Ahol a filmek jól érzik magukat

2:30

MOZI7 - 2016. január 21.

2016. január 21. - kettoharminc

Kilenc címmel lettünk gazdagabbak ezen a héten - van itt magyar alkotás, animációs film, Golden Globe-nyertes, klasszikus, szóval elég korrekt a merítés. Ezen a héten biztosan fogsz tudni választani, legalább egyet mindenképpen. Nézzük a kínálatot!

A Lovasíjász


Bemutató: 2016. január 21.
Korhatár: 6
Rendező: Kaszás Géza
Forgatókönyv: Kaszás Géza
Főszereplők: Kassai Lajos, Dr. Obrusánszky Borbála
Gyártás: magyar
Adatlap

A dokumentumfilm Kassai Lajos tevékenységéről, az általa gondosan vigyázott és életben tartott lovasíjászatról szól. Kassai Lajos szellemiségét, kulturális életünkben betöltött szerepét is érintve tekinthetünk bele a lovasíjászat részleteibe, legyen szó Ázsiáról vagy éppen Kanadáról - ha erről a sportról, életmódról van szó, akkor Kassai Lajos neve biztosan felmerül.

Lábjegyzet - nagyon érdekes dokumentumfilm Kassai Lajosról, szóval akiket érdekel ez a nemes sport, annak háttere, szellemisége, az mindenképpen vágjon bele.

Alvin és a mókusok - A mókás menet - Alvin and the Chipmunks: The Road Chip


Bemutató: 2016. január 21.
Korhatár: 6
Rendező: Walt Becker
Forgatókönyv: Janice Karman, Ross Bagdasarian, Randi Mayem, Singer
Főszereplők: Justin Long, Kaley Couco, Matthew Gray Gubler, Jesse McCartney
Gyártás: amerikai
Adatlap

David, a mókusok nevelőapja, felforgatja a mókuskák nyugodt életét - meg akarja kérni barátnője kezét, és hogy ne álljanak az új családja útjában, meg akar válni a mókusoktól. Persze csak ők gondolják így, kicsit félreértelmezve a helyzetet, így minden megpróbálnak megtenni annak érdekében, hogy akadályozzák valamilyen formában a kézfogót...

Lábjegyzet - ennek a résznek sincs már semmi értelme - szinte minden külföldi kritika osztja ezt a tényt. Az első még csak-csak érdekes volt, de ez már a sokadik bőr, amit lehúznak a szériáról, teljesen feleslegesen...

Creed - Apolló fia - Creed


Bemutató: 2016. január 21.
Korhatár: 12
Rendező: Ryan Coogler
Forgatókönyv: Ryan Coogler, Sylvester Stallone, Aaron Covington
Főszereplők: Michael B. Jordan, Sylvester Stallone, Graham McTavish, Tessa Thompson
Gyártás: amerikai
Adatlap

Adonis Johnson nem ismerhette édesapját, a világhírű Apollo Creedet. A box viszont a vérében van, ez tagadhatatlan - ezért Adonis Philadelphiába utazik, ahol Apollo megvívta legendás meccsét Rocky Balboa ellen. A városba érve Adonis megkéri Rockyt, hogy legyen az edzője, bár már visszavonult, Rocky mégis meglátja a fiatalban azt a tüzet és elszántságot, amely anno édesapját is hajtotta. Rocky beleegyezik, ám mindketten tudják, hogy egy sokkal keményebb ellenfél vár rájuk a hosszú út végén, mint amilyennel régen Rocky szembeszállt - a lehetőség viszont adott...

Lábjegyzet - kell még egy Rocky-történet - méghozzá a jobb fajtából. Sylvester Stallone lezártnak érezte a Rocky-szériát, azonban Ryan Coogler annyira kitartó volt és lelkes, hogy Sly belement: és milyen jól tette! Nagyon jó hangulatú, régi érzelmeket felidéző, de egyúttal új impulzusokkal operáló film a Creed, amely elhozta a várva vert elismerést (szobrocskákban mérve) Sylvester Stallone számára. Nézzétek meg, érdemes!

Gondolj rám


Bemutató: 2016. január 21.
Korhatár: 16
Rendező: Kern András
Forgatókönyv: Vámos Miklós, Kern András
Főszereplők: Kern András, Eszenyi Enikő, Szilasi Blanka, Majsai-Nyilas Tünde
Gyártás: magyar
Adatlap

Dr. Borlai viszonylag nagy rutinnal közli már betegeivel, ha nincs már sok nekik hátra. Egy napon viszont vele közlik a rossz hírt - mintaszerű férj, gondoskodó apa, kedvelt orvos, mégis úgy érzi, hogy egy ördögi tervvel lehet csak feldolgozni ezt a sokkoló tényt: magára akarja haragítani szeretteit, hogy amikor eljön az idő, könnyebben tudják elengedni őt...viszont azzal nem számolt, hogy az orvosok megállapítása néha csalóka is lehet. 

Lábjegyzet - láttuk ezt már százszor, sokkal jobb kivitelben is. Kern András jó színész, még nagyobb szellemi magasságokat megjárva pedig egyenesen kiváló - azonban nem most, jó ha ez a film 3-4 pont környékére megérkezhet. Mondjuk a zene legalább jó.

Gyalog galopp - Monty Python and the Holy Grail


Bemutató: 2016. január 21.
Korhatár: 16
Rendező: Terry Gilliam, Terry Jones
Forgatókönyv: Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones, Michael Palin
Főszereplők: Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones, Michael Palin
Gyártás: angol
Adatlap

Artúr, a britek királya azt a feladatot kapja Istentől, hogy szerezze meg a Szent Grált. Egy ilyen munka soha nem lehet egyszerű, ezért maga köré gyűjt egy ütős kis csapatot: Sir Bedevere-t, a tudóst, Sir Galahadot, a szűzies vitézt, Sir Robint, aki kevésbé bátor, valamint Sir Lancelotot, aki nagyon bátor. Felkerekednek hát, hogy megannyi kaland árán begyűjtsék azt az áhított pohárkát.

Lábjegyzet - talán senkinek nem kell bemutatni ezt a fantasztikus klasszikust: az angol humor királyainak egyik legjobb alkotása újra a mozikban! Aki eddig nem látta, az feltétlenül nézze meg - aki pedig még moziban nem, annak is megérhet egy misét, hiszen ekkora vászon azért talán nincs az otthoni nappaliban.

Ha Isten úgy akarja - Se Dio vuole


Bemutató: 2016. január 21.
Korhatár: 12
Rendező: Edoardo Maria Falcone
Forgatókönyv: Marco Martani, Edoardo Maria Falcone
Főszereplők: Marco Giallini, Laura Morante, Ilaria Spada, Alessandro Gassman
Gyártás: olasz
Adatlap

Tommaso elismert sebész, sikeres és magabiztos. Fia orvosnak készül, büszke lehet családi életére is, látszólag minden rendben van. Egy nap azonban váratlan hírt kap: fia félbehagyja az egyetemet, nem akar orvos lenni, inkább elmegy papnak. Tommaso úgy tesz, mintha megértené fiát, de belül őrjöng, a végére akar járni annak, hogy miért változtatta meg a fia a véleményét. Tommaso nyomozásba kezd, de olyan dolgokat tár fel, amelyre még ő sem gondolt volna...

Lábjegyzet - ez a vígjáték velejéig olasz - aki kedveli a temperamentumos, de ugyanakkor jó szellemiségű vígjátékokat, azoknak jó választás lehet. Egyébként pedig a közepesnél azért picit jobb filmről van szó.

Így jártam a mostohámmal - Lolo


Bemutató: 2016. január 21.
Korhatár: 16
Rendező: Julie Delpy
Forgatókönyv: Julie Delpy, Eugénie Grandval
Főszereplők: Dany Boon, Julie Delpy, Vincent Lacoste, Karin Viard
Gyártás: francia
Adatlap

Violette a barátnőjével nyaral, amikor megismerkedik Jean-Rene-vel. Totális ellentétek - a kezdeti konfliktusok után azonban teljesen egymásba habarodnak, minden szuper, amíg be nem mutatja új párját fiának, Lolo-nak. 

Lábjegyzet - ugyanazt tudnám elmondani, mint az előző címnél, noha ez a film már azért nagyon nehezen ugorja meg a közepes, tipikusan szerda esti műsoridős alkotás minőségét.

Mustang - Mustang


Bemutató: 2016. január 21.
Korhatár: 16
Rendező: Deniz Gamze Ergüven
Forgatókönyv: Alice Vinocour, Deniz Gamze Ergüven
Főszereplők: Günes Sensoy, Doga Zeynep Doguslu, Elit Iscan, Tugba Sunguroglu
Gyártás: francia, német, török
Adatlap

A Mustang története is fiatalokról szól - bőven a nyár elején járunk, mindenki vidám, látszólag rendjén vannak a dolgok. Az észak-törökországi falucskában Lola és négy testvére szabadjára engedné érzéseit, ám megbilincseli őket a hozzátartozók és természetesen a szokások általi, szorongató szabályrendszer. Játszadoznak a parton, hasonló korú fiúkkal - amit meglát a család egyik ismerőse, innentől pedig nincs megállás. Megbüntetik őket, váratlan következmények ütik fel a fejüket: a családi ház börtön lesz, rácsok lepik el az ablakokat, ajtókat, kötelező háztartásvezetési leckéket kapnak az idősebb asszonyoktól, majd elő is készítik a házasságukat. Az öt leányzó keresi a kiutat, amennyire egy a sorsuk, annyira különböznek is - másképpen reagálják le a dolgokat, ezért is nyerhetünk tökéletesen éles, rendkívül fontos betekintést az életükbe, több, de mégis egy irányból induló nézőpontból.

Lábjegyzet - volt szerencsénk megnézni a CineFesten, ott pedig elvitte a nagydíjat. Persze ez nem véletlen - megérdemelte, hiszen lehengerlő erejű alkotás, tőlünk is 9 pontot kapott anno. Ide kattintva el is olvashatjátok a beszámolónkat. 

Pofázunk és végünk Miamiban - Ride Along 2


Bemutató: 2016. január 21.
Korhatár: 16
Rendező: Tim Story
Forgatókönyv: Greg Coolidge, Phil Hay, Matt Manfredi
Főszereplők: Olivia Munn, Ice Cube, Kevin Hart, Tika Sumpter
Gyártás: francia
Adatlap

A macsó és kőkemény zsaruk már összeszoktak, megbékéltek egymással, így éppen itt az ideje, hogy új terepre tévedjenek. Bűnözők mindenhol vannak, ők pedig házhoz is mennek egy kis balhéért - most éppen Miami a soros...

Lábjegyzet - kötelező volt a folytatás, hiszen tisztességes bevételekkel zárt az első rész. Azonban ez a második tökéletesen beillik a ,,tipikus második felvonás" sorozatba, ugyanis minden ugyanolyan, csak egy másik helyszínen. És tudjátok, ami elsőre működött, ahhoz nagyon ügyesnek kell lenni, hogy másodszorra is eladható legyen...

A bejegyzés trackback címe:

https://kettoharminc.blog.hu/api/trackback/id/tr898299470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása