Ahol a filmek jól érzik magukat

2:30

MOZI7 - 2015. november 5.

2015. november 10. - kettoharminc

A 007-es ismét visszatért, bár nem akart, de azért mégis összeütöttek egy kötelező következő kört. Szerencsére kapunk még négy másik filmet is, amelyek közül a Miért én? számunkra elég kedves, ugyanis a CineFesten már láthattuk, meg is írtuk róla a beszámolónkat, sőt: még a rendezővel is készítettünk egy interjút. Nézzük milyen filmek mennek mostantól a mozikban!

007 Spectre: A Fantom visszatér - Spectre


Bemutató: 2015. november 5.
Korhatár: 16
Rendező: Sam Mendes
Forgatókönyv: Ian Fleming
Főszereplők: Daniel Craig, Monica Bellucci, Christoph Waltz, Ralph Fiennes
Gyártás: amerikai, angol
Adatlap

A 007-es ügynököt a múlt nem ereszti, egy titokzatos üzenet arra készteti, hogy magánakcióba kezdjen Mexikóvárosban. A hajsza során eljut Rómába is, ahol megismerkedik a gyönyörű Lucia Sciarrával, egy méltán hírhedt bűnöző özvegyével. Bond beférkőzik egy titkos találkozóra, ahol felfedi egy romlott szervezet, a Spectre létezését. Eközben Londonban bizonytalanul állnak Bondhoz, véleményük szerint veszélybe sodorja az MI6 működését - Bond közben pedig ijesztő titkokat fed fel önmaga és az általa üldözött szervezet vezetője között.

Lábjegyzet - Daniel Craig inkább öngyilkos lett volna, csak ne bújt volna a 007-es bőrébe, Sam Mendes pedig ódzkodott a film megrendezésétől. Jól hangzik - ennek megfelelően kötelező kör lett, de szép számú, közel 100.000-es nézettséggel dobbantott nálunk.

Anyám és más futóbolondok a családból


Bemutató: 2015. november 5.
Korhatár: 12
Rendező: Fekete Ibolya
Forgatókönyv: Fekete Ibolya
Főszereplők: Ónodi Eszter, Gáspár Tibor, Barkó György, Danuta Szaflarska
Gyártás: magyar
Adatlap

Az 1900-as évek elejétől egészen a 2000-es évek elejéig követi a generációkat ez a film. A főhős anya, aki 27 alkalommal költözik élete során, bármennyiszer veszélyt érez, úgy érzi, váltania kell, ezért magával hurcolja lányát és férjét is. Márpedig veszély az mindig van: a 20. század viharosabb természetű pillanataiból valahogy mindig sikerült kivenniük a részüket, de igyekeznek kitartani, bármit is hozzon a sors, vagy a következő város.

Lábjegyzet - egy újabb magyar film, egy olyan korszakból, aminek az ábrázolása kicsit jobban megy, mint úgy általában bármi másé. Ónodi Eszter jó a szerepében, de a színészvezetés valamiért, valamikor itt is elcsúszott egy picikét. Ettől függetlenül korrekt magyar alkotás, ami önmagában is dicséretes.

A kis herceg - The Little Prince


Bemutató: 2015. november 5.
Korhatár: 6
Rendező: Mark Osborne
Forgatókönyv: Irena Brignull
Gyártás: francia
Adatlap

A történet középpontjában egy kislány áll, akinek édesanyja megszabja minden tevékenységét, ha kell, akkor lánya akarata ellenére is olyan eszközöket használ, amikkel úgy gondolja, felkészítheti őt a felnőtt életre. A megszokott rendben zajló napokat megzavarja a szomszéd - egy egészen új és furcsa világot mutat meg új, kis barátjának, ahol bármi lehetséges. Egy világot, amellyel sok évvel ezelőtt, pont a kis herceg ismertette meg őt.

Lábjegyzet - A kis herceg újragondolása, méghozzá ilyen megközelítésből rendkívül újító és friss. Aki szeretne egy aranyos, tanulságokkal teli mesét látni, semmiképpen ne hagyja ki!

A lecke - Urok


Bemutató: 2015. november 5.
Korhatár: 16
Rendező: Petar Valchanov, Kristina Grozeva
Forgatókönyv: Petar Valchanov, Kristina Grozeva
Főszereplők: Margita Gosheva, Ivan Barnev, Ivan Savov, Poli Angelova
Gyártás: bolgár, görög
Adatlap

Nadezhda tanítónő a helyi iskolában, egyik diákját meglopják, ő pedig nyomozni kezd a tettes után. Megszállottan keresi a tettest, pedig otthon sokkal nagyobb gondok vannak: a bank ki akarja őket dobni házukból, hála ingyenélő és alkoholista férjének. A becsületes nő egyre mélyebbre süllyed magánélete és a munkahelyén egyaránt, így valamilyen megoldást kell találnia a kialakult helyzetekre...

Lábjegyzet - A lecke egy rendkívül erős bolgár-görög alkotás, nem egyszerű témát ölel fel, de szerencsére ez sem lefelé lóg ki a heti felhozatalból.

Miért én? - Why me?


Bemutató: 2015. november 5.
Korhatár: 16
Rendező: Tudor Giurgiu
Forgatókönyv: Tudor Giurgiu
Főszereplők: Emilian Oprea, Mihai Constantin, Andreea Vasile, Dan Condurache
Gyártás: román
Adatlap

Christian fiatal és igyekvő ügyész, aki előadásokat tart az egyetemen, valamint most írja doktori disszertációját is. Számára is óriási meglepetéssel bír, amikor rábíznak egy nagyon kényes ügyet: maga sem érti, de feladatként kapja a korrupcióval vádolt idősebb kollégájának becserkészését és leültetését. A kezdeti lendület később elsikkad, a kiugrást jelentő ügy számára teljesen ellentétes hatást ér el - a vádlott ártatlannak vallja magát, ám Christian kollégái mindenképpen azt szeretnék, ha mégis börtönbe kerülne, az sem számít, hogy nincs ellene kellő mennyiségű, vagy minőségű bizonyíték.

Lábjegyzet - a filmről készített beszámolót ide kattintva olvashatjátok el - a rendezővel készített interjút pedig itt találjátok.

A bejegyzés trackback címe:

https://kettoharminc.blog.hu/api/trackback/id/tr808067360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása