Ahol a filmek jól érzik magukat

2:30

MOZI7 - 2015. december 10.

2015. december 10. - kettoharminc

Öt új film, központban a dráma - így is jellemezhetnénk röviden ezt a mozihetet. Chris Hemsworth tengeri kalandokba keveredik, E.A.Poe meséi megelevenednek előttünk, a Kosok tartásába is bepillanthatunk egy testvéri viszályon keresztül, kapunk egy kis káoszt karácsonyra, valamint egy szomorú osztrák filmdrámát. Nézzük meg bővebben mit kapunk a hétre!

A tenger szívében - Heart of the Sea


Bemutató: 2015. december 10.
Korhatár: 12
Rendező: Ron Howard
Forgatókönyv: Marshall Herskovitz, Rick Jaffa
Főszereplők: Chris Hemsworth, Cillian Murphy, Brendan Gleeson, Ben Whishaw
Gyártás: amerikai
Adatlap

Az Essex nevű amerikai bálnavadász zsákmányszerző körúton jár, azonban méltó ellenfélre akadnak. Egy óriási ámbráscet a Csendes-óceánon rájuk támad, de nem ok nélkül: alaposan feldühítették, így most szembe kell nézniük egy bosszúszomjas állattal. A hajójuk elsüllyed, a legénység maradék tagjai pedig három csónakon próbálnak túlélni a háborgó tengeren - félnek, hogy kannibálok lakta szigeten kötnének ki, ezért Dél-Amerika felé veszik az irány, ami viszont rettenetesen messze van: 3000 mérföld választja el őket a megnyugvástól...

Lábjegyzet - látványban elég erős filmről van szó, A tenger szívében kellemes szórakozást nyújt majd - a színészekre egy rossz szavunk nem lehet, Ron Howard is remek rendező, bizonyított már jó pár filmben - lásd, Egy csodálatos elme, Apollo-12, A Da Vinci-kód, vagy éppen a Hajsza a győzelemért. Nézzétek meg moziban, megéri!

Káosz karácsonyra - Love the Coopers


Bemutató: 2015. december 10.
Korhatár: 12
Rendező: Jessie Nelson
Forgatókönyv: Steven Rogers
Főszereplők: Olivia Wilde, Diane Keaton, John Goodman, Ed Helms
Gyártás: amerikai
Adatlap

Charlotte mindig is a tökéletes karácsonyról álmodott - a sütőben sülnek a finomságok, a család összeül, kinn pedig a hó léleknyugtatóan szállingózik. Mindent elkövet annak érdekében, hogy az egész család összegyűljön, azonban négy generáció egy helyre érkezik, ott valószínűleg óriási káosz keveredik...a párját kereső lány, a szenilis nagynéni, a kleptomániás Emma, és még sokan mások szervezik úgy idejüket, hogy ott lehessenek - de mi sülhet ki mindebből?

Lábjegyzet - megérkezett a szokásos karácsonyi káosz-vígjátékunk, amiben ott van Diane Keaton, a kötelező alkotóelem. Nem mondanám kirobbanóan szórakoztatónak a bemutatót, de ahogy közelednek az ünnepek, akarva-akaratlanul szippantjuk magunkba az ünnepi hatásokat - talán ezzel a filmmel is szerencsével járunk.

Kosok - Hrútar


Bemutató: 2015. december 10.
Korhatár: 16
Rendező: Grímur Hákonarson
Forgatókönyv: Grímur Hákunarson
Főszereplők: Sigurdur Sigurjónsson, Theodór Júliússon, Charlotte Boving, Jon Benyonsson
Gyártás: izlandi
Adatlap

Gummi és Kiddi egy izlandi völgyben él, birkatenyésztéssel foglalkoznak. Díjnyertes állatokat tenyésztenek, életmódjuk hasonló, azonban nem szólnak egymáshoz már régóta. Kiddi állatait veszélyes betegség támadja meg, az egész völgy állattartása veszélybe kerül - a járvány megfékezése érdekében pedig ki akarják irtani az állatokat, ami a testvérpár megélhetését nehezíteni még, sőt, a díjnyertes, nemesített fajta pedig kihalna. A két testvér felismeri, hogy annyi év hallgatás után újra össze kell fogniuk...

Lábjegyzet - egy rendkívüli környezetben filmezett dráma, testvéri konfliktusokról, állattartásról és küzdelemről. Ne ijesszen meg senkit a téma, ez egy fantasztikus film, amit látni kell.

Macondo - Macondo


Bemutató: 2015. december 10.
Korhatár: 16
Rendező: Grímur Hákonarson
Forgatókönyv: Grímur Hákunarson
Főszereplők: Sigurdur Sigurjónsson, Theodór Júliússon, Charlotte Boving, Jon Benyonsson
Gyártás: osztrák
Adatlap

Bécs mellett közel 3000 ember él, egy megfelelően kialakított táborban. A tizenegy éves Ramasan egy közülük, édesapját megölték, ő próbálja betölteni a családfő szerepét. Minden viszonylag jól alakul, amikor megjelenik apjai korábbi bajtársa, Ramasan élete pedig fenekestül felfordul.

Lábjegyzet - a téma szúrós, nehéz, de a 2014-es alkotás nem több egy közepes drámánál. Akiket érdekel a téma, vagy az, hogyan oldotta meg egy kisfiú élete legnehezebb szakaszát, talán azoknak jó választás lehet.

Rendkívüli mesék - Extraordinary Tales


Bemutató: 2015. december 10.
Korhatár: 12
Rendező: Raul Garcia
Forgatókönyv: Raul Garcia, Stéphan Roelants
Gyártás: amerikai, belga, luxemburgi, spanyol
Adatlap

Raul Garcia Edgar Allan Poe öt rémtörténetének adaptációját készítette el a Rendkívüli mesékben. A mesélők különbözőek, a stílusok is változatosak: lesz itt fekete-fehér gótikus rémtörténet, számítógépes animáció, kézzel készített rajzok, de még stilizált, fotó-realista darab is.

Lábjegyzet - minket a héten a Rendkívüli mesék érdekel a legjobban, imádjuk a kicsit komor, ugyanakkor jó meséket. Itt rögtön többet is kapunk, a kérdés ugyebár az, hogy milyen minőségű és összhangú válogatást sikerült egymás mellé pakolni.

A bejegyzés trackback címe:

https://kettoharminc.blog.hu/api/trackback/id/tr398153926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása