Ahol a filmek jól érzik magukat

2:30

MOZI7 - 2015. szeptember 24.

2015. szeptember 24. - kettoharminc

Még a CineFestes élményeink erőteljesen hatnak a mai napig, és ehhez további megerősítéssel szolgál az a tény, hogy ezen a mozihéten három filmet is bemutatnak, amit már ott láthattunk. Ezen a héten tényleg érdemes elmenni a moziba - remek választék és minőségi filmek várnak majd titeket. Nézzük csak!

A kezdő / The Intern


Bemutató: 2015. szeptember 24.
Korhatár: 12
Rendező: Nancy Meyers
Forgatókönyv: Nancy Meyers
Szereplők: Anne Hathaway, Robert De Niro, Rene Russo, Nat Wolff
Gyártás: amerikai
Adatlap

Létezik egy olyan netes cég, ami igyekszik tartani a lépést, de mégis nyitottabb a dolgozók felé, ezért akár abba is belemennek, hogy idősebb gyakornokokat alkalmazzanak. A divat világában nem egyszerű manapság, megannyi váratlan fordulat ütheti fel a fejét, de a cégnél talán még erre sem számítottak - beállít hozzájuk egy szépen felöltözött, 70 körüli férfi, aki munkát kér. Régen ő is a szakmában dolgozott - vallja magáról. A cég vezetője megállíthatatlan, nehezen elviselhető és szinte már-már kibírhatatlan Jules alkalmazza a férfit, onnantól pedig elindul valami a cégen belül: el kell viselniük egymás szeszélyeit, szokásait - de merre vezet mindez?

Lábjegyzet - mind Anne Hathaway, mind pedig Robert De Niro nagyszerű, szóval engem megvettek. A bemutató alapján nem lesz ez a film sem egyszerűen több egy szórakoztató, némi üzenettel fűszerezett, kellemes kis esti mozinál. De annak tökéletes.

A kígyó ölelése / El abrazo de la serpiente


Bemutató: 2015. szeptember 24.
Korhatár: 12
Rendező: Ciro Guerra
Forgatókönyv: Ciro Guerra, Jacques Toulemonde Vidal
Szereplők: Nilbio Torres, Antonio Bolivar, Jan Bijvoet, Nicolás Cancino
Gyártás: argentin, kolumbiai, venezuelai
Adatlap

Karamakate amazóniai sámán, aki a dzsungel mélyén, elvonultal él. A magány miatt emlékek és érzelmek nélküli emberré vált - életét azonban felrázza egy új arc, egy amerikai etnobotanikus érkezése, aki a Yakrunát, a szent varázsnövényt keresi. Együtt indulnak Amazónia mélyébe, az út során pedig jelen és jövő összeolvad, Karamakate visszanyeri elveszített emlékeit.

Lábjegyzet - fekete-fehér film egy olyan történetről, ami mindenki számára ajánlott. Az amazóniai sámán múltja és jelene mutatkozik meg előttünk, így nem pusztán egy számunkra idegen kultúra bemutatása, hanem még egy önismereti film is A kígyó ölelése.

Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni / Me and Earl and the Dying Girl


Bemutató: 2015. szeptember 24.
Korhatár: 12
Rendező: Alfonzo Gomez-Rejon
Forgatókönyv: Jesse Andrews
Szereplők: Thomas Mann, RJ Cyler, Olivia Cooke, Jon Bertnhal
Gyártás: amerikai
Adatlap

A történet középpontjában a fiatal gimnazista, Greg Gaines áll, aki visszahúzódó természetű, de mégis igyekszik mindenkivel jóban lenni, tudniillik a gimis évek már csak ilyenek - ha nem alkalmazkodsz, kicsinálnak, legalábbis szerinte. A fiatal srác mondhatni csodabogár, de Earl is, aki nem pusztán gyermekkori barátja, hanem munkatársa is - közösen dolgoznak fel régi klasszikusokat, felveszik videóra a maguk olvasatában a sokak által kedvelt filmeket. Greg-et arra kényszeríti mamája, hogy barátkozzon össze Rachel-lel, azzal a lánnyal, akivel időtlen idők óta nem álltak már szóba egymással. Az apropó szomorú - a lányról most derült ki, hogy rákbeteg, így szüksége lenne egy kis támogatásra. A kötelező látogatás megtörténik, ami pedig azután következik, már egy különleges kapcsolat története, a javából...

Lábjegyzet - a filmet a CineFesten láttuk, ide kattintva elolvashatjátok a beszámolót.

Roger Waters: A fal / Roger Waters The Wall


Bemutató: 2015. szeptember 24.
Korhatár: 12
Rendező: Sean Evans, Roger Waters
Forgatókönyv: Sean Evans, Roger Waters
Szereplők: Roger Waters, David Gilmour, Nick Mason, Dave Kilminster
Gyártás: angol
Adatlap

A filmet, valamint a zenét is áthatják Waters emlékei, háborúellenessége. A film magvát a 2010-2013 között lezajlott The Wall Live koncert felvételei adják, amiket tökéletes minőségben készítettek el, vettel fel. A koncertfilmen kívül azért mégis több valamivel - egy személyes hangvételű roadmovie, amely ábrázolja Waters személyes világát - benne minden érzésével, a világhoz való hozzáállásával.

Lábjegyzet - aki szereti a koncertfilmeket, valamint Waters munkásságát, annak nem is nagyon kell többet mondanom. Másoknak is érdekes lehet, nem pusztán egy koncertsorozat felvételéről van szó, ez több annál - emlékekre és személyiségjegyekre épülő mozi, amit remek zenékbe csomagoltak.

Szerelem / Love


Bemutató: 2015. szeptember 24.
Korhatár: 18
Rendező: Gaspar Noé
Forgatókönyv: Gaspar Noé
Szereplők: Aomi Muyock, Karl Glusman, Klara Kristin, Juan Saavedra
Gyártás: belga, francia
Adatlap

Murphy és Electra szerelme túlmutat mindenen, imádják egymást. Szerelmükben az örömszerzés minden formája megengedett, a cél az, hogy a lehető legtöbb módon tudják kielégíteni a másikat. Egy napon szóba kerül egy harmadik fél bevonása - Omival ez a végső fantázia is megvalósulhat. Később Omi terhes lesz Murphytől, és úgy döntenek, megtartják a gyermeket.

Lábjegyzet - Gaspar Noé újabb "botrányfilmje". Mindent megmutat, mindent. A szerelem kibontakozása, megvalósulása - szexcentrikusan. Ennyi.

Volt egyszer egy vadnyugat / Once Upon a Time in the West


Bemutató: 2015. szeptember 24.
Korhatár: 16
Rendező: Sergio Leone
Forgatókönyv: Sergio Leone, Bernardo Bertolucci, Dario Argento
Szereplők: Claudia Cardinale, Charles Bronson, Henry Fonda, Jason Robards
Gyártás: amerikai, olasz
Adatlap

A film története nem túl bonyolult, de mégis elsőre berántja a nézőt - egy kietlen vasútállomással indít, három, első ránézésre is marcona formával, akik a vonatot várják, vélhetően érkezik azzal valaki. Érkezik is, méghozzá egy ismeretlen férfi, akit csak úgy szólítanak, hogy a Harmonikás. A Sweetwater farmon Brett McBain várja új feleségének megérkezését, ám amikor a hölgy megérkezik, már változik a felállás - Jill, a hölgy magára marad. A környékbeliek tudni vélik, hogy ki követte el a McBain család elleni támadást, Cheyenne-re gyanakodnak, ám ez közel sincs úgy, ahogy gondolják - egy üzletember, Morton személyében érnek össze a szálak, akinek egy kegyetlen banda van a kezében, élén Frankkel, aki közrejátszik minden leszámolásban, amely csak a környéket érinti - ezúttal a vasút kiépítése, a tulajdonjogok és a pénz áll a háttérben...így minden szálat el kell varrni. Jill, Cheyenne és a Harmonikás ezt másképpen gondolja

Lábjegyzet - a CineFesten láttuk a digitálisan felújított változatot, rendkívüli élmény volt. A filmről készült beszámolót ide kattintva olvashatjátok el.

A bejegyzés trackback címe:

https://kettoharminc.blog.hu/api/trackback/id/tr147815666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása