Ahol a filmek jól érzik magukat

2:30

MOZI7 - 2016. március 24.

2016. március 24. - kettoharminc

Négy film jutott erre a hétre, kétség sem férhet ahhoz, hogy a DC legújabb üdvöskéje fogja vinni a prímet. Persze, pusztán azért mert Batman és Superman (és még páran) összecsapnak, közel sem jelenti ez azt, hogy a film maga is jó lenne, erről írunk majd szépen. Lesz még ezen kívül másik három cím is, amiket most jól be is mutatunk, nézzük!

Batman Superman ellen - Az igazság hajnala | Batman v Superman: Dawn of Justice


Bemutató: 2016. március 24.
Korhatár: 16
Rendező: Zack Snyder
Forgatókönyv: Zack Snyder, David S. Goyer, Chris Terrio
Főszereplők: Ben Affleck, Gal Gadot, Henry Cavill, Jesse Eisenberg
Gyártás: amerikai
Adatlap

Gotham City bőregere úgy érzi, hogy a világnak nincs szüksége olyan védelmezőre, aki képes egyik pillanatról a másikra mindent elpusztítani, ha éppen úgy akarja. Batman szerint Superman istenként tekint magára, erejét pedig kétes eredményekkel vonultatja fel: szembefordul hát vele, hogy pontot tegyen a Superman-ügy végére. Amíg Batman és Superman egymással viaskodik, a háttérben egy náluk nagyobb erő mozgolódik, arra készülve, hogy minél nagyobb és pusztítóbb lehessen. Az emberiség nem is tudja, hogy még sosem voltak ekkora bajban, így a két gigász, Superman és Batman párbaja valamilyen fordulatot kell, hogy vegyen, hiszen az igazi problémákra kell, hogy fókuszáljanak...

Lábjegyzet - a DC leginkább erre a filmre alapozna egy teljes univerzumot - mi pedig úgy gondoljuk, hogy ahhoz nagyon kevéskére sikerült. Tudjuk, hogy milyen filmeket kaptunk már anno Batmanről, Superman esetében pedig ugye már ott van Zack előző felvonása, ami szintén nem túl acélos. Most nem tudjuk, hogy mitévők legyünk, de majd jól megírjuk egy beszámolóban, abból kiderül.

Hétköznapi titkaink | Louder Than Bombs


Bemutató: 2016. március 24.
Korhatár: 16
Rendező: Joachim Trier
Forgatókönyv: Eskil Vogt, Hoachim Trier
Főszereplők: Jesse Eisenberg, Amy Ryan, Gabriel Byrne, Devin Druid
Gyártás: amerikai, dán, francia, norvég
Adatlap

Három év telt el a neves háborús fotós halála óta, egy kiállítás pedig újra összehozza az elhunyt anya családját. Az apa egyedül neveli fiát, aki egyre jobban eltávolodik tőle - nagyobbik fia pedig hosszú idő után érkezik vissza a családi házba. A fotók válogatása közben régi sérelmek és titkok bukkannak fel, végül kiderül, hogy mindenkinek van rejtegetnivalója. Itt az idő mindent megbeszélni, de azért még az édesanyának is előkerülnek rejtett dolgai...

Lábjegyzet - jó dráma, erősnek mondható, központjában a családi konfliktusok fel-felbukkanása és megbeszélése (annak próbája) áll.

Vad Kunság - A puszta rejtett élete


Bemutató: 2016. március 24.
Korhatár: 6
Rendező: Mosonyi Szabolcs
Forgatókönyv: Bagladi Erika
Gyártás: magyar
Adatlap

A magyar puszta csodálatos világa tárul elénk e magyar ismeretterjesztő filmnek hála: nagy testű madarak, tavak, csattogó agancsok, baglyok világ ez. A legkülönösebb szerzet maga a főszereplő: az aranysakál sokáig élt itt, majd elzavarták helyéről. Mára visszatért, dacol a természettel és egyéb erőkkel, s az éjszakába vonyítják: ez bizony az ő birodalmuk.

Lábjegyzet - remek ismeretterjesztő film a Kunságról - a természet és élővilág elevenedhet meg előttünk.

Zero


Bemutató: 2016. március 24.
Korhatár: 16
Rendező: Nemes Gyula
Forgatókönyv: Beregi Tamás
Főszereplők: Kovács Krisztián, Udo Kier, Tóth Orsi, Martina Krátká
Gyártás: cseh, magyar, német
Adatlap

Anarchista méhész támadást indít a rendszer ellen - meg kell mentenie a méheket. Egy méh bemenekül a mézgyárba, annak igazgatója pedig elmenekül az erdőbe: méhész lesz belőle. Egy közeli mobiltorony miatt azonban kihalnak a méhei, így gerillaakcióba kezdenek a megmentésükért, a későbbi méhtársadalom jövőjéért. A harc nemzetközi méreteket ölt...

Lábjegyzet - roppant izgalmas történet.

A bejegyzés trackback címe:

https://kettoharminc.blog.hu/api/trackback/id/tr108522988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása