Ahol a filmek jól érzik magukat

2:30

MOZI7 - 2015. július 16.

2015. július 19. - kettoharminc

A rekkenő hőségben leginkább a vízparton érzi jól magát az ember, de mivel ott sem lehetünk örökké, érdemes útközben egy jó kis mozizást is bevenni a lehetőségek közé. Ezen a héten sem maradunk érdekességek nélkül, bár a kínálat számban nem, azért minőségében elég korrekt. Nézzük csak!

Szerelemsziget / Ostrvo ljubavi

Bemutató: 2015. július 16.
Korhatár: 16
Rendező: Jasmila Zbanic
Forgatókönyv: Jasmila Zbanic
Szereplők: Ermin Bravo, Ariane Labed, Ada Condeescu, Franco Nero
Gyártás: boszniai, horvát, német, svájci
Adatlap

Galesnjak egy gyönyörű sziget Horvátországban - leginkább szív alakú formájáról ismerik az emberek, valamint arról, hogy a nyaraló párok egyik kedvenc állomása. Itt tölti szabadságát Grebo és terhes felesége, Liliane. Egy ideig álomszerű minden, azonban a pár találkozik a csábító és gyönyörű Florával. Nappal búvároktató, éjszaka azonban előadóművész, aki könnyedén elcsavarja Grebo fejét. A férj pedig nem is gondolja, hogy a nővel még feleségének is akadt már korábban dolga...

Lábjegyzet - jó alapanyag, kevésbé érdekes karakterek, túl direkt vonalvezetés - de azért egy esélyt megérdemelhet.

Taxi Teherán / Taxi

Bemutató: 2015. július 16.
Korhatár: 12
Rendező: Jafar Panahi
Forgatókönyv: Jafar Panahi
Szereplők: Jafar Panahi
Gyártás: iráni
Adatlap

Sárga taxi szeli keresztül Teherán színes és vibráló utcáit. Sokféle utas száll be a taxiba, akik őszintén vallanak nézeteikről, miközben a sofőr kérdezgeti őket, aki nem más, mint Jafar Panahi, a rendező maga. Mozgó filmstúdiójának műszerfalára helyezett kamerája örökíti meg az iráni társadalom szellemét e komikus és drámai út során. „Semmi sem gátolhat meg abban, hogy filmeket csináljak. Mikor teljesen sarokba vagyok szorítva, belső lényemhez fordulok és az ilyen személyes terekben – az összes korlátozás ellenére is – az alkotás még inkább kényszerré válik.” – mondta a rendező.

Lábjegyzet - a filmet az idei Titanic Nemzetközi Filmfesztivál láttuk, írtunk is róla - ide kattintva elolvashatjátok a beszámolót.

Ted 2 / Ted 2

Bemutató: 2015. július 16.
Korhatár: 16
Rendező: Seth MacFarlane
Forgatókönyv: Seth MacFarlane
Szereplők: Mark Wahlberg, Seth MacFarlane, Amanda Seyfried, Jessica Barth
Gyártás: amerikai
Adatlap

 Ted és párja úgy döntenek, hogy gyermeket vállalnak. Ez némi bonyodalmat okoz, ugyanis Ted erre képtelen - hiszen plüssmedve. Ha ez nem lenne elég, minden jogától megfosztják, amellyel élő személy csak rendelkezhet. Pontosan azért vonnak meg tőle mindent, mert a bíróság szerint ő nem létezik, egy plüssmackónak nincs lelke, gyermeket meg pláne nem vállalhat. John, egy ügyvédbojtár és Ted mindent megtesznek, hogy az állam és a bíróság előtt bebizonyítsák: egy mackónak is lehetnek érzései, megilletheti őt is ugyanaz, ami az embereket is.

Lábjegyzet - Seth MacFarlane az első résszel megzörgette a kasszákat rendesen, kritikai és nézői elismerések is elég pozitívan landoltak nála - és ezért úgy döntött, hogy elkészíti a Hogyan rohanj a veszTEDbe című borzadványt. Nem is csoda, hogy bejelentették, elkészült a Ted második része, amelyre megnyerte ugyanúgy Mark Wahlberget, aki eddig soha nem játszott még folytatásban. Pénz lesz belőle az biztos, csak mi is profitáljunk valamennyit a dologból - persze csak a szórakozás szintjén.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kettoharminc.blog.hu/api/trackback/id/tr607639614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása