Ahol a filmek jól érzik magukat

2:30

MOZI7 - 2016. február 25.

2016. február 25. - kettoharminc

A Coen-fivérek befejezik azt, amit a Llewyn Davis világával elkezdtek, betámadnak Egyiptom istenei, újra jönnék a svédek és még több film próbál berángatni minket a moziba. Nézzük is, hogy ezen a héten mivel kedveskednek nekünk a forgalmazók!

Ave, Cézár! | Hail, Caesar!


Bemutató: 2016. február 25.
Korhatár: 12
Rendező: Joel Coen, Ethan Coen
Forgatókönyv: Joel Coen, Ethan Coen
Főszereplők: George Clooney, Josh Brolin, Ralph Fiennes, Channing Tatum, Jonah Hill
Gyártás: angol, amerikai
Adatlap

Coenék újabb lenyomatot hagynak a filmtörténelem nagy vásznán, ugyanis jelenlegi filmjükben egy filmforgatás és egy stúdió élete köré építik fel a sztorit. A nagy hollywoodi őskor, a színes-szagos aranykor minden pillanata tartogatott valami újat és váratlant - ahogy most is, hiszen a nagy munkálatok között eltűnik a legnagyobb sztár: ez pedig elég nagy kalamajkát okoz.

Lábjegyzet - nem mondom azt, hogy ez a film Coenék legjobb alkotása, de remekül állít tükröt Hollywood elé, részemről nagyon rendben volt. Természetesen jön hamarosan a beszámoló!

Egyiptom istenei | Gods of Egypt


Bemutató: 2016. február 25.
Korhatár: 12
Rendező: Alex Proyas
Forgatókönyv: Matt Samaza, Burk Sharpless
Főszereplők: Gerard Butler, Brenton Thwaites, Nikolaj Coster-Waldau, Courtney Eaton
Gyártás: amerikai
Adatlap

Széth, a sivatag könyörtelen istene magához ragadja Egyiptom trónját. Az egykor még békés és virágzó mindennapoknak ezzel vége is szakad, mindenre árnyék vetül. Lázadók egy csapata, élükön Bekkel, szövetkezik Hórusszal, hogy megállítsák a kegyetlen urat. Isteneknek és halandóknak össze kell fogniuk, majd összecsapniuk, hogy a végső ütközetből győztesen kerülhessenek ki...

Lábjegyzet - ahányszor láttam már ennek a filmnek az előzetesét más filmek előtt, annyiszor ment el a kedvem egy kicsikét. Nincs igazán helye itt és most ennek az alkotásnak, pláne nem ilyen minőségben - és még csak nem is hiánypótló. Erős közepes. Talán.

Mennyit ér egy ember? | The Measure of Man


Bemutató: 2016. február 25.
Korhatár: 12
Rendező: Stéphane Brizé
Forgatókönyv: Olivier Gorce, Stéphane Brizé
Főszereplők: Vincent Lindon, Karine de Mirbeck, Matthieu Schaller, Yves Ory
Gyártás: francia
Adatlap

Thierry korábban gyári munkásként kereste kenyerét, mára már sajnos munkanélküli. Próbál a felszínen maradni, de nem sok esélye van - napközben a munkaügyi központban van, ahol hosszadalmas és kínos tréningeken készítik fel a munkakeresőket az esetleges interjúkra, helyzetekre. Esténként pedig próbál jó családfő lenni. Fia még nagyon fiatal, értelmi fogyatékos - aki legalább akkora elánnal próbál küzdeni, mint édesapja.

Lábjegyzet - erős francia dráma, véleményem szerint érdemes megpróbálni, viszont a téma egyáltalán nem sétagalopp. A műfaj kedvelőinek nem lesz egy 10/10-es alkotás, de megéri minden percét.

Pasolini | Pasolini


Bemutató: 2016. február 25.
Korhatár: 18
Rendező: Abel Ferrara
Forgatókönyv: Maurizio Braucci, Abel Ferrara
Főszereplők: Willem Dafoe, Maria de Medeiros, Riccardo Scamarcio, Giada Colagrande
Gyártás: belga, francia, olasz
Adatlap

Az ötvenes Pasolini Rómában éli mindennapjait. Éppen befejezte a Saló, avagy Szodoma 120 napja forgatását, már az utómunkálatokat végzi. Később ez a film szinte mindenkit sokkolt. Már egy új filmjét készíti elő, meg is keresi a leendő főszereplőt, Eduardo De Filippot. A rendezőt családja próbálja lebeszélni, hogy ne készítse el a filmet, hiszen túl durva lenne és szinte ki is tagadnák miatta - Pasolini közben megismerkedik egy fiúval, akivel eldurvul a viszonyuk. Nem sokkal később vérbe fagyva találják meg - halála azóta is megannyi titkot rejt...

Lábjegyzet - életrajzi alkotás, Willem Dafoe - de ennek ellenére nem a legjobbak közül való. Bár a színészt imádjuk, ő minden szerepet képes kellően elmélyíteni, de itt ő az egyetlen, aki foglalkozott azzal, hogy ebből a filmből legyen valami. De tényleg, csak valami.

Szeleburdi svéd család síel - Rénszarvasok hátán | Sune i fjällen


Bemutató: 2016. február 25.
Korhatár: 6
Rendező: Gustaf Akerblom
Forgatókönyv: Hannes Holm, Sören Olsson
Főszereplők: William Ringström, Morgan Alling, Anja Lundkvist, Hanna Elffors Elfström
Gyártás: svéd
Adatlap

Mit is tehetne Sune, amikor megtudja, hogy a szeretett Sophie a hegyekbe készül - méghozzá Santosszal, a jóképű osztálytársával. Meggyőzi családját, hogy töltsék a szünetet a hegyekben. Bár pénzük nincs elég, síelni nem tudnak, de lelkesek legalább. Sune célja, hogy visszanyerje hőn szeretett párját, a többiek pedig a túlélésért küzdenek.

Lábjegyzet - ha jól emlékszem, az eddigi filmeket is láthattuk, így ezt sem kerülhettük el. Nem tudok rá mit mondani, az IMDb szerint is tök jó, 3,8 ponton áll.

Test | Body


Bemutató: 2016. február 25.
Korhatár: 16
Rendező: Malgorzata Szumowska
Forgatókönyv: Michael Englert, Malgorzata Szumowska
Főszereplők: Janusz Gajos, Maja Ostaszewska, Justyna Suwala, Malgorzata Hajewska
Gyártás: lengyel
Adatlap

Egy halottkém hozzászokott már a legdurvább dolgokhoz is, nehéz megdöbbenteni - már az sem lepi meg, hogy egy felakasztott ember a saját lábán hagyja el a helyszínt. Sokkal jobban aggasztja lánya anorexiája, aki nem tudja leküzdeni fájdalmát anyja elvesztése után. Apja inkább pszichiátriára viszi, hátha tudnak rajta segíteni, ám az ott lévő Anna is csak ront a helyzeten: ő is küzd a saját démonaival.

Lábjegyzet - hihetetlenül nyomasztó film, ez a lengyel dráma tényleg csak akkor lehet érdemes választás, ha elég nyitottak vagyunk a világ olyan szegmenseire is, amelyet ez a film is leképez. Életszerű, sanyarú, fájdalmas.

A bejegyzés trackback címe:

https://kettoharminc.blog.hu/api/trackback/id/tr408419968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása