Ahol a filmek jól érzik magukat

2:30

MOZI7 - 2016. március 17.

2016. március 17. - kettoharminc

Ezen a héten a Kung Fu Panda és Zoolander tuti behúzza a nézőket, de azért nem kell aggódni, lesz kisebb film is, valamint egy magyar dokumentumfilm is befért a heti leosztásba. Nézzük is, hogy mire ülhetünk be ezen a mozihéten!

A Zarándok - Paulo Coelho legjobb története | Nao Parena Pista: A Melhor História de Paulo Coelho


Bemutató: 2016. március 17.
Korhatár: 16
Rendező: Daniel Augusto
Forgatókönyv: Carolina Kotscho
Főszereplők: Júlio Andrade, Ravel Andrade, Fabiana Gugli, Fabiula Nascimento
Gyártás: brazil, spanyol
Adatlap

Nincs olyan ember, aki ne ismerné a fantasztikus írót. Azt viszont már kevesebben tudják, hogy ötleteit saját életéből merítette, tapasztalatok és hosszú évek sikerei, kudarcai után. Fiatalon megannyi megrázkódtatáson kellett átesnie, dacolt a társadalom viharával, elnyomással, szerelembe esett, utazott, világot látott - és soha nem adta fel álmát, hogy egy napon író lehessen.

Lábjegyzet - Elméletileg személyes, mítoszok mögé látó életrajzi történet, amely rávilágít az író mögötti világra, élethelyzetekre. A kritikai visszajelzések viszont kevésbé jók...

Kung Fu Panda 3 | Kung Fu Panda 3


Bemutató: 2016. március 17.
Korhatár: 6
Rendező: Alessandro Carloni, Jennifer Yuh
Forgatókönyv: Jonathan Aibel, Glenn Berger
Gyártás: amerikai, kínai
Adatlap

Po zseniális. Talán ő a pandák között az, akire bárki és mindenki felnézhet. Egy napon találkozik elveszettnek hitt apjával, ennek köszönhetően pedig úgy érzi, hogy még inkább egyben van az élete. A két panda együtt vándorol el a pandaparadicsomba, ahol békességben élhetnek a többiekkel. Persze ez nem mindenkinek tetszik, a gonosz Kai egész Kínát bejárja, hogy legyőzze a Kung Fu mestereit, ezért közeleg az idő, hogy Po is sorra kerüljön. Po pedig nem tehet mást, fel kell készítenie a környéken élő pandákat a veszélyre és az esetleges helyzetekre...

Lábjegyzet - Amerikában már korábban bemutatták, így némi rálátásunk volt a végeredménye, azonban a tengerentúli dolgok más univerzum - egy viszont biztos: semmivel sem lesz gyengébb, mint az előző részek, továbbra is tanulságos és remek szórakozást nyújt. Pedig már a harmadik felvonás, lehet róla példát venni.

Jani - A Janis Joplin sztori | Janis: Little Girl Blue


Bemutató: 2016. március 17.
Korhatár: 12
Rendező: Daniel Augusto
Forgatókönyv: Carolina Kotscho
Főszereplők: Júlio Andrade, Ravel Andrade, Fabiana Gugli, Fabiula Nascimento
Gyártás: amerikai
Adatlap

Janis Joplin volt az egyik leghíresebb bluesénekesnő. Későbbi jelmondatának - ,,élj gyorsan, szeress szenvedélyesen, halj meg fiatalon" - megfelelően élt, 27 évesen érte a halál.

Lábjegyzet - Életrajzi, fekete-fehér dokumentumfilm. Fanok előnyben!

Mindenáron esküvő | Ahora o nunca


Bemutató: 2016. március 17.
Korhatár: 16
Rendező: María Ripoll
Forgatókönyv: Jorge Lara, Francisco Roncal
Főszereplők: Dani Rovira, María Valverde, Jordi Sánchez, Joaquín Núnez
Gyártás: spanyol
Adatlap

Alex és Eva boldogok, Nagy-Britanniába tervezik esküvőjüket. Mindent megterveznek, ám ahogy az lenni szokott, valami miatt mégis minden előzetes terv bukik - előbb törlik a násznép járatát, majd a következő egy vulkán miatt London helyett Amszterdamban száll le. Mindig beesik valami, így az esküvő napját folyamatosan tologatni kell - pedig ők már nagyon-nagyon szeretnék megtartani...

Lábjegyzet - Egy közepesnek mondható spanyol komédiát tisztelhetünk a címben, ami eléggé beszédes. Apró mókázás, pici dráma, boldog végkifejlet. Kellemes.

Reményvasút


Bemutató: 2016. március 17.
Korhatár: 16
Rendező: Trencsényi Klára
Gyártás: magyar
Adatlap

Az Úttörővasutat 1948-ban építette a kommunista kormány. A vonatok ma is közlekednek, több száz fiatal üzemelteti őket. Fizetésük nincs, de közösségi élményt rengeteget kapnak - Trencsényi Klára dokumentumfilmjének főszereplői olyan kamaszok, akik szerint a legjobb dolog a világon a vasút útvonalán szolgálni. Végigkövethetjük a fiatalok életét, a vasúton és azon túl is.

Lábjegyzet - Nagyon érdekes és fontos dokumentumfilm, mindenképpen érdemes megnézni, hiszen hazánk apró, lassan letűnő szegletéből mutat be egy kihagyhatatlan részletet.

Zoolander 2 | Zoolander 2


Bemutató: 2016. március 17.
Korhatár: 16
Rendező: Ben Stiller
Forgatókönyv: Justin Theroux
Főszereplők: Ben Stiller, Owen Wilson, Penelopé Cruz, Will Ferrell
Gyártás: amerikai
Adatlap

Derek Zoolander. Modell. Barátja, Hansel. Legutóbb még jótékonykodtak. A Központ azonban összeomlik. Ők pedig elvonulnak. Messze. Majd meghívást kapnak egy divateseményre. Rómába. Ismét régi fényükben csilloghatnak. Majd ráébrednek, hogy a világ megváltozott. Vagy ők nem. Próbálnak kiigazodni. És még van egy összeesküvés is. Halálos. Elpusztulhat a divat. Derek és Hansel rajta van.

Lábjegyzet - Az biztos, hogy az első rész nem tegnap volt. Hogy miért élesztették újra a címet, azt nem tudjuk, viszont azt igen, hogy megint baromira betalált, Ben Stiller most nem nyúlt mellé. Magunk sem értjük, hogy miért, de végig nevettünk - és ennél a filmnél más nem fontos. Hamarosan kritika!

A bejegyzés trackback címe:

https://kettoharminc.blog.hu/api/trackback/id/tr578490938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása