Ahol a filmek jól érzik magukat

2:30

MOZI7 - 2016. január 28.

2016. január 28. - kettoharminc

Oscar, Oscar mindenütt! Ezen a héten is betoppan hozzánk egy-két cím, amely valamilyen szekcióban jelölést kapott, szóval lehetőségünk lesz megtekinteni az egy hónap múlva esedékes díjátadó várományosait. Persze lesznek más címek is, talán nem is feltétlenül a "legnagyobbak" fognak sikert aratni. Nézzük a filmeket!

A dán lány - The Danish Girl


Bemutató: 2016. január 28.
Korhatár: 16
Rendező: Tom Hooper
Forgatókönyv: Lucinda Coxon
Főszereplők: Alicia Vikander, Eddie Redmayne, Amber Heard, Ben Wishaw
Gyártás: angol, amerikai
Adatlap

Az 1920-as években járunk, Einar és Gerda Wegener művészházaspár történetünk főszereplői. A férfi nagy sikereket ér el festményeivel, a nő pedig kevésbé sikeres portréfestő. Boldog házasságban élnek, bár úgy érzik, hogy mindkettőjüknek van még hová fejlődnie. Minden megváltozik, amikor Gerdának gyorsan be kell fejeznie egy festményt, ezért megkéri férjét, hogy ugorjon be segíteni neki - nőnek kell öltöznie, modellt kell állnia. Az élmény sorsfordító lesz, hiszen ezek után már nem is tudja másképpen elképzelni az életét: Liliként szeretne teljes életet élni, de ami még érdekesebb - Gerda is új múzsára lel benne...A férfi azonban nővé szeretne változni, és nem csak a lelkében...

Lábjegyzet - Eddie Redmayne ismét életrajzi filmben, a viaszos tekintető úriember ebben az esetben kicsit sok is volt a jóból. Akire igazán figyelnünk kell, az Alicia Vikander, a szépség ezúttal is ütőset alakított, kár, hogy a forgatókönyv és a történet is úgy lett átalakítva, hogy egy-egy jelentős sajátosságot egész egyszerűen kihagyott, így a film sem lehetett erős közepesnél jobb - legalábbis nálunk. Hamarosan kritika!

A szoba - Room


Bemutató: 2016. január 28.
Korhatár: 16
Rendező: Lenny Abrahamson
Forgatókönyv: Emma Donoghue
Főszereplők: Brie Larson, Jacob Tremblay, Sean Bridgers, Sandy McMaster
Gyártás: ír, kanadai
Adatlap

Jack öt éve, a szoba pedig számára az egész világot jelenti. Már ott született, édesanyja tanította meg mindenre, együtt esznek, isznak, tanulnak, alszanak - játszanak. Ötödik születésnapja után az anya közli fiával, hogy a világ odakinn még folytatódik, szóval valahogy ki kell jutniuk: ehhez a tervhez azonban szüksége van egy szökésre, amelyet a fiatal Jacknek kell végrehajtania. Jack megérti, hogy a szoba mindvégig börtön volt, ők pedig rabként éltek benne - arra viszont senki nem tudna felkészülni, ha esetleg kijutnának: teljesen felfordulna mindenki élete.

Lábjegyzet - sokan ezt a filmet várják a legjobbnak, legalábbis az Oscar-versenyben, de talán nem lesz elég erős hozzá. A megtörtént eseményeket feldolgozó A szoba az életről, a fájdalmakról, illetve azok megéléséről szól, egy anyuka és kisfia szemszögéből. Nagyon erős dráma.

Breki, a békakirályfi - Ribbit


Bemutató: 2016. január 28.
Korhatár: 6
Rendező: Chuck Powers
Forgatókönyv: Chuck Powers
Gyártás: amerikai
Adatlap

Breki nem igazán szeret ugrálni, és még a vizet sem szereti. Ahhoz, hogy megtalálja a helyét a világban, barátjával, a mókuslánnyal hátára veszi az Amazonas dzsungelét...

Lábjegyzet - a gyerkőcöknek szánták - hát, muszáj volt valami animációs mesét belökni erre a hétre, csak ez lehet az oka, hogy itt van.

Egy tökéletes nap - A Perfect Day


Bemutató: 2016. január 28.
Korhatár: 12
Rendező: Fernando León de Aranoa
Forgatókönyv: Fernando León de Aranoa
Főszereplők: Tim Robbins, Benicio Del Toro, Mélanie Thierry, Olga Kurylenko
Gyártás: spanyol
Adatlap

A háború sújtotta bosnyák falu kútjában egy hulla lebeg. A férfinak az okozta vesztét, hogy a gyilkosai vele akarják megmérgezni a környék vízkészletét. A nemzetközi segélyszervezet emberei hamarosan megérkeznek a helyszínre, kihúznák a hullát, de elszakad a kötél - versenyfutás indul az idővel, hogy időben beszerezhessenek minden engedélyt, mielőtt túl késő lenne...Ja, és csatlakozik egy nő is, akinek korábban viszonya volt az egyik férfival.

Lábjegyzet - annyira életszerű, hogy az már fáj. Szerintünk remek kis film, a héten erre érdemes leginkább beülni!

Kenneth Branagh Theatre Company - Shakespeare: Téli rege


Bemutató: 2016. január 28.
Korhatár: 12
Rendező: Kenneth Branagh, Rob Ashford
Főszereplők: Kenneth Branagh,Judi Dench, Miranda Raison, Taylor James
Gyártás: angol
Adatlap

Kennet Branagh önálló színtársulatának előadását a londoni Garrick Színházban rögzítették. Shakespeare időtálló tragikomédiáját így most a vásznon is megcsodálhatjuk.

Lábjegyzet - színház a moziban? Miért is ne?! Akit érdekel a Branagh-féle előadás, az bátran váltson jegyet, hiszen a kultúra minden pénzt megér.

Menla hagyatéka - Legacy of Menla


Bemutató: 2016. január 28.
Korhatár: 12
Rendező: Miklós Ádám
Forgatókönyv: Maryam Elka Ansari, Miklós Ádám
Gyártás: magyar
Adatlap

A tudomány és a gyógyászat évek, évtizedek óta egyik megoldandó problémájaként tekint a rákkutatásra. A betegek sokszor, sok esetben találtak már menedéket a tibeti gyógyászatban - Menla, a gyógyító szent helyet visel a tibeti világban. A rák bármelyik típusában szenvedők mantrákat mondanak, felidézik a tájakat, és gyógynövényeket használnak - egy indiai orvos kalauzolja el a nézőt a tibeti gyógyászat e különleges és felfedezésre váró világába.

Lábjegyzet - ez a dokumentumfilm érdekes lehet mindazok számára, akik egyszerre szeretnének egy a sajátjuktól sokkal másabb kultúrát megismerni, középpontban az orvoslással. Érdekes szemléletmódot ad, új gondolatokat ültet el a nézője fejében.

Nagyfater elszabadul - Dirty Grandpa


Bemutató: 2016. január 28.
Korhatár: 16
Rendező: Dan Mazer
Forgatókönyv: John Phillips
Főszereplők: Robert De Niro, Zac Efron, Aubrey Plaza, Julianne Hough
Gyártás: amerikai
Adatlap

Jason egy hét múlva megnősül: elveszi főnöke irányításmániás lányát. Mondjuk ezzel társtulajdonos lehetne az ügyvédi irodában - az élete tökéletes lenne, legalábbis látszólag. Ez a terv azonban megdőlni látszik, amikor Jason nagypapája, a kőkemény és vagány úr, Dick, csőbe húzza a fiatalt. Dick a felesége halálát követő napon megkéri a srácot, hogy utazzon el vele, ahová feleségével jártak el minden évben - azon a helyen éppen egy vad, tavaszi fesztivál zajlik...

Lábjegyzet - emlékeztek, amikor azt írtam, hogy Robert De Niro milyen jó volt A kezdőben, és hogy nem kellemetlen neki ilyen filmekben szerepelnie? Oké, ezzel a filmmel már teljesen más a helyzet: ciki. Ennyi. Ciki.

Szeleburdi svéd család kirándul - Majdnem milliomosok - Sune pa bilsemester


Bemutató: 2016. január 28.
Korhatár: 6
Rendező: Hannes Holm
Forgatókönyv: Hannes Holm
Főszereplők: William Ringström, Morgan Alling, Anja Lundkvist, Julius Jimenez Hugoson
Gyártás: svéd
Adatlap

Sune alig várja, hogy családostól elutazzak Dél-Tirolba, szüleik egykori nászutas helyére. A fukar édesapa azonban azért választotta ezt a helyszínt, mert egy helyi művész festményét viszi magával, amit ha sikerül aláíratni, akkor egy vagyont is megérhet...

Lábjegyzet - ez a 2013-as vígjáték kőkemény 3,4 ponton áll az IMDb-n, ami nem jelent túl sok jót. Ha emlékezetem nem csal, az egyik előző részét is vetítették nálunk, arról sajnos nincs információm, hogy mekkora sikerrel.

Viharlovagok - The Fines Hours


Bemutató: 2016. január 28.
Korhatár: 12
Rendező: Craig Gillespie
Forgatókönyv: Eric Johnson, Paul Tamasy
Főszereplők: Chris Pine, Eric Bana, Kyle Gallner, Holliday Grainger
Gyártás: amerikai
Adatlap

1952. február 18-án órási vihar csapott le New England-re, amely az Egyesült Államok teljes keleti partvidékén pusztított. Az katasztrófa idején hajózott az SS Pendleton is, éppen Boston felé - a vihar egyszerűen kettészakította. A hajó tatjában mintegy 30 hajós rekedt benn - valakinek össze kellett fognia az embereket és átvenni az irányítást, hogy mindenki higgadtan tudjon gondolkodni, ugyanis a cél: épségben kijutni. A katasztrófa híre természetesen eljutott a parti őrség támaszpontjára, Daniel mentőtiszt pedig vakmerő mentőakciót indított a csapdába esett hajósok megmentésére.

Lábjegyzet - katasztrófa, víz, hajózás: aki szereti a kalandokat, annak mindenképpen jó választás lehet a Viharlovagok.

A bejegyzés trackback címe:

https://kettoharminc.blog.hu/api/trackback/id/tr668327072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása