Ahol a filmek jól érzik magukat

2:30

MOZI7 - 2016. január 7.

2016. január 07. - kettoharminc

Elérkezett az idő - Tarantino új filmje a mozikban, bár elég rázós úton érkezett el a vetítővásznakig. Két további film mellett még apuci is megérkezik hozzánk, amiben újra összemérheti erejét Will Ferrell és Mark Wahlberg. Nézzük a heti kínálatot!

Aljas nyolcas - The Hateful Eight


Bemutató: 2016. január 7.
Korhatár: 18
Rendező: Quentin Tarantino
Forgatókönyv: Quentin Tarantino
Főszereplők: Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Tim Roth, Jennifer Jason Leigh
Gyártás: amerikai
Adatlap

A polgárháborúnak már vége, John Ruth pedig egy kisvárosba tart - ő a hóhér, és Red Rockba szállítja foglyát, Daisy Domergue-t. A nőt gyilkosságért ítélték halálra, szóval sok jó nem vár rá. A havas úton két idegent is felvesznek a kocsijukba, majd nem sokkal később kegyetlen hóvihar söpör végig a vidéken, így egy menedékházban kell meghúzniuk magukat. A menedéken azonban találkoznak újabb ismeretlenekkel, kénytelenek egy helyen átvészelni a pokoli időt: a kényszerű összezártság, pláne ilyen arcok között még soha nem vezetett jóra...

Lábjegyzet - Tarantino Aljas nyolcasa eléggé megosztó lett - vannak, akik imádják, mások pedig túlzottan vontatottnak, nem is igazán tarantino-i filmnek vélik. Egy viszont bizonyos: dialógusok, történetvezetés tekintetében, a forgatókönyv pontosságában Tarantino az egyik, ha nem a legnagyobb ász, így ez a film sem lehet rossz - még akkor sem, ha nem is ez a legjobban sikerült filmje.

Az én szerelmem - Mon roi


Bemutató: 2016. január 7.
Korhatár: 16
Rendező: Maiwenn Le Besco
Forgatókönyv: Etienne Comar, Maiwenn Le Besco
Főszereplők: Emmanuelle Bercot, Vincent Cassel, Louis Garrell, Isild Le Besco
Gyártás: francia
Adatlap

Tony nagyon súlyos síbalesetet szenved. A rehabilitáció elhúzódik, így van ideje felidézni szerelmi viszonyát férjével, Georgioval. A traumatikus kapcsolat feldolgozásában segítségére lesznek a betegtársai, valamint az önirónia. Tony így nem pusztán fizikai, de lelki szempontból is szeretne ismét egészséges lenni...

Lábjegyzet - Vincent Casselt szeretjük, de az igazi teher itt Emmanuelle Bercot vállán nyugszik - egy meglehetősen nehezen emészthető romantikus drámával van itt dolgunk, előzetesen nem is merülnénk el a jósolgatásban, de az biztos, hogy nem egy tipikus, középszerű filmmel van dolgunk.

A kincs - Comoare


Bemutató: 2016. január 7.
Korhatár: 12
Rendező: Corneliu Porumboiu
Forgatókönyv: Corneliu Porumboiu
Főszereplők: Toma Cuzin, Adrian Purcarescu, Corneliu Cozmei, Radu Banzaru
Gyártás: francia, román
Adatlap

Costi élete nem túlzottan intenzív: irodai munkáján és családján kívül mással nem nagyon kell foglalkoznia. Esténként mesét olvas kisfiának, kedvencük a Robin Hood. Egyik este viszont váratlan vendég érkezik: a szomszéd az, aki segítségül hívja Costit, hogy megkeressék a nagyapja által elásott kincset. Ha sikerrel járnak, a juss feleződik...

Lábjegyzet - ebben a másfél órás vígjátékban picit megelevenedik a hétköznapi rutint megtörő, titokzatos és kalandos történetek egyike. Bár nem mondanánk azt, hogy korszakújító, de érdemes megpróbálni ezt a francia-román koprodukciót.

Megjött Apuci - Daddy's Home


Bemutató: 2016. január 7.
Korhatár: 12
Rendező: John Morris, Sean Anders
Forgatókönyv: John Morris, Sean Anders, Brian Burns
Főszereplők: Will Ferrell, Mark Wahlberg, Linda Cardellini, Thomas Haden Church
Gyártás: amerikai
Adatlap

Brad, a csupaszív rádiós nagyfőnök nagyon szeretne felesége két gyermekének jó nevelőapja lenni - viszont arra nem igazán számított, hogy felbukkan a kőkemény, menő vér szerinti apuka, Dusty. Brad komoly ellenfelet kap, de ha tényleg boldogulni szeretne, akkor fel kell vennie a kesztyűt...

Lábjegyzet - már most biztosak vagyunk abban, hogy ennek lesz még folytatása. Egyébként Will és Mark már korábban is bizonyították, hogy jól működnek együtt a vásznon, szóval szerintünk a Megjött Apuci sem lesz kivétel - egyszer megtekintős, nézzétek meg!

A bejegyzés trackback címe:

https://kettoharminc.blog.hu/api/trackback/id/tr848249306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása