Ahol a filmek jól érzik magukat

2:30

MOZI7 - 2016. február 11.

2016. február 13. - kettoharminc

Csak győzzük szuflával - lehetne ez a hét jelmondata, ugyanis annyi műfaj és stílus robogott be a moziba, hogy ha akarnánk sem tudnánk betelni a lehetőségekkel. Erős dráma, animáció, esetleg szuperhős az, amire szükséged van? Nézzük, miből lehet választani!

A pince - Im Keller


Bemutató: 2016. február 11.
Korhatár: 18
Rendező: Ulrich Seidl
Forgatókönyv: Ulrich Seidl
Gyártás: osztrák
Adatlap

Ebben az osztrák dokumentumfilmben kendőzetlen őszinteséggel tárulnak elénk az ország rejtett pincéinek titokzatos kalandjai - a szereplők vágyainak kiteljesedése legalábbis biztosan.

Lábjegyzet - hogy érdekes lenne ez a dokumentumfilm? Talán, talán. Viszont abban nem vagyok biztos, hogy ennek mindenképpen vásznon a helye.

Carol - Carol


Bemutató: 2016. február 11.
Korhatár: 16
Rendező: Todd Haynes
Forgatókönyv: Patricia Highsmith, Phyllis Nagy
Főszereplők: Cate Blanchett, Rooney Mara, Kyle Chandler, Sarah Paulson
Gyártás: amerikai, angol
Adatlap

Therese a legszebb éveiben jár, a korszak pedig a gazdasági fellendülés évtizede, az ötvenes évek. Egy áruházban dolgozik eladóként, de a jobb életről és a szerelemről álmodozik. Egy nap találkozik a jómódú Carollal, aki egy megromlott házasságban éldegél, egyetlen mentsvára pedig kislánya - a két nő első találkozása sem mentes érzelmektől, de ahogy telik az idő, úgy mélyülnek el egymásban. Carol féltékeny lesz, férje pedig megkérdőjelezné lánya iránti elkötelezettségét - és még mennyi titok lappang a háttérben...

Lábjegyzet - ha ezt a filmet választod, biztos nem lőhetsz mellé. Egy romantikus dráma, kellemes köntösben, két ilyen jó színésznővel mondhatni biztonsági játék - egyébként pedig nem baj, hiszen flottul működik benne minden.

Deadpool - Deadpool


Bemutató: 2016. február 11.
Korhatár: 16
Rendező: Tim Miller
Forgatókönyv: Rhett Reese, Paul Wernick
Főszereplők: Ryan Reynolds, Morena Baccarin, Gina Carano, Andre Tricoteux
Gyártás: amerikai
Adatlap

Wade Wilson a különleges erőknél szolgált, majd zsoldos lett. Egy nap betegség üti fel a fejét nála és egy elég ijesztő kísérletnek teszi ki magát - az életét megtarthatja, cserébe nem lesz túl szép, de különleges képességeivel mindezt kompenzálhatja. Őrült, gonosz humorú, gyorsan regenerálódó szuperhős lesz belőle, aki mindenkinek szét akarja rúgni a hátsóját - és bosszút is fog állni azon, aki anno keresztbe tett neki!

Lábjegyzet - na, erre a filmre várt a képregény-adaptációs rajongótábor. Végre egy friss, életerős, tökös movie, amiben Ryan Reynolds szerepére talált. És ki ne nézne meg egy lökött, vicces, szájkosárért pedálozó szuperhőst, pláne ha a ruha alatt Reynolds van? Na, ugye.

Egy szobalány naplója - Journal d'une femme de chambre


Bemutató: 2016. február 11.
Korhatár: 16
Rendező: Benoit Jacquot
Forgatókönyv: Octave Mirbeau, Helene Zimmer, Benoit Jacquot
Főszereplők: Léa Seydoux, Vincent Lindon, Clotilde Mollet, Hervé Pierre
Gyártás: belga, francia
Adatlap

Céléstine Normandiában szobalányként dolgozik - egy nemesi családnál. Naplót ír, a filmben pedig szinte oldalról oldalra szemtanúi lehetünk leírt történeteinek: úrnője vallási őrületben él, annak férje meg a szolgákat nyüstöli.

Lábjegyzet - nem érzem erősnek ezt a belga-francia koprodukciót. Mondhatni, egyáltalán nem - az oké, hogy sajátos hangulatú dráma, de emlékszem a kilencvenes évek tévéfilmjeire, hasonló témában. Na, ez szinte ugyanolyan - pedig azóta eltelt már pár év.

Hogyan legyünk szinglik? - How to Be a Single


Bemutató: 2016. február 11.
Korhatár: 16
Rendező: Christian Ditter
Forgatókönyv: Dana Fox, Abby Kohn, Marc Silverstein, Liz Tuccillo
Főszereplők: Dakota Johnson, Rebel Wilson, Jake Lacy, Alison Brie
Gyártás: amerikai
Adatlap

Természetesen van, aki szereti a szingli létet, és van olyan is, aki nem valami jó benne - Alice egyik kategóriába sem sorolható. Meg még jó páran a bandából: mindenki másképpen érez, kicsattannak az örömtől és boldogok, mások pedig szörnyen érzik magukat - és mindenkinek más kell, másra van szüksége. Randik, viszonyok, csajos beszélgetések, méghozzá abból a városból, amely mindig tartogat számunkra valamilyen titkot és kalandot.

Lábjegyzet - a szerelmesek ünnepére becsorgott egy vígjáték, amely biztosan nem a minőségével fog elkápráztatni minket. Azok a színészek, akik egy jó filmben tök jól működnek, azok nem biztos, hogy elvisznek a hátukon egy lightos szinglis ömlengést. Ettől függetlenül még lehet vicces, de nem ugyanazzal a mérleggel mérik, mint a műfaj tényleg kiemelkedő darabjait.

Norm, az északi - Norm, of the North


Bemutató: 2016. február 11.
Korhatár: 6
Rendező: Christian Ditter
Forgatókönyv: Dana Fox, Abby Kohn, Marc Silverstein, Liz Tuccillo
Főszereplők: Dakota Johnson, Rebel Wilson, Jake Lacy, Alison Brie
Gyártás: indiai, ír
Adatlap

Norm elég bőbeszédű jegesmedve, egy dologban pedig nagyon biztos: szerinte a turistáknak semmi dolguk az Északi-sarkon. Luxuslakásokat szeretnének oda építeni egy ingatlanos által, de Norm felveszi a kesztyűt, maga mellé csap pár lemminget és elindul New Yorkba, hogy hazai pályán jegelje mozdulatlanra a kivitelezőket.

Lábjegyzet - a heti kötelező animációs filmünk, amely ijesztő pontszámokkal csapódott bele a hazai mozikba. Pár nap és hűlt helye lesz, nyugalom.

Short Skin - Szűkülő kamaszkor - Short Skin - I dolori del giovane Edo


Bemutató: 2016. február 11.
Korhatár: 16
Rendező: Duccio Chiarini
Forgatókönyv: Duccio Chiarini, Ottavia Madeddu, Marco Pettenello, Miroslav Mandic
Főszereplők: Matteo Creatini, Francesca Agostini, Nicola Nocchi, Mariana Raschill'a
Gyártás: olasz
Adatlap

Edoardo 17 éves, küzd a hormonjaival és még a környezete is tuszkolja bele a szex ezerféle témalehetőségeit. Fitymaszűkülete van, ami meggátolja őt a szexuális felfedezésben - éppen Pisa közelében nyaralnak, amikor egyik barátjával felderítenék a terepet, persze ilyenkor a nőkre kell gondolni - legalábbis szerintük. Még jó, hogy ott lesz a fiatal lány, Bianca, aki nagy segítségére lesz Edoardonak a nagy kalandban...

Lábjegyzet - egy jó kis olasz vígjáték. Bár, abban azért nem lennék biztos, hogy annyira jó. Aki megnézi, vagy megnézte az jelezzen, hogy tetszett-e.

A bejegyzés trackback címe:

https://kettoharminc.blog.hu/api/trackback/id/tr208388200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása