tragédia után új nyomokra bukkannak: egyikőjük sem volt felkészülve arra, amit találtak...

Lábjegyzet - viszonylag hamar elkészítették ezt a változatot. Ugyanis az eredetije egy Oscar-díjas argentin alkotás, ami számomra (és sokak számára) zseniális, itt viszont elcsúszott pár dolog. Szerény véleményem, hogy Nicole Kidman képességeit néha meghaladják az eljátszott karakterek, így minden pillanatban érezni, hogy színészkedik, s teszi ezt nem túl jól. Itt is ez van, és még pár módosítás, ami az eredetiből csak elvesz, nem ad hozzá. Aki viszont nem látta az eredetit, annak egy próbát megér.

Szerdai gyerek


Bemutató: 2015. december 3.
Korhatár: 16
Rendező: Horváth Lili
Forgatókönyv: Horváth Lili
Főszereplők: Vecsei Kinga, Antal Zsolt, Thuróczy Szabolcs, Börcsök Enikő
Gyártás: magyar
Adatlap

Egy olyan lánynak kell anyává érnie, akinek nem volt édesanyja - a felnőtté válás érdekes és feszült megközelítését ígéri nekünk a Szerdai gyerek: a film főszereplője 19 éves, Majának hívják és most került ki az állami gondozásból. A kamasz egy négyéves kisfiúért felel, azért küzd, hogy megszerezze a felügyeleti jogot felette - nem akarja, hogy a gyerek hasonló sorsú legyen, mint ő. Váratlan lehetőséghez jut, és még egy új szerelem reménye is megkörnyékezi, viszont a régi szokásoktól és a múlttól nehéz egykönnyen megválni...

Lábjegyzet - a Szerdai gyerek érett filmnek tűnik, a bemutatója alapján egy próbát mindenképpen megér. A szereplők jók, Horváth Lilit szeretjük, itt nagy baj nem lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://kettoharminc.blog.hu/api/trackback/id/tr568145568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása